Τα μωρέλια και τα κουρέλια

Μεταξύ Μητσοτάκη και οποιουδήποτε άλλου, εσείς ποιον θα πιστεύατε;

5093551

Η είδηση, που σε μία ευνομούμενη κοινωνία θα ήταν αρκετή για να γκρεμίσει μία κυβέρνηση, δημοσιεύτηκε σε ένα από τα ελάχιστα έντυπα που ξέφυγαν από την απόχη της λίστας Πέτσα: τους New York Times.

«Η ελληνική κυβέρνηση εξοστράκισε μυστικά περισσότερους από 1000 πρόσφυγες από τα ευρωπαϊκά σύνορα τους τελευταίους μήνες, εγκαταλείποντάς τους παράνομα σε φουσκωτές και συχνά υπερφορτωμένες βάρκες, στα όρια των χωρικών υδάτων της Ελλάδας».

Αυτό, σε λιγότερο διπλωματικά ελληνικά, σημαίνει ότι η κυβερνησάρα μας φορτώνει κατατρεγμένους πάμπτωχους ανθρώπους σε φουσκωτές σχεδίες και τους στέλνει να πνιγούν αβοήθητοι στο πέλαγος.

Εφ’ όσον αποδειχθεί αλήθεια, πρόκειται για έγκλημα κατά της ανθρωπότητας. Χωρίς αστερίσκους και χωρίς υπεκφυγές. Είναι όμως ακριβείς οι πληροφορίες της εφημερίδας;

Οι Τimes μιλούν για 31 διαφορετικά περιστατικά παράνομης εκδίωξης και επικαλούνται πέντε διαφορετικές πηγές: τρία διεθνή παρατηρητήρια και δύο ακαδημαϊκές έρευνες. Επιπρόσθετα αντλούν πληροφορίες από την τουρκική ακτοφυλακή, αλλά ας δεχθούμε για την οικονομία της συζήτησης ότι οι Τούρκοι κάνουν προπαγάνδα και ψεύδονται.

Μόνο που τα πειστήρια δεν εξαντλούνται εκεί. Στο δημοσίευμα φιλοξενούνται μαρτυρίες προσφύγων που με κάποιον τρόπο επέζησαν, καθώς και φωτογραφικά ενσταντανέ ή βίντεο από όλα τα επίμαχα περιστατικά.

«Έφυγα από τη Συρία για να γλιτώσω από τις βόμβες, αλλά αυτό που μας έκαναν εδώ ήταν ακόμα χειρότερο», δήλωσε στα κασετοφωνάκια των Αμερικανών δημοσιογράφων μία γυναίκα που διασώθηκε από Τούρκους λιμενικούς.

«Μασκοφορεμένοι Έλληνες αξιωματούχοι μας άρπαξαν μέσα στο σκοτάδι, 22 άτομα μαζί με δύο μωρά, από μία δομή κράτησης στη Ρόδο και μας έβαλαν πάνω σε μία βάρκα χωρίς μηχανή και πηδάλιο. Ήταν πραγματικά απάνθρωπη η συμπεριφορά τους». Η απόπειρα φόνου, διότι περί τέτοιας πρόκειται, συνέβη στις 26 Ιουλίου.

«Τα παράνομα pushbacks στοιχειοθετούν την πιο άμεση και συστηματική αντίδραση ευρωπαϊκής χώρας ενάντια στη θαλάσσια μετανάστευση τα τελευταία πέντε χρόνια», συνεχίζει το πατσαβούριασμα η εφημερίδα.

Όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης κίνησε να δώσει συνέντευξη στο CNN, πίστευε προφανώς ότι θα έβρισκε απέναντί του τον Μπάμπη Παπαπαναγιώτου ή κάποιον από τους δημοσιογράφους-αμπαζούρ της ΕΡΤ. Αντ’ αυτού, έπεσε στα νύχια της διάσημης Κριστιάν Αμανπούρ, η οποία τον άρπαξε από τα μούτρα.

«Πρόκειται για προϊόν παραπληροφόρησης», απάντησε ο Έλληνας πρωθυπουργός. Ούτε «θα το ερευνήσουμε» ούτε τίποτε. Και υπενθύμισε ότι η Τουρκία επιχείρησε πρόσφατα να μανιπουλάρει το μεταναστευτικό για να δημιουργήσει τεχνητή κρίση.

