Τα ντοκουμέντα που αποδεικνύουν ότι ο Στέφανος Χίος πυροβόλησε κατά δικαστικού επιμελητή

Τι ακριβώς συνέβη την Τετάρτη 4 Απριλίου του 2018 στην Καλλιθέα

Χίος 0

Φωτογραφίες-ντοκουμέντο από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης στα γραφεία του «Μακελειού» στην Καλλιθέα με τον Στέφανο Χίο να απειλεί, να οπλίζει και να πυροβολεί εναντίον δικαστικού επιμελητή φέρνει στο φως ρεπορτάζ της εφημερίδας Documento.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, όλα συνέβησαν τη Μεγάλη Τετάρτη 4 Απριλίου του 2018. Ο δικαστικός επιμελητής Αριστείδης Ραυτόπουλος κατ’ εντολήν δικηγόρου μεταβαίνει στα γραφεία της «εφημερίδας» «Μακελειό» και του σάιτ makeleio.gr για να επιδώσει δικόγραφο στον Γιώργο Γκασιάμη, δικαιούχο και διαχειριστή της Μακελειό ΕΠΕ, εταιρείας που διαχειρίζεται την «εφημερίδα» και το σάιτ του Στ. Χίου. Ο άντρας, όπως έχει καταθέσει, χτυπάει το κουδούνι αναφέροντας την ιδιότητά του και πως έχει να επιδώσει ένα έγγραφο. Η πόρτα ανοίγει και ο Αρ. Ραυτόπουλος ανεβαίνει στον δεύτερο όροφο. Η πραγματική ώρα του συμβάντος είναι νωρίς το απόγευμα, περίπου στις 17:30. Σύμφωνα με το φωτογραφικό στιγμιότυπο της CAM03 η ώρα είναι 14:35:45. Ας δούμε πώς κύλησαν τα δευτερόλεπτα με βάση τις καταγραφές από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης.

Στις 14:36:11 η CAM02 απαθανατίζει τον Στέφανο Χίο να πηγαίνει προς την πόρτα για να ανοίξει. Στη ζώνη του διακρίνεται ξεκάθαρα ένα πιστόλι σε θήκη. Φαίνονται συνολικά πέντε εργαζόμενοι. Τέσσερις στο δωμάτιο που περνάει ο Χίος και ένας στο άλλο. Κανείς δεν δείχνει να παραξενεύεται με το όπλο.

Το επόμενο φωτογραφικό στιγμιότυπο είναι σοκαριστικό. Ο Στέφανος Χίος ανοίγει την πόρτα κρατώντας το πιστόλι το οποίο και έχει στραμμένο στον δικαστικό επιμελητή. «Ανοιξε με το πιστόλι στο χέρι. Αρχισε να με βρίζει. Μου έλεγε “τι θες εδώ, ρε αλήτη, γιατί ήρθες εδώ;”», δήλωσε στο Documento ο Αρ. Ραυτόπουλος. Όπως είναι εμφανές στα φωτογραφικά ντοκουμέντα και όπως έχει ήδη καταθέσει ο δικαστικός επιμελητής, ο ίδιος προσπαθεί να διατηρήσει την ψυχραιμία του και να εξηγήσει στον Χίο την ιδιότητά του και ότι πήγε να επιδώσει δικόγραφο.

Απείλησε και πυροβόλησε

Στις 14:36:21 ο δημοσιογράφος πιάνει από το χέρι τον επιμελητή και τον απειλεί. Εχει το όπλο στραμμένο εναντίον του. «Με έπιασε από το χέρι. Είχε στραμμένο το όπλο του πάνω μου. Αντέδρασα τότε και έκανα πίσω. Μου απάντησε: “Δεν με ενδιαφέρει ποιος είσαι”» περιγράφει ο Αρ. Ραυτόπουλος.

Στις 14:36:25 ο Χίος πλησιάζει ξανά τον επιμελητή και πυροβολεί ακριβώς δίπλα του. Του λέει: «Φύγε, αλήτη». Τα λόγια του θύματος του τραμπουκισμού και των απειλών του Χίου στο Documento είναι αποκαλυπτικά: «Οπλισε πάνω μου και πυροβόλησε δίπλα μου. Φοβήθηκα πάρα πολύ για τη ζωή μου. Από την αρχή που είδα το όπλο πίστεψα ότι ήταν αληθινό. Οταν όπλισε πάνω μου, θεωρούσα ότι θα με σκότωνε». Μετά τον πυροβολισμό ο Αρ. Ραυτόπουλος φεύγει. Ο Χίος μπαίνει στα γραφεία σαν να μην έχει συμβεί τίποτα. Περπατάει πίσω από τους εργαζόμενους –μόνο ένας εξ αυτών φαίνεται ανήσυχος– κρατώντας με το δεξί του χέρι το όπλο με το οποίο είχε μόλις πυροβολήσει. Δύο λεπτά μετά, στις 14:38:11 όπως αποτυπώθηκε στις κάμερες CAM03, CAM01 και CAM07, ο Χίος αποχωρεί από την πολυκατοικία.

