Τα ντοκουμέντα της ντροπής (Video)

Η πραγματικότητα που διαψεύδει για άλλη μια φορά τους εγκληματικούς χειρισμούς της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας.

doc1 0

Ζοφερές εικόνες από κοινούς θαλάμους νοσοκομείων στους οποίους, ελλείψει κρεβατιών σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ), νοσηλεύονται διασωληνωμένοι ασθενείς αποκαλύπτει το Documento. Οι φωτογραφίες από το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας που εξασφαλίσαμε και φέρνουμε σήμερα στο φως είναι αποκαλυπτικές και απολύτως ενδεικτικές της κατάστασης που έχει προκληθεί στα δημόσια νοσοκομεία λόγω της εγκληματικής διαχείρισης της κυβέρνησης. Ασθενείς με κορονοϊό ή άλλες σοβαρές παθήσεις παραμένουν καθηλωμένοι και διασωληνωμένοι σε κρεβάτια κοινών θαλάμων αναμένοντας εναγωνίως να βρεθεί έστω μία κλίνη σε ΜΕΘ. Ασφαλώς το φαινόμενο παρατηρείται στα περισσότερα νοσοκομεία της χώρας και πολύ περισσότερο σε αυτά της Αττικής, τα οποία έχουν προ πολλού ξεπεράσει τα όριά τους, αφού δεν διαθέτουν κενά κρεβάτια στις ΜΕΘ.

Οι πρωτοφανείς εικόνες ακόμη και για τα δεδομένα του διαχρονικά προβληματικού, εξαιτίας κυβερνητικών επιλογών και μνημονίων, Εθνικού Συστήματος Υγείας φέρνουν την κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργό προ των ευθυνών τους και διαψεύδουν κατηγορηματικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος προ μόλις δύο μηνών κάλυπτε τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη, σύμφωνα με τον οποίο οι γιατροί ήταν οι μοναδικοί υπεύθυνοι για τη μη διασωλήνωση ορισμένων ασθενών. Ο Μητσοτάκης με ύφος αλαζονικό έναντι των πολιτών σημείωνε τότε ότι οι ισχυρισμοί περί επιλογής ασθενών οι οποίοι θα είχαν πρόσβαση σε μονάδα εντατικής θεραπείας θα είχαν βάση μόνο στην περίπτωση που δε θα επαρκούσαν τα κρεβάτια, κάτι το οποίο κατά τον ίδιο δεν ίσχυε. Δυστυχώς, η πραγματικότητα τον εξέθεσε.

Κείμενα: Χρήστος Αβραμίδης 

Μοντάζ: Αλέξανδρος Λιτσαρδάκης 

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…