Newsroom

Newsroom

Τα πρώτα λόγια επιζώντα από το Euroferry Olympia

Σοκαρισμένος ο Λευκορώσος οδηγός που διασώθηκε από το Euroferry Olympia ανέφερε πως άκουσε και άλλες φωνές 

«Ευτυχώς ζω…Πείτε μου ότι ζω» φέρεται να ήταν η πρώτη αντίδραση του αγνοούμενου που εντοπίστηκε το πρωί της Κυριακή στο «Euroferry Olympia» και διασώθηκε. Πρόκειται για Λευκορώσο οδηγό που είχε όχημα με λιθουανικές πινακίδες και σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο ΣΚΑΪ φέρεται να ενημέρωσε πως ήταν στο τρίτο κατάστρωμα, εκεί που δεν είχε πάει η φωτιά και γι αυτό κατάφερε να σωθεί.

Σύμφωνα με πληφορορίες, που προς το παρόν όμως δεν επιβεβαιώνονται, ο επιζών φέρεται να είπε στην ομάδα διάσωσης ότι άκουγε φωνές κι άλλων ζωντανών.  Παράλληλα, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής της δημόσιας τηλεόρασης, υπήρξε ενημέρωση από το λιμεναρχείο ότι βρέθηκε ζωντανό και άλλο άτομο κοντά στη γέφυρα ή την πρύμνη του πλοίου κι ότι ήταν σε πλήρη επικοινωνία μαζί του οι άνδρες του λιμενικού που επιχειρούν στο σημείο για να τον καθοδηγήσουν να πάει σε ασφαλές σημείο και από εκεί να μπορέσουν να τον μεταφέρουν στην ακτή.
 Το πλοίο έχει ρυμουλκηθεί στον όρμο της Κασσιώπης ώστε να προφυλαχθεί από τα καιρικά φαινόμενα. Εστίες καπνού εξακολουθούν να υπάρχουν στο εσωτερικό του πλοίου και είναι σε εξέλιξη οι εργασίες ψύξης ώστε να μπορέσουν οι διασώστες να μπουν μέσα.

Άθλιες συνθήκες στις καμπίνες

Στο μεταξύ, αίσθηση προκαλούν οι φωτογραφίες που έφερε στο φως της δημοσιότητας το Mega από το εσωτερικό καμπίνας του πλοίου, όπου φαίνονται κοριοί να βρίσκονται κάτω από τα σεντόνια και τα στρώματα των κρεβατιών, ενώ οδηγός φορτηγού είχε φωτογραφίσει τα τσιμπήματα στο κορμί του από τους κοριούς, φωτογραφίες που έδειξε o τηλεοπτικός σταθμός. Όλα αυτά τα δημοσιοποίησε προκειμένου να εξηγήσει τον λόγο που οι οδηγοί των φορτηγών προτιμούν να κοιμούνται μέσα στα αυτοκίνητά τους στα γκαράζ και όχι στις καμπίνες του πλοίου.

 

 

 

 

Ελλιπή εγχειρίδια στον τελευταίο έλεγχο

Σημαντικό στοιχείο για την διερεύνηση της υπόθεσης αποτελούν τα ευρήματα που προκύπτουν από τον τελευταίο έλεγχο που έγινε στο πλοίο στις 16 Φεβρουαρίου καθώς όπως φαίνεται τα εγχειρίδια του για την πυρασφάλεια ήταν ελλιπή.

Παράλληλα, υπήρχαν ελλείψεις στην καθαριότητα και στις συνθήκες υγιεινής, στις εγκαταστάσεις αναψυχής, τροφοδοσίας και τραπεζαρίας

Τέλος, στους χώρους εργασίας δεν λειτουργούσε ο εξαερισμός, σύμφωνα με τα πρωτόκολλα.

Σημειώνεται πως η εταιρεία του πλοίου Grimaldi Lines ανέφερε πως σύμφωνα με τα όσα γνωρίζουν η φωτιά ξεκίνησε από φορτηγό που βρισκόταν στο τρίτο κατάστημα και επισημαίνουν πως το πλοίο είχε δυνατότητα να φιλοξενήσει υπερδιπλάσιο κόσμο σε σχέση με τους επιβάτες που μετέφερε.

Παράλληλα, υποστηρίζουν πως δεν υπήρχε κανείς στο γκαράζ καθώς αποτελεί πολιτική της εταιρείας να γίνονται αυστηροί έλεγχοι.

Ελεύθεροι ο πλοίαρχος και δύο μηχανικοί του φλεγόμενου πλοίου

Καταθέσεις για τη φωτιά που εκδηλώθηκε στο επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο «Euroferry Olympia», κλήθηκαν να δώσουν το Σάββατο στη Λιμενική Αρχή Κέρκυρας, ο καπετάνιος και δύο μέλη του πληρώματος.

Σύμφωνα με τις λιμενικές αρχές «είναι η τυπική διαδικασία που ακολουθείται μετά από αυτά τα συμβάντα», ενώ όπως διασαφηνίστηκε, οι καταθέσεις απεστάλησαν στον Εισαγγελέα Κέρκυρας, που με τη σειρά του έδωσε με προφορική εντολή να αφεθούν και οι τρεις ελεύθεροι.

Καπετάνιος και μέλη του πληρώματος, μετά τη διαδικασία που ακολουθήθηκε μεταφέρθηκαν σε ένα από τα τέσσερα ξενοδοχεία φιλοξενίας που ενεργοποιήθηκαν για τους διασωθέντες του πλοίου.

Μέχρι αυτή την ώρα, δεν έχει δοθεί στη Λιμενική Αρχή του νησιού, καμία εντολή για σύλληψη.

Να σημειωθεί ότι ο καπετάνιος και τα μέλη του πληρώματος του πλοίου «Euroferry Olympia», έφτασαν χθες νωρίς το μεσημέρι στο λιμάνι του ΟΛΚΕ μαζί με τους διασωθέντες με το ιταλικό σκάφος «Gardia di Finanza» της οικονομικής αστυνομίας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής, (Frontex), που ήταν στο σημείο του τραγικού συμβάντος καθώς ακολουθούσε την ίδια ακτοπλοϊκή γραμμή για Ιταλία.

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

viasmos 6

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

Απίστευτες αποκαλύψεις έκανε μια κοπέλα απ' τη Λάρισα, καθώς αποκάλυψε ότι βιαζόταν επί σειρά ετών…