Το τελευταίο μπορεί να είναι αλήθεια, αλλά είναι μισή αλήθεια. Οι καταγγελίες για νεκρό μετανάστη από ελληνικά πυρά και για ανεξέλεγκτη δράση οπλισμένης ελληνικής πολιτοφυλακής στα χερσαία σύνορα μπορεί να αποσιωπήθηκαν από τα ελληνικά μέσα «ενημέρωσης», αλλά αποτελούν κοινό κτήμα στα ορμητήρια της πραγματικής δημοσιογραφίας.

Το ίδιο και οι διαρκείς εκδηλώσεις ρατσιστικής βίας –υπό την ανοχή του κράτους Χρυσοχοΐδη) εις βάρος μεταναστών στη Λέσβο και σε άλλες ακριτικές περιοχές, νησιωτικές και μη.

«Λένε όλοι ψέματα, εκτός από εμάς», ισχυρίστηκε ανερυθρίαστα ο πρωθυπουργός της Ελλάδας. Από τη μία ένας Μητσοτάκης, από την άλλη οποιοσδήποτε. Ποιον θα πιστεύατε εσείς;

Αυτό που δεν γνωρίζουν οι ξένοι, είναι ότι η κυβέρνηση της ΝΔ στήριξε την αυτοδυναμία της στις ψήφους των «ορφανών» ακολούθων της Χρυσής Αυγής. Συνεπώς, αισθάνεται υποχρεωμένη να ικανοποιεί τις εθνοκάπηλες επιθυμίες και τα μεσαιωνικά τους ένστικτα, ώστε να μη κινδυνεύσει με απώλεια εκλογικής στήριξης.

Και δεν αποτελείται μόνο από  χρυσαυγίτες και βελοπουλικούς ή ακροδεξιά πελατεία της Νέας Δημοκρατίας. Η πάνσοφη μέσα στην παροιμιώδη αμορφωσιά της νεοελληνική κοινωνία βρίθει από πολίτες που ψήφισαν Μητσοτάκη «για να καθαρίσει τη χώρα από τους λαθρομετανάστες» και που, συνεπακόλουθα, απειλούν να γίνουν κοψοχέρηδες αν δεν πραγματοποιηθεί η εθνοκάθαρση που ονειρεύονται.

Είναι που είναι ερεθισμένοι από την κυβερνητική κωλοτούμπα στο θέμα των Πρεσπών, δεν θέλει και πολύ να εγκαταλείψουν ξανά το γαλάζιο σκάφος…

Όσο εσείς βδελύσσεστε, χιλιάδες πεφωτισμένοι ψηφοφόροι εκεί έξω θεωρούν τη ΝΔ καμουφλαρισμένο ΣυΡιζΑ, φιλοϊσλαμική οργάνωση και δούρειο ίππο του διεθνούς κομμουνισμού. Και, ναι, ζουν, ψηφίζουν και γεννοβολούν ανάμεσά μας.

Η Προεδρίνα της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ταξίδεψε στη Λέσβο και επισκέφτηκε τις γιαγιάδες εκείνης της θρυλικής φωτογραφίας, με τα μουσκεμένα από τη θάλασσα του μίσους «μωρέλια». Αυτής που παραλίγο να μας δώσει Νόμπελ ντε.

Η Σακελλαροπούλου είναι άνθρωπος γενικά ανοιχτόμυαλος, αλλά ουδείς θα την μπερδέψει ποτέ με τη Ρόζα Λούξεμπουργκ. Η κίνησή της ήταν βαθιά ανθρώπινη και συμβολική, όπως αρμόζει στη θέση της, αλλά και λίγο κούφια, εφ’ όσον δεν συνοδεύεται από αιχμές ενάντια στους ελληνικούς χειρισμούς στο προσφυγικό.

Τα σχόλια που συνοδεύουν την ανάρτησή της στο Τwitter ισοδυναμούν με το τέλος των ψευδαισθήσεων. Εκατοντάδες Ελληνάρες με γαλανόλευκα κουρέλια στο άβαταρ την εγκαλούν με προσβολές και ύβρεις για την πρωτοβουλία της, απαιτούν πνιγμούς και απελάσεις, προσφέρονται να υποδεχθούν το επόμενο κύμα προσφύγων με βουρδουλιές, καλούν τον Μητσοτάκη να απολύσει την αναιδή Πρόεδρο ή έστω να παραιτηθεί, οικτίρουν τον εξισλαμισμό του έθνους μας και γενικά γεμίζουν το διαδίκτυο με φαιόχρωμα σκατά.

