Newsroom

Newsroom

«Από τους πλούσιους πότε θα τα πάρουν;» – Τρομερή απάντηση κυρίας για τη διακοπή του Market Pass (video)

Τα είπε όλα σε μερικά δευτερόλεπτα

Καταγραφή 22

Ένα απ’ τα μέτρα της κυβέρνησης που έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις είναι η διακοπή του Market Pass, από τους πολίτες που το δικαιούνταν, ώστε να μαζευτούν χρήματα για να στηριχθούν οι πλημμυροπαθείς τις Θεσσαλίας.

Κάτι τέτοιο φαίνεται πως ο κόσμος δεν το έχει δει με καλό μάτι, καθώς ήταν που ήταν λίγα τα χρήματα του Pass τώρα δεν υπάρχουν καθόλου.

Για το παραπάνω μέτρο ρωτήθηκαν πολλοί πολίτες στον δρόμο από το «centertv.gr» με αρκετού, προς έκπληξη πολλών να έχουν να πούνε θετικά σχόλια, αλλά την παράσταση έκλεψε μια κυρία στο τέλος.

Η συγκεκριμένη απάντησε: «Δηλαδή θα τα πάρουνε από τους φτωχούς να τα δώσουνε στους άλλους φτωχούς. Να τα πάρουνε απ’ τους πλούσιους να τα δώσουνε εκεί».

Market Pass τέλος και επισήμως μετά τις δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Οικονομίας. Δεν θα δοθεί παράταση μέχρι το τέλος του έτους, όπως ήθελαν τα σενάρια των τελευταίων ημερών, και την ώρα που οι ανατιμήσεις σε βασικά είδη αγαθών, όπως τα γαλακτοκομικά – τυροκομικά προϊόντα, αλλά και οπωρολαχανικά,  θα πλήξουν τους καταναλωτές. Ήδη υπάρχουν αυξήσεις που αγγίζουν ακόμη και το 45% σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα, πριν από την εκδήλωση της καταστροφικής κακοκαιρίας «Daniel», και καταγράφονται στις τιμές χονδρικής λαχανικών. Φυσικά αυτό δεν εμπόδισε τον  Κωστή Χατζηδάκη, που μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1, αν υπάρχει περίπτωση να επανεξεταστούν οι παροχές που επρόκειτο να εξαγγείλει στη ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συγκεκριμένα η επέκταση του market pass ως τον Δεκέμβρη, απάντησε: «Εκείνο που πιστεύω ότι δεν θα μπορέσουμε να επεκτείνουμε για τους δύο τελευταίους μήνες του έτους είναι το market pass. Ξέρω ότι στενοχωριούνται όσοι μας ακούνε, αλλά πρέπει να κρατήσουμε μια ισορροπία»

«Θα χρειαστεί για την κάλυψη των άμεσων αναγκών να κατατεθεί συμπληρωματικός προϋπολογισμός στη Βουλή. Θα είναι περίπου 600 εκατ. ευρώ. Θα κατατεθεί εντός των επόμενων ημερών. Υπολογίζουμε ότι τα 450 εκατ. ευρώ θα είναι δράσεις κρατικής αρωγής και τα 150 εκατ. ευρώ θα είναι για την κάλυψη των αγροτών μέσω του ΕΛΓΑ. Η Οικονομία μας έχει ισχυροποιηθεί σε σχέση με το 2019, γι’ αυτό έχουμε και τις αλλεπάλληλες πιστοληπτικές αναβαθμίσεις, αλλά δεν είμαστε ούτε Σουηδία ούτε Ελβετία. Πρέπει να ισορροπήσουμε μεταξύ της αναγκαίας κοινωνικής ευαισθησίας και στην ανάγκη να έχουμε μια σοβαρή οικονομική πολιτική που να αντέχει στον χρόνο. Έτσι θα προχωρήσουμε και προφανώς αυτό θα έχει αντανάκλαση στις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού».   Μάλιστα ο ίδιος εμμέσως πλην σαφώς παραδέχτηκε το κόλπο της κυβέρνησης για να εξαπατήσει τους καταναλωτές καθές είπε, ότι το συγκεκριμένο μέτρο ήταν μια «σταγόνα» στον ωκεανό της ακρίβειας, αφού επί της ουσίας αντιστοιχούσαν 22 ευρώ το μήνα για να καλυφθούν οι ανάγκες ενός μόλις ατόμου. Ένα «φιλοδώρημα» προς τους πολίτες δηλαδή, από την κυβέρνηση, για να δείξει ότι απαντά στην ραγδαία αύξηση των τιμών.

Επίσης, ο υπουργός Οικονομικών πρόσθεσε: «Ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα στο 0,7% του ΑΕΠ είναι αδιαπραγμάτευτος. […] Θα ήταν σφάλμα να ζητηθεί από την Κομισιόν χαλάρωση της δημοσιονομικής πολιτικής, διότι θα έστελνε το μήνυμα ότι η Ελλάδα θα αρχίσει να ξανακυλά στην κρίση».

«Σε σχέση με τους συνταξιούχους, θα δοθεί το επίδομα της προσωπικής διαφοράς, δεν ξέρω αν θα δοθεί τον Δεκέμβριο ή τον Ιανουάριο. Η αύξηση του κοινωνικού επιδόματος αλληλεγγύης επίσης θα δοθεί.

Διάρρηξη στη Διεύθυνση εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών – Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

w19 124741w20 110449w02 13302322 82031GADA EISODOS800 454

Διάρρηξη στη Διεύθυνση εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών – Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Tην προανάκριση ανέλαβε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και…

Αλέξης Κούγιας: «Δεν αξιολογήθηκε η σοβαρότητα της καταστάσεως του πατέρα του κ. Καλλιάνου»

Αλέξης Κούγιας

Αλέξης Κούγιας: «Δεν αξιολογήθηκε η σοβαρότητα της καταστάσεως του πατέρα του κ. Καλλιάνου»

Ο Αλέξης Κούγιας, δικηγόρος του Γιάννη Καλλιάνου, μίλησε για την υπόθεση του θανάτου του πατέρα…

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Ανησυχητική η διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του ΥΠΕΣ – Αφαιρέθηκαν υπηρεσιακά έγγραφα;

ypes3

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Ανησυχητική η διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του ΥΠΕΣ – Αφαιρέθηκαν υπηρεσιακά έγγραφα;

«Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν χάνει ευκαιρία να μας υπενθυμίζει το πραγματικό πρόσωπο της "αριστείας"…