«Γεροδεμένος εισβολέας»

Μετά το επεισόδιο το makeleio.gr παρουσίαζε διαφορετική εικόνα σε σχέση με αυτό που πραγματικά είχε συμβεί. Χαρακτήριζε τον δικαστικό επιμελητή «τραμπούκο» και «γεροδεμένο εισβολέα» με ύφος «μπράβου». Εγραφε πως ό,τι έγινε «εντάσσεται στα πλαίσια προβοκατόρικου και ύπουλου σχεδίου για την ηθική και νομική στοχοποίηση της μεγάλης πατριωτικής μας εφημερίδας». Ομως τα ίδια τα φωτογραφικά ντοκουμέντα τον διαψεύδουν.

Ο Χίος σε ανακοίνωση που εξέδωσε υποστήριζε ότι έγινε πολιορκία από τα «μπατσάκια του Τόσκα» για να μη βγει το «Μακελειό», ενώ απείλησε: «Θα λογαριαστούμε με όλους». Σημειώνεται πως ο δημοσιογράφος, αν και διαθέτει άδεια οπλοφορίας, είχε παράνομα το όπλο του μαζί του. Οσον αφορά το ότι πυροβόλησε και μάλιστα απειλώντας έναν άνθρωπο, δεν χρειάζεται καν να επισημάνουμε την παρανομία της πράξης.

Το είχε προαναγγείλει

Τον Σεπτέμβριο του 2017 δύο επιμελητές πήγαν με τη συνοδεία αστυνομικών υπαλλήλων στο σπίτι του Στ. Χίου προκειμένου να του επιδώσουν δικαστική απόφαση για προσωπική κράτηση και προφυλάκιση στον Κορυδαλλό για παλαιότερο δημοσίευμά του. Οι κατά τον Χίο «κατσαπλιάδες» και «αδίστακτα κοράκια» «βρήκαν την εξώπορτα κλειστή». Ο δημοσιογράφος στην ανακοίνωσή του διέλυσε την εικόνα του γραφικού και πέρασε στη σφαίρα τού πραγματικά επικίνδυνου. Μίλησε απροκάλυπτα για πόλεμο και θύματα. Εγραψε πως οι δικαστικοί επιμελητές ήταν «μια σφαίρα ο καθένας των 9 mm». Κανείς τότε δεν τον είχε πάρει στα σοβαρά. Μήπως θα έπρεπε;

Τα ντοκουμέντα σοκάρουν και αποδεικνύουν με τον πλέον εξόφθαλμο τρόπο την επικινδυνότητα που κρύβει πίσω από τη γραφική τηλεοπτική φιγούρα του ο Χίος. Ο δημοσιογράφος που με κάθε πρωτοσέλιδο της «εφημερίδας» του, με κάθε άρθρο του και με κάθε εκπομπή του ξερνά χρυσαυγίτικο, χουντικό, ομοφοβικό και ρατσιστικό οχετό όχι μόνο τραμπουκίζει μέρα μεσημέρι έναν άντρα που απλώς έκανε τη δουλειά του αλλά πυροβολεί και εναντίον του.

Πηγή: Documento

Καιρός: Εκεί θα χτυπήσει η κακοκαιρία – Χάρτης με το συνολικό ύψος βροχής (Εικόνες)

5956209

Καιρός: Εκεί θα χτυπήσει η κακοκαιρία – Χάρτης με το συνολικό ύψος βροχής (Εικόνες)

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης παρουσίασε τις περιοχές που ενδέχεται να εμφανίσουν τα πιο μεγάλα ύψη βροχής.

Γρίπη των πτηνών: Συναγερμός από τον ΠΟΥ για κίνδυνο εξάπλωσης στους ανθρώπους

γρίπη ιός

Γρίπη των πτηνών: Συναγερμός από τον ΠΟΥ για κίνδυνο εξάπλωσης στους ανθρώπους

Οι αγελάδες και οι κατσίκες εντάχθηκαν στον κατάλογο των ειδών που επλήγησαν τον περασμένο μήνα…

Ουκρανία: Συνελήφθη Πολωνός που συνεργαζόταν με τη Ρωσία για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι

AP - Ζελένσκι

Ουκρανία: Συνελήφθη Πολωνός που συνεργαζόταν με τη Ρωσία για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι

Ο ύποπτος φέρεται να δήλωσε στην πολωνική εισαγγελία ότι είχε αναλάβει την αποστολή να συλλέξει…

Viral βίντεο από Μοντάνα: Ελέφαντας το έσκασε από τσίρκο και έσπειρε τον πανικό στους δρόμους της πόλης

elefantas montana

Viral βίντεο από Μοντάνα: Ελέφαντας το έσκασε από τσίρκο και έσπειρε τον πανικό στους δρόμους της πόλης

Το NBC Montana μετέδωσε πλάνα με τον 58χρονο ασιατικό ελέφαντα ονόματι «Βιόλα» να βρίσκεται στους…

Επίσημη ενημέρωση FIFA για Ντόπινγκ: Δεν υπάρχει θετικό δείγμα στην Εθνική Ανδρών

220328101503 ethniki omada ellada

Επίσημη ενημέρωση FIFA για Ντόπινγκ: Δεν υπάρχει θετικό δείγμα στην Εθνική Ανδρών

“Ο Εθνικός Οργανισμός Καταπολέμησης του Ντόπινγκ ενημερώθηκε επισήμως από τη FIFA πως δεν υπάρχει θετικό…