Newsroom

Newsroom

Τα πιο μεγάλα έργα τέχνης στα συντρίμμια της Συρίας…

Οι δύο εραστές του Γκουστάβ Κλιμτ φιλιούνται πάνω σε ένα βομβαρδισμένο κτίριο στη Συρία, ενώ οι χορευτές του Ματίς στροβιλίζονται χέρι-χέρι πάνω στα συντρίμμια της... Ο Σύριος καλλιτέχνης Tammam Azzam τοποθετεί την εικόνα διάσημων έργων της δυτικής τέχνης πάνω στα συντρίμμια της χώρας του με σκοπό «να τραβήξει την προσοχή του κόσμου στην τραγωδία» που εκτυλίσσεται στη Συρία.

syria 38

Οι δύο εραστές του Γκουστάβ Κλιμτ φιλιούνται πάνω σε ένα βομβαρδισμένο κτίριο στη Συρία, ενώ οι χορευτές του Ματίς στροβιλίζονται χέρι-χέρι πάνω στα συντρίμμια της… Ο Σύριος καλλιτέχνης Tammam Azzam τοποθετεί την εικόνα διάσημων έργων της δυτικής τέχνης πάνω στα συντρίμμια της χώρας του με σκοπό «να τραβήξει την προσοχή του κόσμου στην τραγωδία» που εκτυλίσσεται στη Συρία.

Αυτός είναι ο τρόπος που έχει διαλέξει ο σύριος καλλιτέχνης για να μιλήσει για τον πόλεμο στη χώρα του. Χρησιμοποιώντας διάσημα έργα ζωγραφικής από τον δυτικό κόσμο, ο Tammam Azzam ελπίζει να ξυπνήσει την ευαισθησία του κόσμου και να τροφοδοτήσει την ενσυναίσθησή μας εκφράζοντας μέσα από το έργο του ότι όλοι είμαστε πολίτες του ίδιου κόσμου. Χρησιμοποιεί λοιπόν τον Ματίς, τον Γκόγια και τον Νταλί ανάμεσα σε άλλους να υπηρετήσουν τον στόχο του και να τον ‘βοηθήσουν’ να αφυπνίσει το ενδιαφέρον του κόσμου για αυτό που συμβαίνει στη χώρα του.

«Αυτό που συμβαίνει είναι ένα από τα πιο δραματικά και τραγικά γεγονότα της ζωής μας, αλλά και η έλλειψη ενσυναίσθησης και δράσης προς άλλες τρομοκρατικές ενέργειες και ανθρωπιστικές καταστροφές σε όλο τον κόσμο με προβληματίζει εξίσου» σχολιάζει ο καλλιτέχνης. «Η ενσυναίσθηση δεν πρέπει να περιορίζεται στον πρώτο κόσμο».

Έργα του Tammam Azzam μπορεί να δει κανείς στην Dismaland του Banksy, αλλά και στην ART4PEACE που θα διαρκέσει μέχρι τις 12 Σεπτεμβρίου στο The Old Truman Brewery, στο Ανατολικό Λονδίνο.

Info: Μέχρι 12 Σεπτεμβρίου 2015. ART4PEACE. The Old Truman Brewery, Ανατολικό Λονδίνο. www.talkingpeacefestival.org.

Πηγή: tospirto.net

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…