Τα νέα μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο Μητσοτάκης σήμερα – Testing και στους εμβολιασμένους;

Τι νέα μέτρα εξετάζονται  - Φουντώνουν οι συζητήσεις ενόψει Χριστουγέννων και μετάλλαξη «Ο»

5356334 0

Σε πλήρη επιφυλακή φαίνεται πως βρίσκεται  τις τελευταίες ώρες η επιτροπή ειδικών η οποία φαίνεται να αναζητά -έστω και καθυστερημένα- έκτακτες λύσεις για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας. Πλέον όμως, η υγειονομική επιτροπή αλλά και η κυβέρνηση δεν βρίσκονται αντιμέτωπες μόνο με την υγειονομικά επιβαρυμένη κατάσταση στη χώρα, καθώς μετά τον εντοπισμό της μετάλλαξης «Ο», έχει ξεσπάσει σε -παγκόσμια κλίμακα- μια μάχη με τον χρόνο για τη διερεύνηση της δυναμικής της ως προς τη μεταδοτικότητα, τη νοσηρότητα και την εμβολιαστική κάλυψη. 

Σε λίγη ώρα αναμένεται να ανακοινωθούν τα επίσημα μέτρα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη κατά τη σημερινή του εισαγωγική του ομιλία στο Υπουργικό Συμβούλιο. 

Σενάρια για τα νέα έκτακτα μέτρα

Ήδη από χθες έχει δει το φως της δημοσιότητας ένα πλέγμα νέων μέτρων που αφορά εξίσου τους εμβολιασμένους και τους ανεμβολίαστους. Σκοπός είναι η μείωση των επαφών για όσους παραμένουν ακόμα ανεμβολίαστοι αλλά και ο έλεγχος της διασποράς του ιού μεταξύ όσων έχουν εμβολιαστεί. 

1.Επικρατέστερο είναι το σενάριο της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας για όλους, εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, σε όλους τους χώρους, εσωτερικούς και εξωτερικούς.

2.Εξετάζεται να απαγορευτεί για τους ανεμβολίαστους η παραμονή και στους εξωτερικούς χώρους εστίασης

3.Στο τραπέζι και και το σενάριο οι μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι να υποβάλλονται σε 3 και όχι 2 rapid tests την εβδομάδα προκειμένου να πηγαίνουν στις δουλειές τους.

Το «Πορτογαλικό» μοντέλο

Σύμφωνα με νέες πληροφορίες, η κυβέρνηση και η υγειονομική επιτροπή φαίνεται πως έχει στρέψει το βλέμμα της προς την Ιβηρική Χερσόνησο εξετάζοντας ως λύση τα μέτρα που έλαβε πρόσφατα η Πορτογαλία για να ανακόψει εκ νέου την αύξηση των κρουσμάτων.

Έτσι λοιπόν, σύμφωνα με τις έως τώρα ασφαλής πληροφορίες, εξετάζεται το testing ακόμα και σε εμβολιασμένους. Όπως συμβαίνει βέβαια και στην Πορτογαλία, η κυβέρνηση εξετάζει αυτό το μέτρο υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα επιβαρυνθούν οικονομικά ο εμβολιασμένος πληθυσμός στην περίπτωση που του ζητηθεί να επιδεικνύει και αρνητικό test πέρα από πιστοποιητικό εμβολιασμού.  

Συγκλονιστική Αριστοτέλους: Νίκησε τον καρκίνο μέσα σε 6 μήνες η Κύπρια αθλήτρια – «Ευτυχώς που διάλεξε εμένα» (Εικόνες)

03ca3a5a764245028e814d8eaaf30441 1

Συγκλονιστική Αριστοτέλους: Νίκησε τον καρκίνο μέσα σε 6 μήνες η Κύπρια αθλήτρια – «Ευτυχώς που διάλεξε εμένα» (Εικόνες)

Αυτή είναι η ιστορία της 32χρονης αθλήτριας του άλματος επί κοντώ.