Τα "Νέα" είδαν τα Panama Papers, αλλά δεν είδαν τον Παπασταύρου

Δεν θα μπορούσε μία ιστορική εφημερίδα όπως είναι τα «Νέα» να μην ασχοληθεί σήμερα με τα Panama Papers, τη μεγαλύτερη διαρροή πληροφοριών στην ιστορία της δημοσιογραφίας.

56fa27371dc524506c8b47e6

11,5 εκατομμύρια έγγραφα αποκαλύπτουν πώς πολιτικοί, επιχειρηματίες και διάφορες διασημότητες «κρύβουν» μεγάλα ποσά μέσω offshore εταιρειών. Όπως μας ενημερώνουν τα «Νέα» του ΔΟΛ:

«Μεταξύ των χιλιάδων ονομάτων και ομάδων συμφερόντων περιλαμβάνονται πρόσωπα του στενού περιβάλλοντος του Βλαντίμιρ Πούτιν, ο πρωθυπουργός της Ισλανδίας Ζίγκμουντουρ Ντέιβιντ Γκουνγκλάγκσον, μέλη της οικογένειας του κινέζου προέδρου Σι Τζινπίνγκ, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο, μέλη των οικογενειών και συνεργάτες του αιγύπτιου πρώην προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ, του πρώην ηγέτη της Λιβύης Μοαμάρ Καντάφι και του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ-Ασαντ…. Αλλά και αθλητές, όπως ο Λιονέλ Μέσι, και διεθνείς μεγαλοπαράγοντες του αθλητισμού, όπως ο Μισέλ Πλατινί».

Παρατηρείτε κι εσείς ότι από τα ονόματα αυτά απουσιάζει ένας… γνωστός μας; Ναι, δεν κάνετε λάθος: το δημοσίευμα της εφημερίδας δεν αναφέρει πουθενά τον Σταύρο Παπασταύρου, τον πρώην σύμβουλο του Αντώνη Σαμαρά που εμπλέκεται σε ένα ακόμα σκάνδαλο!

Αλλά ας μην είμαστε κακοί, μπορεί απλά να τους ξέφυγε. Τόσα terabyte πληροφοριών είναι αυτά…