Πριν αρθρώσει κανείς τη φράση «κακώς ασχολείστε με δέκα αγράμματους», οι αγράμματοι μαζεύονται στις πλατείες του Facebook κατά δεκάδες χιλιάδες και ανατινάζουν του μυαλού μας τον βυθό.

Αρνούνται τις μάσκες στα σχολεία, απαρνούνται τα εμβόλια και τα φάρμακα, ανακαλύπτουν συνωμοσίες του Μπιλ Γκέιτς, καταγγέλλουν τις κεραίες 5G και τα τσιπάκια, αποθεώνουν τους αθλητές που ασπάζονται χουντικά συνθήματα, βαφτίζουν φιλότουρκο όποιον διαφωνεί μαζί τους και πάνω στο τσακίρ κέφι ρίχνουν και καμιά κατάρα στους συκοφάντες των ΜΚΟ και του ξένου Τύπου.

Στον μέσο Έλληνα μπορείς να προσφέρεις συνδρομή στο Μακελειό και στους New York Times, αλλά τον Χίο θα τον ξεκοκαλίσει μέχρι την τελευταία σελίδα (αυτή με τα βυζγιά), ενώ τους Τάιμς θα τους χρησιμοποιήσει για κωλόχαρτο.

Χάρης Δούκας: Δέχεται επίθεση από τον Ζούκοφ, τον Πλεύρη και δεξιά τρολ επειδή είπε… «μπάτσος» – Τι πραγματικά έγινε (video)

Χάρης Δούκας

Χάρης Δούκας: Δέχεται επίθεση από τον Ζούκοφ, τον Πλεύρη και δεξιά τρολ επειδή είπε… «μπάτσος» – Τι πραγματικά έγινε (video)

Μάλιστα θέση στον χορό πήρε και ο Θάνο Πλεύρης - Τι πραγματικά ειπώθηκε από τον…

Πάτρα: «Βρήκε η παλάμη μου εκεί και μαύρισε το χέρι μου», λέει ο 17χρονος που υπέστη ηλεκτροπληξία (Video)

image 3

Πάτρα: «Βρήκε η παλάμη μου εκεί και μαύρισε το χέρι μου», λέει ο 17χρονος που υπέστη ηλεκτροπληξία (Video)

Ένα 24ωρο μετά τα όσα έγιναν στο Λύκειο της Πάτρας, ο 17χρονος φέρνει στο μυαλό του εικόνες, που θα θυμάται για καιρό.

Βίντεο–ντοκουμέντο κατέγραψε τη δράση των διαρρηκτών στα βόρεια προάστια – Κλωτσούν μέχρι να σπάσουν την πόρτα

433589017 703248218462576 2760550193709265598 n

Βίντεο–ντοκουμέντο κατέγραψε τη δράση των διαρρηκτών στα βόρεια προάστια – Κλωτσούν μέχρι να σπάσουν την πόρτα

Bίντεο ντοκουμέντο με τη σπείρα που ξάφριζε σπίτια σε Εκάλη και Νέα Ερυθραία - Αίσθηση…

Έλενα Ακρίτα: Ξεμπρόστιασε τα γέλια Βορίδη και Μιχαηλίδου στη Βουλή – «Μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι» (εικόνα)

Ακρίτα 1

Έλενα Ακρίτα: Ξεμπρόστιασε τα γέλια Βορίδη και Μιχαηλίδου στη Βουλή – «Μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι» (εικόνα)

Την ώρα που συζητούσαν για τους 57 νεκρούς των Τεμπών, ο Βορίδης με τη Μιχαηλίδου…

Αρπάχτηκαν on air Τζίμα και Πρετεντέρης για τον Καραμανλή: «Αυτό είναι άποψή σου Γιάννη, η δική μου είναι άλλη» (video)

Καταγραφή 13

Αρπάχτηκαν on air Τζίμα και Πρετεντέρης για τον Καραμανλή: «Αυτό είναι άποψή σου Γιάννη, η δική μου είναι άλλη» (video)

Για τη βουλευτική ασυλία και τη δικαιοσύνη στην περίπτωση του Αχιλλέα Καραμανλή αρπάχτηκαν η Ράνια…