Newsroom

Newsroom

Tα μουσεία με την πιο ιδιαίτερη αρχιτεκτονική (ΦΩΤΟ)

Ένα ταξίδι στην ιστορία και τον χρόνο, χαζεύοντας τα μουσεία με την πιο ιδιαίτερη αρχιτεκτονική. Κλασικά ή μοντέρνα περιέχουν τεράστιους καλλιτεχνικούς θησαυρούς, ικανούς να προσφέρουν στους επισκέπτες τους μία εμπειρία ζωής.

570183ee1dc5247d738b47d0

Μουσείο Ορσέ, Γαλλία

Χτισμένο στην αριστερή όχθη του Σηκουάνα το ιστορικό μουσείο στο Παρίσι άνοιξε το 1986. Ο σκοπός της δημιουργίας του ήταν να γεφυρώσει το χάσμα ανάμεσα στις συλλογές του Μουσείου του Λούβρου και του μουσείου μοντέρνας τέχνης Πομπιντού. Εστιάζει στο τέλος του 19ου αιώνα και στις αρχές της τέχνης του 20ου αιώνα και φιλοξενεί τη μεγαλύτερη συλλογή στον κόσμο των ιμπρεσιονιστικών και μετα – ιμπρεσιονιστικών έργων ζωγραφικής.


Guggenheim, Μπιλμπάο

Ένα μουσείο που χτίστηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1980 μέσω της συνεργασίας των αρχών της χώρας των Βάσκων και του ιδρύματος Solomon R Guggenheim. Ο αρχιτέκτονας από τις ΗΠΑ Frank Gehry ανέλαβε τον σχεδιασμό του κτιρίου το οποίο άνοιξε τις πόρτες του τον Οκτώβριο του 1997. Το εντυπωσιακό κτίριο βρίσκεται στην άκρη του ποταμού Nervion στην παλιά βιομηχανική περιοχή της πόλης. 


Oscar Niemeyer, Βραζιλία

Ο Oscar Neimeyer ήταν 95 ετών όταν ολοκλήρωσε το Μουσείο του Ματιού. Το μουσείο εστιάζει στην τέχνη, την αρχιτεκτονική και το design. Άνοιξε τις πόρτες του το 2003 και στεγάζει σημαντικά έργα Τέχνης, ανάμεσα στα οποία και πολλά έργα του ίδιου του αρχιτέκτονα.


British Museum, Λονδίνο

Ο αρχιτέκτονας Robert Smirke σχεδίασε τον πυρήνα του μουσείου σε νεοκλασικό στυλ, το οποίο άνοιξε το 1852. Η μεγάλη νότια είσοδος με το εντυπωσιακό αέτωμα είναι εμπνευσμένη από την αρχαία Ελλάδα. Το 2000 δημιουργήθηκε από τον Foster μία εσωτερική αυλή, που είναι ο μεγαλύτερος στεγασμένος χώρος στην Ευρώπη. 


Βασιλικό Μουσείο, Καναδάς

Το μεγαλύτερο μουσείο στον Καναδά με έξι εκατομμύρια αντικείμενα στη συλλογή του. Πρόκειται για ένα μουσείο φυσικής ιστορίας, τέχνης και πολιτισμού. Ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός έχει χαρακτηριστεί σύμβολο για τον 21ο αιώνα και τη μοντέρνα τέχνη, ωστόσο έχει και επικριτές αφού το 2009 μπήκε σε έναν κατάλογο με τα πιο άσχημα κτίρια του κόσμου.


Museo Soumaya, Μεξικό

Ένα μουσείο που ιδρύθηκε το 1994 από τον αρχιτέκτονα Fernando Romero και το οποίο περιλαμβάνει έργα από το Μεξικό και την Ευρώπη, συμπεριλαμβάνοντας τη μεγαλύτερη συλλογή έργων του Ροντέν έξω από τη Γαλλία.  


Hermitage Museum, Ρωσία

Ένα από τα μεγαλύτερα και πιο παλιά μουσεία στον κόσμο, το Ερμιτάζ άνοιξε το 1764 από την αυτοκράτειρα Αικατερίνη και περιλαμβάνει πάνω από τρία εκατομμύρια έργα τέχνης και πολιτιστικών αντικειμένων. Το συγκρότημα αποτελείται από ένα σύνολο κτιρίων, ανάμεσα στα οποία και τα Χειμερινά Ανάκτορα, την πρώην κατοικία των Ρώσων Τσάρων. Το κολοσσιαίο παλάτι σχεδιάστηκε κατά κύριο λόγο από τον Francesco Bartolomeo Rastrelli σε στυλ μπαρόκ.


Vatican Museums, Ιταλία

Ένα από τα μεγαλύτερα μουσεία στον κόσμο, το οποίο περιλαμβάνει 52 γκαλερί και άνοιξε τον 16ο αιώνα. Η τεράστια συλλογή του περιέχει έργα των Ραφαήλ, Τιτσιάνο και Καραβάτζιο. Η εκπληκτική Καπέλα Σιξτίνα είναι διακοσμημένη με έργα καλλιτεχνών όπως ο Μποτιτσέλι και η θολωτή οροφή είναι ζωγραφισμένη από τον Μιχαήλ Άγγελο.


National Museum of Art, Osaka

Το μεγαλύτερο μέρος του μουσείου είναι υπόγειο και εξέχει μόνο η αίθουσα υποδοχής του. Μία περίπλοκη είσοδος από γυαλί και ατσάλι έχει σχεδιαστεί για να μοιάζει με καλάμια κατά μήκος μιας όχθης ή κοτσάνια από μπαμπού.


Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…