Newsroom

Newsroom

Τα πιο μαγικά βιβλιοπωλεία στον κόσμο

Yπάρχουν πιο μαγευτικά μέρη για να βυθιστεί κανείς στο ψάξιμο, την αναζήτηση και την αυτοεκπλήρωση από τα βιβλιοπωλεία; Η Guardian…

books 0

Yπάρχουν πιο μαγευτικά μέρη για να βυθιστεί κανείς στο ψάξιμο, την αναζήτηση και την αυτοεκπλήρωση από τα βιβλιοπωλεία; Η Guardian παρουσιάζει μία λίστα με τα πιο ιδιαίτερα μέρη για βιβλία και διάβασμα που υπάρχουν σε ολόκληρο τον κόσμο.

Leakey’s στη Σκωτία 

βιβλιοπωλεία

Ένα ανεξάρτητο βιβλιοπωλείο με μεταχειρισμένα βιβλία το οποίο άνοιξε το 1979 και βρίσκεται κοντά σε ένα παλιό κέλτικο εκκλησάκι στη Σκωτία. Ο χώρος είναι τεράστιος και έχει στη μέση ένα τζάκι. 

Atlantis Books, Σαντορίνη

βιβλιοπωλεία

Το 2002 δύο φοιτητές της Οξφόρδης που βρίσκονταν στη Σαντορίνη για διακοπές μέθυσαν και αποφάσισαν να ανοίξουν ένα βιβλιοπωλείο εμπνευσμένοι από το Shakespeare & Co., ένα βιβλιοπωλείο αγγλόφωνων βιβλίων στο Παρίσι. Παρά τις αμφιβολίες τους μόλις συνήλθαν από το ποτό, έκαναν πράξη την υπόσχεση τους και μόλις τελείωσαν τις σπουδές τους νοίκιασαν ένα βαν, έστησαν ένα μικρό τυπογραφείο στο πίσω δωμάτιο και πρόσθεσαν μία πινακίδα που γράφει “μπορείτε να νοικιάσετε μια γάτα καθώς διαβάζετε”. Όπως μπαίνεις στο χώρο, στο αριστερό σου χέρι, βρίσκεις ένα τραπέζι με τις προτάσεις του βιβλιοπωλείου.

Τhe Bookshop, Σκωτία

βιβλιοπωλεία

Το μεγαλύτερο κατάστημα μεταχειρισμένων βιβλίων στη Σκωτία, με πάνω από 100.000 βιβλία στα ράφια του. 

“Tell a story”, Πορτογαλία

βιβλιοπωλεία

Η ιστορία πίσω από αυτό το βιβλιοπωλείο είναι απλή και αποτελεσματική, καθώς στεγάζεται μέσα σε ένα φορτηγάκι. Το εγχείρημα στοχεύει στην προώθηση της πορτογαλικής λογοτεχνίας στα αγγλικά και απευθύνεται κατά κύριο λόγο στους τουρίστες που την επισκέπτονται. Η ομάδα ταξιδεύει σε όλη τη χώρα και πουλάει επίσης στυλό και κάρτες, ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να γράφουν ιστορίες για τους φίλους τους και να διαμορφώνεται με αυτόν τον τρόπο μία διαδραστική αφήγηση. 

Barter Books, Alnwick, Αγγλία

βιβλιοπωλεία

Με πολλούς στίχους από ποιήματα στα ράφια του και κατά μήκος της κορυφής της βιβλιοθήκης, πρόκειται για ένα μέρος βγαλμένο από παραμύθι. Αυτό το γιγάντιο βιβλιοπωλείο διαθέτει και μία σπάνια συλλογή με πόστερ από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, άγνωστη για τους περισσότερους. 

Libreria Palazzo Roberti, Ιταλία

βιβλιοπωλεία

Αυτό το βιβλιοπωλείο στεγάζεται σε ένα κτίριο του 18ου αιώνα και διαθέτει τρεις ορόφους με εντυπωσιακές τοιχογραφίες και ιδιαίτερη διακόσμηση. Φιλοξενεί τακτικά εκθέσεις φωτογραφίας και συναυλίες κλασικής μουσικής.

