Τα «προνόμια των εμβολιασμένων» είναι η απόλυτη ομολογία κυβερνητικής αποτυχίας

Προς στιγμή, ας εμβολιαστούμε όχι για κερδίσουμε μερικά από τα επικοινωνιακά προνόμια που μοιράζει η κυβέρνηση την ίδια στιγμή που ο Π.Ο.Υ. «βγάζει» εντελώς αντίθετες κατευθύνσεις.

Από προχθές βλέπουν το φως της δημοσιότητας διάφορες διαρροές περί «προνομίων» που ετοιμάζεται να δώσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη σ’ όσους έχουν κάνει κάποιο από τα διαθέσιμα εμβόλια.

Τα προνόμια, όπως όλα δείχνουν, φαίνεται πως -μεταξύ άλλων- θα δίνουν τη δυνατότητα στους εμβολιασμένους να μην υποχρεούνται σε χρήση μάσκας ακόμα και όταν θα βρίσκονται σε εσωτερικούς χώρους.

Ακριβώς την ίδια χρονική στιγμή, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας με ανακοίνωση του ζητά από όλα τα κράτη που έχουν επιτρέψει τη μη χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους να την επαναφέρουν άμεσα, μέτρο που πρέπει να αφορά ακόμα και τους εμβολιασμένους, εξαιτίας της διασποράς της νέας μετάλλαξης του κορονοϊού στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες.

Σ’ αυτό το σημείο, ακόμα και ο πιο καλοπροαίρετος προς την κυβέρνηση Μητσοτάκη αντιλαμβάνεται την παραφωνία των κυβερνητικών διαρροών.

Αλλά εν προκειμένω, δεν πρόκειται μονάχα για παραφωνία που αναπαράγεται μαζικά από τα μέσα της λίστας Πέτσα ως… «κυβερνητική μεγαλοψυχία».

Τα “προνόμια των εμβολιασμένων” την ίδια στιγμή που τα ποσοστά των εμβολιασμένων παραμένουν ιδιαίτερα χαμηλά, αποτελούν ομολογία αποτυχίας της ίδιας της κυβέρνησης να πείσει τον κόσμο με αποτελεσματικό τρόπο ακόμα και για την αξία του εμβολιασμού.

Γιατί τα τόσο χαμηλά ποσοστά του εμβολιασμού δυο πράγματα μπορεί να σηματοδοτούν

Είτε ότι ο κόσμος δεν είχε τη δυνατότητα να εμβολιαστεί πιο γρήγορα, είτε φοβήθηκε επειδή έχει ζήσει τις συνέπειες της αποτυχημένης κυβερνητικής διαχείρισης της πανδημίας.

Σε κάθε περίπτωση, τα χαμηλά ποσοστά των εμβολιασμένων δεν ανατρέπονται με “προνόμια” που αποφάσισε να δώσει η εγχώρια αριστοκρατία ως σαν άλλα τυράκια. Εκτός αν αντιλαμβάνονται τον λαό ως ποντίκια.

Όμως, η αξιοπιστία δεν επανέρχεται με επικοινωνιακά τεχνάσματα, πολλώ δε μάλλον, όταν η επικοινωνιακή διαχείριση που έχει επιλέξει να κάνει η κυβέρνηση ακόμα και για την διαχείριση της πανδημικής κρίσης, έχει αποδειχθεί στρατηγικά ολέθρια και κοινωνικά επιζήμια.

Και δεν μπορεί να επανέλθει, γιατί έχει γίνει γνωστό ότι η κυβέρνηση δεν πήρε κανένα απολύτως επιπλέον μέτρο για την ανάσχεση των συνεπειών της πανδημίας, με εξαίρεση το πλέον αποτυχημένο και μακροχρόνιο lockdown που έχει εφαρμοστεί πανευρωπαϊκά.

Γιατί έχει γίνει γνωστό, ότι η πανδημία «αξιοποιήθηκε» για την εκκαθάριση των λεγόμενων “μη ανταγωνιστικών” μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, τη μείωση των μισθών, την αύξηση των ωρών εργασίας και τη διάλυση του κοινωνικού κράτους.

Γιατί έχει γίνει γνωστό, πως η πανδημία ήταν η «ευκαιρία» για να ναρκοθετήσουν την ομαλή λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών και να προχωρήσουν ακόμα και στη φίμωση όσων δεν υποκλίνονται στον βασιλιά.

Όσο βέβαια η κυβέρνηση συνεχίζει να ποντάρει στην επικοινωνιακή διαχείριση της πανδημίας αλλά και των αιτιών που οδηγούν μια πολύ σημαντική μερίδα του κόσμου να μην εμβολιαστεί, τόσο περισσότερο οφείλουμε εμείς οι ίδιοι να ορθώσουμε τείχος προστασίας, τόσο απέναντι στην κυβέρνηση όσο και απέναντι στην πανδημία.

Προς στιγμή, ας εμβολιαστούμε όχι για κερδίσουμε μερικά από τα επικοινωνιακά προνόμια που μοιράζει η κυβέρνηση την ίδια στιγμή που ο Π.Ο.Υ. «βγάζει» εντελώς αντίθετες κατευθύνσεις.

Ας εμβολιαστούμε για εμάς και για τους δίπλα μας.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Κόλαφος ο Guardian για Μητσοτάκη: «Ένα σκάνδαλο που ανακαλεί τις πιο σκληρές μέρες της δικτατορίας»

Κόλαφος ο Guardian για Μητσοτάκη: «Ένα σκάνδαλο που ανακαλεί τις πιο σκληρές μέρες της δικτατορίας»

Με αναφορά στο καθεστώς των συνταγματαρχών του 1967 ο βρετανικός Guardian χαρακτηρίζει τις υποκλοπές ως…