Τα πιθανά συμπτώματα μετά το εμβόλιο της Pfizer και της AstraZeneca

«Πρόκειται για φυσιολογική συμπτωματολογία και δεν πρέπει κανείς να ανησυχεί», ανέφερε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

NewsRoom 02/05/2021 | 18:11

«Πρόκειται για φυσιολογική συμπτωματολογία και δεν πρέπει κανείς να ανησυχεί. Μάλιστα, οι περισσότεροι πολίτες που κάνουν το εμβόλιο, ξεπερνούν τα συμπτώματα, αν αυτά έχουν καταγραφεί, έπειτα από 2 περίπου 24ωρα», ανέφερε για τα συμπτώματα που μπορεί να εμφανίσει κάποιος αφού κάνει το εμβόλιο της  Phizer ή της Astra Zeneca η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

Σε ό,τι αφορά το σκεύασμα της Pfizer, η κυρία Παγώνη εξήγησε πως το 85 - 90% των εμβολιασμένων δεν παρουσίασε κανένα σύμπτωμα. Κάποιοι ανέφεραν πως είχαν πονοκέφαλο ή δέκατα -μέχρι 37,5, πυρετός ο οποίος εξαφανίστηκε ύστερα από το δεύτερο 24ωρο.

Αναφερόμενη στο σκεύασμα της AstraZeneca, είπε πως όσοι εμφάνισαν συμπτώματα, ανέβασαν πυρετό για διάστημα μίας ή δύο ημερών, που σε πολλές περιπτώσεις έφτασε την θερμοκρασία των 38,5 βαθμών.

«Μετά όμως από τρία 24ωρα η πλειοψηφία δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα. Είναι θέμα οργανισμού για το πώς θα αντιδράσει κάποιος, όχι θέμα ηλικίας», σημείωσε η κυρία Παγώνη, ενώ αναφέρθηκε και στον πόνο που αισθάνεται κάποιος που έχει κάνει το εμβόλιο τοπικά. Το σύμπτωμα όμως, είπε, είναι φυσιολογικό και δεν πρέπει να γεννά ανησυχία.