Τα πρόσωπα «κλειδιά» στον νέο ΣΥΡΙΖΑ – Ποιους επιλέγει ο Στέφανος Κασσελάκης (video)

Ποιοι θα διατηρήσουν τις θέσεις τους και ποια είναι η νέα «ομάδα κρούσης»

stefa

Ο Στέφανος Κασσελάκης αναδείχθηκε από χθες νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και φαίνεται πως δεν χάνει καθόλου χρόνο για να χτίσει την επόμενη μέρα στην αξιωματική αντιπολίτευση μετά και τη συνάντησή του σήμερα Δευτέρα (25.09.23) με τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ήδη έχει ξεκινήσει τις επαφές με στελέχη και βουλευτές που βρίσκονταν δίπλα του αυτό το διάστημα προκειμένου να οργανώσει τις επόμενες κινήσεις του και να αποφασίσει τους ανθρώπους που θα είναι «μπροστά» από εδώ και πέρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες μετά την συνάντηση με τον πρώην πλέον πρόεδρο του κόμματος ο κ. Κασσελάκης είδε τον Βουλευτή Ηρακλείου, Χάρη Μαμουλάκη, ενώ με την επιστροφή του το μεσημέρι στην Κουμουνδούρου είχε συνάντηση και με τον Νίκο Παππά, ενώ εκείνη τη στιγμή στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ βρισκόταν και ο Διονύσης Τεμπονέρας.

Στην «ομάδα κρούσης» φαίνεται να εισχωρεί και ο Καθηγητής Ευρωπαϊκού Δικαίου και Δικαίου Ενέργειας Νικόλας Φαραντούρης, με μακρά ακαδημαϊκή και επαγγελματική εμπειρία στο εξωτερικό και την Ελλάδα.

Ταυτόχρονα οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η διάταξη του κόμματος στη Βουλή δεν θα αλλάξει καθώς παραμένουν πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ο Σωκράτης Φάμελλος και αντιπρόεδρος της Βουλής η Όλγα Γεροβασίλη.

Βέβαια, για τη θέση του Γραμματέα της ΚΟ ακούγεται η Βουλευτής, Θεοδώρα Τζάκρη, η οποία σε άλλη περίπτωση δεν αποκλείεται να αναλάβει καθήκοντα Κοινοβουλευτικής Εκπροσώπου, ενώ για τη θέση του Διευθυντή της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να προορίζεται ο Θάνος Μωραΐτης.

Θέση Διευθυντή στο Γραφείο Προέδρου φαίνεται να αναλαμβάνει ο εξ’ απορρήτων του νέου προέδρου, δικηγόρος Μανώλης Καπνισάκης, ενώ εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος φαίνεται να αναλαμβάνει η Δώρα Αυγέρη.