Τα μυστήρια της Λέσβου

Φουσκώνουν τους αριθμούς των προσφύγων για να αγοράζουν -στα χαρτιά – περισσότερες μερίδες φαγητού; Υπόνοιες για απίστευτο σκάνδαλο

DSCF8223 1

Σύμφωνα με όσα προέκυπταν από τα επίσημα -και ψιλομαγειρεμένα- στοιχεία, ξέραμε τα εξής για τον προσφυγικό πληθυσμό στη Λέσβο: Από 5,5 χιλιάδες   όταν ανέλαβε η ΝΔ , έφτασαν κάποια στιγμή μέχρι και 22.000.

Όταν κάηκε η υποδομή ήταν 12.000 και με τα στοιχεία που διακινούνται τις τελευταίες μέρες βρέθηκαν λιγότεροι από δέκα χιλιάδες.

Προφανώς οι άνθρωποι δεν εξαερώθηκαν. Στο πρώτο που πάει ο νους κάθε νοήμονος ανθρώπου είναι το εξής: είναι δυνατόν η ιδια η κυβέρνηση, -ή κάποιοι από την κυβέρνηση και ειδικότερα από το αρμόδιο υπουργείο- να φουσκώνουν τα νούμερα;

Μπορεί να δηλώνουν περισσότερους μετανάστες στη Λέσβο από όσους βρίσκονται κάθε φορά στην πραγματικότητα; Και αν το κάνουν στη Λέσβο γιατί όχι και οπουδήποτε αλλού υπάρχουν προσφυγικές δομές;

Τι μηταράκειο μυστήριο είναι πάλι αυτό;

Σε άρθρο του ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Αρβανίτης, έχοντας ανατρέξει σε επίσημες πηγές, καταγράφει αυτές τις αριθμητικές μεταπτώσεις και κάνει κατι ευφυες: τις συνδέει με τα συσσίτια που χορηγούνται  στους πρόσφυγες. 

Ειρήσθω εν παρόδω, αυτά τα συσσίτια χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και ανατίθεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις σίτισης, με διαδικασίες που αμφισβητούνται ως προς τη διαφάνεια τους, από την εποχή του ΣΥΡΙΖΑ ακόμη. Επι ΝΔ η  αυθαιρεσία εχει ξεφύγει.

Επιστρέφουμε στο άρθρο του Αρβανίτη που (ανα)δημοσιεύεται στο ΑΠ. Είναι προφανές ότι ο ευρωβουλευτής ξέρει περισσότερα από όσα γράφει  και ενδεχομένως θα επανέλθει. 

Αλλά και αυτά που αναφέρει – και ουδείς αμφισβητεί- είναι αρκετά για να θεμελιωθεί μία υπόνοια: κάποιοι φουσκώνουν τους αριθμούς των μεταναστών, για να αγοράσουν περισσότερες μερίδες φαγητού.

Επειδή να τις αγοράζουν και να τις πετάνε είναι μάλλον απίθανο, όπως είναι και να δίνουν ανεπίσημα διπλές μερίδες, το  συμπέρασμα προκύπτει μόνο του: οι αγορές είναι εικονικές.

 Πληρώνουν στους προμηθευτές περισσότερες μερίδες από όσες χρειάζονται και παραλαμβάνουν. Όσο πιο φουσκωμένοι είναι οι αριθμοί  των σιτιζόμενων, τόσο αυξάνεται η διαφορά ανάμεσα στις πραγματικές  και τις εμφανιζόμενες παραλαβές.

Απίστευτη φάμπρικα. Για την ακρίβεια απίστευτο σκάνδαλο, εφόσον επικυρωθούν – από την αναγκαία εισαγγελική έρευνα προφανώς-  οι  αναφορές του ευρωβουλευτή.

 Από την  υποψιασμένη ανάγνωση των δεδομένων προκύπτει ότι κάποιοι καρπώνονται την διαφορά.. Και είναι πολλά τα λεφτά. Μόνο για τη Λέσβο ο Αρβανίτης υπολογίζει δέκα εκατομμύρια το χρόνο.

Η αδιαφάνεια που απλώνεται όλο και πιο επίμονα πάνω από το συγκεκριμένο υπουργείο, δεν είναι  απλώς κυβερνητικό χούι.. Πίσω της υπάρχουν μαύρες μπίζνες. Και είναι πολλά τα λεφτά.

Πηγή: Anoixtoparathyro.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Κωνσταντίνος Τζολάκης: Η συγκινητική αγκαλιά με τον πατέρα του μετά τα πέναλτι με τη Φενέρ (video)

Καταγραφή 26

Κωνσταντίνος Τζολάκης: Η συγκινητική αγκαλιά με τον πατέρα του μετά τα πέναλτι με τη Φενέρ (video)

Μια αρκετά φορτισμένη στιγμή για τον πρωταγωνιστή της πρόκρισης του Ολυμπιακού

Λαζόπουλος: “Τα έχωσε” σε Αυτιά – «Πόσα χιλιόμετρα γλείψιμο έχει κάνει η γλώσσα του» (video)

InCollage 20240419 145031854

Λαζόπουλος: “Τα έχωσε” σε Αυτιά – «Πόσα χιλιόμετρα γλείψιμο έχει κάνει η γλώσσα του» (video)

«Σηκωνόταν χαράματα για να στηρίξει την κυβέρνηση. Δεν προχώρησε καθόλου σαν άνθρωπος», ανέφερε ο Λάκης…

Xριστίνα Σούζη: «Πολικός αεροχείμμαρος γιοκ! Πολικές θερμοκρασίες γιοκ!» – H πρόγνωση της για τις επόμενες μέρες (video)

Σούζη

Xριστίνα Σούζη: «Πολικός αεροχείμμαρος γιοκ! Πολικές θερμοκρασίες γιοκ!» – H πρόγνωση της για τις επόμενες μέρες (video)

Η μετεωρολόγος του ΣΚΑΪ δεν συμφωνεί με τις προβλέψεις για πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και για…