Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους στην Αττική - Δείτε όλα τα νέα μέτρα για τον κορονοϊό

Τα νέα μέτρα για την αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς. Υποχρεωτική γίνεται η χρήση μάσκας γίνεται υποχρεωτική σε εσωτερικούς αλλά και εξωτερικούς χώρους στην Αττική για τις επόμενες 14 ημέρες. Δείτε αναλυτικά τα έξι νέα περιοριστικά μέτρα ανακοινώθηκαν για την Αττική.

NewsRoom 15/09/2020 | 18:03

Από αύριο 16 Σεπτεμβρίου έως τις 30 Σεπτεμβρίου τίθενται νέα περιοριστικά μέτρα στην Αττική, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη σημερινή τακτική ενημέρωση για την εξέλιξη της Covid-19 στην Ελλάδα με τον επίκουρο καθηγητή του τμήματος Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Γκίκα Μαγιορκίνη, τον υφυπουργό Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη και τον γενικό γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή Παναγιώτη Σταμπουλίδη.

Ειδικότερα, τα μέτρα είναι:

Σε όλες τις συναυλίες που πραγματοποιούνται σε ανοικτούς χώρους τίθεται όριο πληρότητας 50% και υποχρέωση για παρακολούθηση αποκλειστικά από καθήμενους. Επίσης, είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας και απαγορεύεται το αλκοόλ και το κάπνισμα.

Σε ό,τι αφορά τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος με ζωντανή μουσική και τις κλειστές αίθουσες συναυλιών, ο κ. Χαρδαλιάς ενημέρωσε ότι η λειτουργία τους αναστέλλεται για 14 ημέρες.

Όσον αφορά τη λειτουργία θερινών και χειμερινών κινηματογράφων και θεάτρων, τίθεται όριο πληρότητας 60% και είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας.

Επίσης, η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους κλειστούς χώρους εργασίας, δημόσιους και ιδιωτικούς, και σε όλους τους ανοικτούς χώρους συναθροίσεων, όπως πλατείες, στάσεις λεωφορείων, ουρές σε καταστήματα.

Παράλληλα, απηύθυνε σύσταση στους πολίτες της Αττικής για χρήση μάσκας σε όλους τους υπόλοιπους ανοικτούς χώρους.

Σχετικά με τη λειτουργία των λαϊκών αγορών, είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας στους παραγωγούς και στους καταναλωτές.

Ακόμα στα τραπεζοκαθίσματα των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, καθορίζεται ανώτατο αυστηρό όριο 6 ατόμων.

Επίσης, σε καθεστώς αυξημένης επιδημιολογικής επιτήρησης τίθεται η Περιφέρεια Τρικάλων από αύριο το πρωί, στις 06:00, και για 14 ημέρες. Κατά την περίοδο αυτή θα ισχύουν τα ακόλουθα μέτρα στην περιοχή: απαγόρευση λειτουργίας χώρων εστίασης και διασκέδασης από τα μεσάνυχτα έως τις 7:00 το πρωί και ανώτατο όριο 50 ατόμων για τις δημόσιες και κοινωνικές εκδηλώσεις και συναθροίσεις.

Όπου εντοπίζουμε αύξηση των κρουσμάτων γίνονται οι κατάλληλες ενέργειες ώστε να προλάβουμε ακόμα πιο δύσκολες καταστάσεις που θα αντιμετωπίζαμε αν δεν λαμβάναμε μέτρα ή τα μέτρα δεν τηρούνταν, τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.

 

Παράλληλα η Π.Ε Τρικάλων τίθεται από αύριο σε καθεστώς επιτήρησης για 14 ημέρες. Θα ισχύουν τα ακόλουθα μέτρα

- Απαγόρευση λειτουργίας χώρων εστίασης και διασκέδασης από τις 12 το βράδυ έως τις 7 το πρωί

- Μέχρι 50 άτομα η προσέλευση στις κοινωνικές εκδηλώσεις.

«Τα μέτρα που λαμβάνονται για την Αττική αποσκοπούν στον περιορισμό της εξάπλωσης της επιδημίας στην περιοχή», σημείωσε στην τοποθέτησή του ο επίκουρος καθηγητής του ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης.

Κορονοϊός: 310 νέα κρούσματα στην Ελλάδα

310 νέα κρούσματα κορονοϊού ανακοίνωσε το απόγευμα της Τρίτης ο ΕΟΔΥ με τον συνολικό αριθμό στην Ελλάδα να ανέρχεται στις 13.730

Αναλυτικά η έκθεση του ΕΟΔΥ

Σήμερα ανακοινώνουμε 310 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 30 σχετίζονται με γνωστές συρροές και  12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 13730, εκ των οποίων το 55.4% άνδρες.

2433 (18%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 5901 (43.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

67 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 ετών. 17 (25.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 88.1%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 175 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 3 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 313 θανάτους συνολικά στη χώρα. 116 (37%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.2% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Η γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων 

Σήμερα,15/09/2020, δηλώθηκαν 310 επιπλέον κρούσματα. Από τα 296 εγχώρια κρούσματα, τα 30 συνδέονται με γνωστές συρροές (15 συνδέονται με ιχνηλάτηση από ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ στο ΚΥΤ Μόριας). Ενώ 27 αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας.
Αναλυτικότερα:

-    12 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας

-    2 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο

-    197 κρούσματα στην Περιφέρεια Αττικής , εκ των οποίων 7 συνδέονται με γνωστές συρροές, ενώ 24 συνδέονται με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας

-    22 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστή συρροή, ενώ 3 αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας

-    1 κρούσμα στην Π.Ε. Αργολίδας

-    4 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας

-     1 κρούσμα στην Π.Ε. Έβρου

-     1 κρούσμα στην Π.Ε. Ηλείας

-    3 κρούσματα στην Π.Ε. Ημαθίας, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή 

-    4 κρούσματα στην  Π.Ε. Ηρακλείου

-     1 κρούσμα στην Π.Ε. Θήρας, συνδεόμενο με γνωστή συρροή

-    3 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστή συρροή 

-    2 κρούσματα στην  Π.Ε. Καρδίτσας

-    2 κρούσματα στην Π.Ε. Κεφαλληνίας

-     4 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης

-    1 κρούσμα στην Π.Ε. Λάρισας

-     15 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου, όλα συνδεόμενα με γνωστή συρροή στο ΚΥΤ Μόριας)

-     1 κρούσμα στην Π.Ε. Μεσσηνίας

-     1 κρούσμα στην Π.Ε. Μυκόνου

-     9 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας

-    6 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας

-     1 κρούσμα στην Π.Ε. Πρέβεζας

-    3 κρούσματα στην Π.Ε. Ρεθύμνου

-    2 κρούσματα στην Π.Ε. Ρόδου

-     2 κρούσματα στην Π.Ε. Σάμου, όλα συνδεόμενα με γνωστή συρροή

-    1 κρούσμα στην Π.Ε. Σποράδων 

-    2 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων

-    1 κρούσμα στην Π.Ε. Φθιώτιδας

-    6 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση 

To koutipandoras.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.