The Book Barge, Lichfield, Αγγλία

βιβλιοπωλεία

Ένα σκάφος που λειτουργεί και ως βιβλιοπωλείο και κάνει βόλτες στα κανάλια της Βρετανίας από το 2011. 

Munro’s, Victoria, Καναδάς

βιβλιοπωλεία

Ένα βιβλιοπωλείο που στεγάζεται σε ένα νεοκλασικό κτίριο του 1090 και το οποίο είχε φτιαχτεί για την Royal Bank of Canada. Που κρατούν οι ιδιοκτήτες τα αποθέματα των βιβλίων; Μέσα στο θησαυροφυλάκιο της παλιάς τράπεζας!

Singing Wind Bookstore, Αριζόνα

βιβλιοπωλεία

Ο ιδιοκτήτης του πουλάει βιβλία για περισσότερα από 40 χρόνια. Είναι πολύ δύσκολο να τον βρεις, αφού βρίσκεται μέσα σε ένα αγρόκτημα, αρκετά μίλια μακριά από την πλησιέστερη πόλη. Δεν έχει ώρες λειτουργίας. Ούτε φυσικά σελίδα στο Facebook και το Twitter. Πρέπει απλώς να τον ψάξει κανείς και ίσως κάποτε να τον ανακαλύψει…

Βιβλιοπώλης στην Ινδία

βιβλιοπωλεία

Ένα βιβλιοπωλείο στους δρόμους της Καλκούτας, που είναι γνωστό ως Boi Para. Πολλοί εκδότες δίνουν εκεί βιβλία, ενώ υπάρχουν πάγκοι που εκτείνονται κατά μήκος του δρόμου με δεκάδες φυλλάδια, βιβλία τσέπης, σπάνιες εκδόσεις, αλλά και βιβλία σε πολλές διαφορετικές γλώσσες. 

The Bookworm, Πεκίνο

βιβλιοπωλεία

Αυτό το βιβλιοπωλείο συνδυάζει την ανάγνωση με τα… πάρτι. Αυτοσχέδιες μουσικές βραδιές που συχνά προκύπτουν από το πουθενά, αξιοποιώντας και το πιάνο του βιβλιοπωλείου. Σε κάποια από τα δωμάτια τα ράφια εκτείνονται από το δάπεδο μέχρι την οροφή, ενώ υπάρχει και εξωτερική βεράντα και εκεί σερβίρονται Cocktails. 

John K King Used & Rare Books, Ντιτρόιτ, ΗΠΑ

βιβλιοπωλεία

Βιβλιοπωλείο που στεγάζεται σε ένα τεράστιο εργοστάσιο του 1940, στο οποίο εργάζονται 20 άνθρωποι, δύο σκυλιά και δύο καναρίνια (!).

Πηγή: Guardian.co.uk

 

 

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

6167427

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

Στο μαζικό συλλαλητήριο για την ΛΑΡΚΟ συμμετέχουν και άλλα σωματεία, φορείς, συνδικάτα αλλά και φοιτητικοί…

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

5860197

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

Τον αυτόχειρα εντόπισαν οι οικείοι του. Λίγες ώρες αργότερα, ένας 84χρονος, έκοψε το νήμα της…

Μυστήριο με την αιτία θανάτου της Χρονοπούλου: «Κανείς δεν μας έχει απαντήσει πώς έπεσε και έσπασε το κεφάλι της» (Video)

χρονοπουλου10

Μυστήριο με την αιτία θανάτου της Χρονοπούλου: «Κανείς δεν μας έχει απαντήσει πώς έπεσε και έσπασε το κεφάλι της» (Video)

«Υπάρχουν πολλά ερωτήματα και σκοτεινά σημεία σε αυτή την υπόθεση - Η ιατροδικαστική έκθεση δεν…