Τα παράσιτα τραγουδάνε ακόμα

παράσιτο (το), ουδέτερο 1. Oργανισμός που αναπτύσσεται εις βάρος ενός άλλου οργανισμού. 2. (μεταφορικά) Κάποιος που βασίζεται σε άλλους για την επιβίωση ή την ανάδειξή του. 3. “Θόρυβος” στο τηλεοπτικό η το ραδιοφωνικό σήμα.

5b4dd4a11dc524851c8b4629

Γράφει ο Κωνσταντίνος Ταχτσίδης

Σοκαρισμένη εδώ και δύο μέρες η κοινή γνώμη, από την είδηση πως τα αδέρφια του πρωθυπουργού προχώρησαν σε -αν έχεις το Θεό σου- διακανονισμό χρέους, ενώ θα μπορούσαν πολύ απλά να ακολουθήσουν το δεδικασμένο της οικογένειας Μητσοτάκη και να φορτώσουν τα χρέη τους στο φορολογούμενο ή να φτιάξουν μια ΜΚΟ. Αν μάλιστα δεν είχαν καμιά ηθική αναστολή, θα μπορούσαν να ζητήσουν να κουρευτούν τα χρέη, πάλι εις βάρος του φορολογούμενου, όπως είχε δηλώσει ότι πρέπει να γίνει για τα δάνεια της ΝΔ, ο Άδωνις Γεωργιάδης.


Αντί λοιπόν τα αδέρφια του πρωθυπουργού να προχωρήσουν στην… ακραία και ανήθικη λύση ενός διακανονισμού των χρεών της εταιρείας τους με την τράπεζα, όπως κάνουν όλοι οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, θα μπορούσαν να ακολουθήσουν άλλες πιο συνηθισμένες στο πολιτικό σύστημα πρακτικές.

Μια σοβαρή και προσεκτική μελέτη, λοιπόν, των βέλτιστων πρακτικών διαπλεκόμενων και χρεοκοπημένων πολιτικών, κομμάτων και επιχειρήσεων, θα είχε γλιτώσει τα αδέρφια του πρωθυπουργού από την πραγματικά πρωτοφανή απόφαση διακανονισμού του δανείου με νόμιμο και διαφανή τρόπο (όπως διαβεβαίωσε η ίδια η τράπεζα Πειραιώς).

Ποιες είναι αυτές οι πρακτικές;

Πάμε λοιπόν να δούμε μερικές από αυτές:

Περίπου 3,3 εκατομμύρια ευρώ. Αυτό είναι το συνολικό ποσό του δανείου που έχει λάβει συνολικά η οικογενειακή επιχείρηση του Κήρυκα Χανίων, στον οποίο είναι πλέον κύριος μέτοχος (60%) ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συμμέτοχοι, άλλα μέλη της πλουσιότερης πολιτικής οικογένειας στην Ελλάδα. Και όλα αυτά με όρους δανειοδότησης και αποπληρωμής που ποτέ δεν έχει λάβει μικρομεσαία επιχείρηση ή οποιοσδήποτε Έλληνας πολίτης από τράπεζες… και σίγουρα όχι τα αδέρφια του σημερινού πρωθυπουργού. 

Η οικογένεια Μητσοτάκη, για παράδειγμα, ως «Κήρυκας Χανίων», πήρε από τράπεζα, το 2005, δάνειο ύψους 300.000 ευρώ για το οποίο δεν είχε καταβάλει παρά μία δόση έως το 2016. Έντεκα ολόκληρα χρόνια.

Και αυτά δεν τα γράφει το… Documento. Η ίδια η Τράπεζα της Ελλάδος σε πόρισμά της αναφέρει ότι «για τη χορήγηση του δανείου (στον Κήρυκα Χανίων και την οικογένεια Μητσοτάκη) εφαρμόστηκαν διαδικασίες αξιολόγησης και υπήρξαν παραλείψεις της τράπεζας, πιστοδοτικών και λειτουργικών παραγόντων, οι οποίες απείχαν τουλάχιστον της συνήθους τραπεζικής πρακτικής»

Όπως επιβεβαίωσε στην εξεταστική της Βουλής για τα ΜΜΕ, η διευθύντρια Εποπτείας Πιστωτικού Συστήματος της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Σπυριδούλα Παπαγιαννίδου, τα χρέη του Κήρυκα Χανίων μπήκαν στην ανακεφαλαιοποίηση και επομένως τα πλήρωσε ήδη ο ελληνικός λαός. 


Πάμε παρακάτω.

626 χιλιάδες ευρώ (πάνω από τρεις φορές το δάνειο των αδερφών Τσίπρα). Αυτό είναι το ποσό που, σύμφωνα με επίσημα δημοσιευμένα στοιχεία, έλαβε ως δάνειο το 2007 και ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ είχε, τουλάχιστον μέχρι το 2017, αποπληρώσει μόνο 6 χιλιάδες από αυτά. Κοίτα να δεις, έντεκα χρόνια και αυτός.

250 εκατομμύρια ευρώ. Αυτό είναι το ποσό που χρωστάει το χρεοκοπημένο (οικονομικά, ηθικά και πολιτικά), κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Άδωνη Γεωργιάδη… σε όποιον αναπνέει. Ένα ποσό που επιβαρύνει -και αυτό- το συνήθη ύποπτο… τον Έλληνα φορολογούμενο.

Το κόμμα που βαρύνεται με κάθε πιθανό και απίθανο σκάνδαλο. Που πολλά μεγάλα και μικρά στελέχη του έχουν περάσει ή αναμένεται να περάσουν την πόρτα του εισαγγελέα. Που δίνει νόημα στις λέξεις “διαφθορά” και που συν-χρεοκόπησε τη χώρα παρέα με το ΠΑΣΟΚ. Αυτό το κόμμα, συνεχίζει να σηκώνει το δάχτυλο και να προσπαθεί με αγωνιώδη υστερία να πείσει ότι “όλοι ίδιοι είναι“… ότι “και αυτοί στην αριστερά, είναι σαν και εμάς, διεφθαρμένοι“.

