Tα Νέα «ισοπεδώνουν» τον Μητσοτάκη και τη χθεσινή συνέντευξη – Το σημερινό πρωτοσέλιδο

Τα τρία «α» με τα οποία σχολιάζει η εφημερίδα την απολογία του πρωθυπουργού για τις υποκλοπές

Screenshot 7 2

Η χθεσινή συνέντευξη του πρωθυπουργού στον Νίκο Χατζηνικολάου φαίνεται πως μεγάλωσε το ρήγμα ανάμεσα στην κυβέρνηση και το συγκρότημα Μαρινάκη και τον ίδιο τον επιχειρηματία, παρά έριξε γέφυρες.

Είχε προηγηθεί η ευθεία επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη από τον εκδότη και ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος απαντώντας σε όσα του καταλόγισε ο πρωθυπουργός σημείωσε σε μακροσκελή δήλωσή του: «Οι δε αναφορές σε εκβιασμούς, υπαγορεύσεις, αλλαγές θέσεων και απόψεων δεν μας αφορούν, δεν μας ταιριάζουν. Μόνο όσοι εμπλέκονται σε εξωθεσμικές παρακολουθήσεις και στον υπόκοσμο, καταφεύγουν σε τέτοια μέσα».

Η συνέχεια δόθηκε σήμερα μέσα από το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Τα Νέα που ασκούν καυστική κριτική στον Κ. Μητσοτάκη κάνοντας χαρακτηριστικά λόγο για… «Αδυναμία, απορίες και ανικανότητα».

Screenshot 6 1

Αναλυτικά η χθεσινή δήλωση του Β.Μαρινάκη:

«Ο πρωθυπουργός με τη συνέντευξή του αποδέχθηκε την ύπαρξη δικτύου παρακολουθήσεων στην Ελλάδα με το κακόβουλο λογισμικό predator, από συγκεκριμένους κύκλους. Αρνήθηκε βεβαίως τη δική του συμμετοχή. Δεν θα μπορούσε άλλωστε. Ωστόσο δεν αρκεί η κατηγορηματική άρνηση του. Οφείλει πράξεις και κινήσεις συγκεκριμένες προκειμένου να προστατεύσει το δημόσιο συμφέρον από το υπαρκτό, επικίνδυνο και βαθιά αντιδημοκρατικό δίκτυο παραβίασης θεμελιωδών δικαιωμάτων.

Ο πρωθυπουργός επιβάλλεται να βρει την τόλμη, να κινήσει γη και ουρανό, ώστε να διαλευκάνει αυτή την τόσο νοσηρή υπόθεση και να φέρει ενώπιον της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης τους υπαίτιους αυτής της τόσο άθλιας ιστορίας που νοθεύει τη Δημοκρατία και υπονομεύει τους θεσμούς.

Οι δε αναφορές σε εκβιασμούς, υπαγορεύσεις, αλλαγές θέσεων και απόψεων δεν μας αφορούν, δεν μας ταιριάζουν. Μόνο όσοι εμπλέκονται σε εξωθεσμικές παρακολουθήσεις και στον υπόκοσμο, καταφεύγουν σε τέτοια μέσα.

Η επίμαχη αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη:

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…