Newsroom

Newsroom

Τα παρακάλια Κασιδιάρη για αναστολή

Στην αίθουσα τελετών του Εφετείου Αθηνών, αποφάσισε να εμφανιστεί ο καταδικασθείς χρυσαυγίτης για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης Ηλίας Κασιδιάρης προκειμένου να διεκδικήσει τον ανασταλτικό χαρακτήρα της έφεσης.

5167930

Με μειλίχιο ύφος ο κάποτε «σκληρός» της Χρυσής Αυγής προσήλθε στο δικαστήριο ζητώντας από το προεδρείο να του χορηγηθεί ανασταλτική δύναμη στην έφεση καθώς όπως είπε είναι «δικαίωμά του», και μια ενδεχόμενη φυλάκιση θα τον εξόντωνε «πολιτικά, ηθικά και ανθρώπινα».

Ο Κασιδιάρης επέλεξε να μιλήσει μόνος του στο προεδρείο. Ο καταδικασμένος χρυσαυγίτης επικαλέστηκε την εισήγηση της εισαγγελέως αναφέροντας ότι πληρεί όλες τις προϋποθέσεις και εκεί στηρίζει το αίτημά του. 

Στη γραμμή Πλεύρη όταν ζητούσε το αίτημα εξαίρεσης της έδρας αναπαρήγαγε τα περί επηρεασμού του δικαστηρίου λόγω της μεγαλειώδους διαδήλωσης έξω από το Εφετείο.

Ωστόσο ο χρυσαυγίτης αναπαρήγαγε ταυτόχρονα και την προπαγάνδα της αστυνομίας αναφορικά με τη συγκέντρωση – η οποία είδε το ένα τρίτο της συγκέντρωσης – λέγοντας ότι «κρίνατε με 20.000 βίαιους διαδηλωτές έξω από το δικαστήριο». 

Στη συνέχεια ο συνήγοροι Κασιδιάρη, αμφισβήτησαν και πάλι τους δικαστές. 

Είναι αυτό δίκαιη δίκη; Η αναστολή δίνεται σε αλλοδαπούς εγκληματίες. Δίνεται σε όλους τους άλλους, εκτός από αυτούς. Λοιδωρούνται αυτοί οι άνθρωποι που ζητούν το δικαίωμά τους. Μαθαίνω ότι κάποιοι θα κάνουν αίτημα στον εισαγγελέα εφετών για να επιβληθεί υψηλότερη ποινή. Αίμα θέλουν. Να τελειώνουν με αυτούς θέλουν.», ανέφερε ο Γλύκας, ενώ ο Παπαδέλης σημείωσε:  «Δεν έχω το ηθικό σθένος να πω στον Κασιδιάρη τους λόγους που καταδικάστηκε, επειδή δεν τους ξέρω. Δεν τους καταλαβαίνω. Γίνεται δίκη ή απλά διαδικασία εδώ;»

Τέλος δε θα μπορούσε να μην ακολουθηθεί η επίκληση στο συναίσθημα που ακολουθείται από όλους τους χρυσαυγίτες που παρακαλούν για αναστολή. Έτσι για ακόμα μια φορά έγινε φορά της οικογενειακής κατάστασης με το δικαστήριο να μαθαίνει ότι, «ο πατέρας του έχει σοβαρά προβλήματα υγείας, για τα οποία θα καταθέσουμε έγγραφα, δε θέλουμε να ειπωθούν δημόσια γιατί θα χλευαστούμε» και ότι «τα δύο αδέλφια του Ηλία Κασιδιράρη αναγκάστηκαν να ξενιτευτούν λόγω της περιπέτειάς του. Ο ένας στο Λονδίνο ο άλλος στην Κύπρο.»

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…