Newsroom

Newsroom

"Τα Παραμύθια του Εθνικού" στο ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ

Τι στάση κρατούν δυο ποντικοί που παγιδεύονται σε ένα πηγάδι; Τι κουβαλούν δυο ταξιδιώτες για να ανταμώσουνε τον κόσμο που ανατέλλει;

5a9418e31dc524aa168b4581

Ποια φράση για όλες τις περιστάσεις γραμμένη σε δαχτυλίδι κρατά τον άνθρωπο σε ισορροπία; Τι κρύβει ένα όνειρο; Πώς μπορεί να κρατηθεί ο ουρανός σαν πέφτει στο κεφάλι σου;

Οι απαντήσεις θα ξετυλιχτούν μαζί με το νήμα της αφήγησης και τους ήχους της μουσικής στο Πολιτιστικό Στέκι του ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ, την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου, στις 7 το απόγευμα.

«Τα παραμύθια του ΕΘΝΙΚΟΥ», συμπαραγωγή του Εθνικού Θεάτρου με το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, είναι βραδιές αφήγησης λαϊκών παραμυθιών απ’ τις άκρες της γης και τα βάθη της ανθρώπινης ψυχής, με δωρεάν είσοδο, που ταξιδεύουν από χώρο σε χώρο και από ακροατήριο σε ακροατήριο. Επόμενη στάση τους το φιλόξενο νεοκλασικό του ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ, στην οδό Σταυροπούλου 29, Πλατεία Αμερικής.

Ιστορίες περασμένες απ’ του χρόνου το δοκίμι, υποθέσεις μπολιασμένες απ’ τη σοφία και την ανάσα των πολλών, έρχονται ως φωνές απ’ το άχρονο και μαγιά του άτοπου να μιλήσουν για το σήμερα που στριμώχνεται ανήσυχο μα πάντα λοξοκοιτάει στο φως.

Σε εποχές σκοτεινών περιόδων μοιράζουν απλόχερα την αισιοδοξία και ενδυναμώνουν την ενέργειά μας σε μια λογική μεταστροφής της διάθεσής μας έτσι ώστε να μπορέσουμε τελικά να μπολιάσουμε θετικά την καθημερινότητά μας. Μας υποδεικνύουν λύσεις και δημιουργούν άδηλα διαδικασίες αναστοχασμού και αποκρυστάλλωσης της συλλογικής εμπειρίας του κόσμου. Χωρίς να μας αποκοιμίζουν, μας καθησυχάζουν αφού στο τέλος όλα θα πάνε καλά-και με τη δική μας συμβολή-και μοιράζουν απλόχερα την ελπίδα.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Για περισσότερες πληροφορίες: ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ 210-8640943 (εσωτ. 111)

Ο καιρός το Πάσχα: Άνοιξη στα νησιά, Φθινόπωρο στα βόρεια ορεινά – Πώς θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα (Βίντεο/ Χάρτες)

6200599

Ο καιρός το Πάσχα: Άνοιξη στα νησιά, Φθινόπωρο στα βόρεια ορεινά – Πώς θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα (Βίντεο/ Χάρτες)

«Πιθανό να συναντήσουμε άστατες καιρικές συνθήκες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και ιδιαίτερα μεσημεριανές…

Αποκάλυψη-σοκ για Ελληνικό: Bρέθηκαν 314 βόμβες θαμμένες στο πρώην αεροδρόμιο (Video)

437100549 348981421492025 1935200647555485649 n

Αποκάλυψη-σοκ για Ελληνικό: Bρέθηκαν 314 βόμβες θαμμένες στο πρώην αεροδρόμιο (Video)

«Σε σημεία που χιλιάδες άνθρωποι έμπαιναν καθημερινά!» - Την αποκάλυψη για τις εκατοντάδες βόμβες έκανε…