Ας μη μιλήσουμε για τις «φαλιρισμένες» εταιρείες των επιχειρηματιών της διαπλοκής που με τόση θέρμη στηρίζουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Τα επίσημα τραπεζικά στοιχεία, δείχνουν πως σχεδόν όλες, ανεξαιρέτως, οι επιχειρήσεις είναι ζημιογόνες, με μεσαιωνικές αμοιβές και συνθήκες για τους εργαζόμενους. Ο καλύτερος από αυτούς, να φανταστείτε, συγχρηματοδοτήθηκε από την ίδια οφσόρ που έσωσε την εταιρεία της Μαρέβας Μητσοτάκη από χρεοκοπία. 

Σε άλλα σχετικά νέα, δεν πρέπει να υπάρχει πιο συνεπής και ειλικρινής εκφραστής του “μητσοτακισμού”, από την οικονομολόγο Μιράντα Ξαφά. Είναι αυτό που λέμε, βέρα “μητσοτακηκιά”.  

Για να καταλάβετε, ο Κυριάκος και η Ντόρα ντρέπονται ρε παιδί μου λίγο, να υπερασπιστούν με τόση θέρμη την οικογενειακή ιδεολογία. «Αν πούμε αυτά που πραγματικά σκεφτόμαστε για την πλέμπα, τις συντάξεις και την οικονομία, θα μας πάρουν με τις πέτρες», σκέφτονται. Κρατάνε μια πισινή. Η Μιράντα, όχι.

«Πρέπει να κοπούνε κι άλλο οι συντάξεις». Αυτός είναι ο τίτλος του προχθεσινού άρθρου της Μιράντας Ξαφά στην “Καθημερινή” (που αλλού;).

Και σε περίπτωση που ο τίτλος δεν είναι αρκετά σαφής, η κ. Ξαφά το κάνει “πενηταράκια” στη συνέχεια. «Ο κ.Τσίπρας», γράφει, «δεν αντιλαμβάνεται την επιτακτική ανάγκη μείωσης των συντάξεων»…


ΥΓ. Αντιπολίτευση, εντελώς αποστειρωμένη, αλλά πραγματική, κάνει το ΚΚΕ.

Η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ δεν κάνουν αντιπολίτευση. Απολογία ως κατηγορούμενοι στο δικαστήριο κάνουν… και μάλιστα παραληρηματικά. 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Αρπάχτηκαν on air Τζίμα και Πρετεντέρης για τον Καραμανλή: «Αυτό είναι άποψή σου Γιάννη, η δική μου είναι άλλη» (video)

Καταγραφή 13

Αρπάχτηκαν on air Τζίμα και Πρετεντέρης για τον Καραμανλή: «Αυτό είναι άποψή σου Γιάννη, η δική μου είναι άλλη» (video)

Για τη βουλευτική ασυλία και τη δικαιοσύνη στην περίπτωση του Αχιλλέα Καραμανλή αρπάχτηκαν η Ράνια…

Τέμπη: Λαϊκισμός Σκέρτσου – Εμφανίσθηκε με φωτογραφία του αδικοχαμένου του αδερφού

akis skertsos

Τέμπη: Λαϊκισμός Σκέρτσου – Εμφανίσθηκε με φωτογραφία του αδικοχαμένου του αδερφού

Σε μια απέλπιδα προσπάθεια να κερδίσει συμπάθειες και συμπόνοια, ο γαλάζιος Υπουργός σύγκρινε την πρόβλημα…

Πύρρος Δήμας: Ξεσήκωσε το Twitter αλλά όχι για κάποιο μετάλλιο – Τα σχόλια για τους φράχτες που έφεραν αντιδράσεις

Πύρρος Δήμας

Πύρρος Δήμας: Ξεσήκωσε το Twitter αλλά όχι για κάποιο μετάλλιο – Τα σχόλια για τους φράχτες που έφεραν αντιδράσεις

Μια φωτογραφία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μια υποψηφιότητα και δυο αναρτήσεις για τον φράχτη στον…

Βασιλικός αναλυτής για Μίντλετον: «Όλα δείχνουν ότι πάσχει από καρκίνο του παχέος εντέρου»

Κέιτ

Βασιλικός αναλυτής για Μίντλετον: «Όλα δείχνουν ότι πάσχει από καρκίνο του παχέος εντέρου»

Ο Βέλγος δημοσιογράφος αναφέρθηκε στη μορφή καρκίνου από την οποία πάσχει η πριγκίπισσα της Ουαλίας…

Πρωτοφανές κύμα οργής για τον Καραμανλή και τα χειροκροτήματα της ντροπής: «Για γερά στομάχια η ομιλία του» – Χιλιάδες αναρτήσεις

Καραμανλής

Πρωτοφανές κύμα οργής για τον Καραμανλή και τα χειροκροτήματα της ντροπής: «Για γερά στομάχια η ομιλία του» – Χιλιάδες αναρτήσεις

Δεν ξέρουμε τι ήταν χειρότερο, τα όσα είπε ο Καραμανλής ή τα χειροκροτήματα από τους…

Α. Μπίνης: Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του οργανισμού διερεύνησης σιδηροδρομικών ατυχημάτων

240327221854 athanasios mpinis 270324 1024x574 1

Α. Μπίνης: Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του οργανισμού διερεύνησης σιδηροδρομικών ατυχημάτων

Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, η παραίτηση του Αθανάσιου Μπίνη σχετίζεται…