Newsroom

Newsroom

Τα μηνύματα της πολιτικής ηγεσίας για την 25η Μαρτίου

Με αναφορές και στα επίκαιρα ζητήματα αλλά και την ημέρα της εθνεγερσίας είναι τα μηνύματα της πολιτικής ηγεσίας του τόπου

56f534021dc52461228b46e3

Καμμένος: Οι Ένοπλες Δυνάμεις διασφαλίζουν την εδαφική ακεραιότητα και τη Δημοκρατία

Τη διαβεβαίωση ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις διασφαλίζουν την εδαφική ακεραιότητα και τη Δημοκρατία και θα συνεχίσουν να προσφέρουν στο κοινωνικό έργο γιατί αυτή είναι η μοίρα του Έθνους να προσφέρει, παρείχε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, μετά τη στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα.

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν κάθε πρόκληση να διασφαλίσουν την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας αλλά και σε καιρό ειρήνης οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας είναι έτοιμες να προσφέρουν στο κοινωνικό έργο που το Έθνος έχει υποχρέωση και κατά παράδοση προσφέρει» επισήμανε.

Εξάλλου, διαβεβαίωσε ότι «οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας όχι απλώς είναι έτοιμες αλλά και διασφαλίζουν πέραν της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας και τη Δημοκρατία. Θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε στο κοινωνικό έργο θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε στον ανθρώπινο πόνο. Αυτή εξάλλου είναι η μοίρα αυτού του Έθνους. Σε δύσκολες στιγμές να προσφέρει γιατί η Ελλάδα δίδαξε και τον ανθρωπισμό και τη δημοκρατία αλλά δίδαξε παράλληλα και τις ανθρώπινες αξίες», κατέληξε.

Είναι ανάγκη να γιγαντωθεί το κίνημα ανθρωπισμού και αλληλεγγύης, λέει ο πρόεδρος της Βουλής

«Με την εξαιρετική παρέλαση σήμερα των Ενόπλων Δυνάμεων και με την παρουσία του λαού μας σε όλη τη χώρα τιμώνται, όπως και κάθε μέρα, οι διαχρονικοί αγώνες του λαού για ανεξαρτησία, ελευθερία, ειρήνη.

Αυτοί οι αγώνες σήμερα συναντώνται με την ανάγκη, έτσι ώστε σε όλη την Ευρώπη και στη χώρα μας, να γιγαντωθεί το κίνημα του ανθρωπισμού, το κίνημα της αλληλεγγύης, το κίνημα για ειρήνη σε όλον τον κόσμο, και βέβαια, για κοινωνική δικαιοσύνη στην χώρα μας.

Τιμάμε αυτούς, οι οποίοι αγωνίστηκαν για να είμαστε εμείς σήμερα εδώ» τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης μετά τη στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα, με την οποία κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου..

Δραγασάκης: Σήμερα ο αγώνας για την ελευθερία, είναι αγώνας ενάντια στις ανισότητες και τις αδικίες

«Ο αγώνας για την ελευθερία διαχρονικά είναι συνυφασμένος με τον αγώνα για ειρήνη και κοινωνική δικαιοσύνη» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, μετά τη στρατιωτική παρέλαση στο Σύνταγμα, με την οποία κορυφώθηκαν οι εορτασμοί για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Ο κ. Δραγασάκης ανέφερε στο μήνυμά του: «Συνεχίζουμε τον αγώνα για ειρήνη με όσους αγωνίζονται στη Συρία, στη Μ. Ανατολή και παντού για να μην δημιουργούνται νέες προσφυγικές ροές και νέοι πρόσφυγες. Σήμερα ο αγώνας για την ελευθερία είναι αγώνας για την αλληλεγγύη για την ελευθερία από την φτώχεια, την ανέχεια, ενάντια στις ανισότητες και τις αδικίες είναι διαρκής αγώνας για τη δικαιοσύνη, στην Ελλάδα, στην Ευρώπη, στον κόσμο».

Μητσοτάκης: «Απαραίτητη περισσότερο παρά ποτέ η εθνική ομοψυχία και η ενότητα του Έθνους»

Στη σημασία της ομοψυχίας του έθνους απέναντι στις δυσκολίες που διανύει, εστίασε το μήνυμα του για τη σημερινή εθνική επέτειο ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Τιμούμε τις Ελληνίδες και τους Έλληνες που αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για την ανεξαρτησία του Έθνους, για την ελευθερία, για τη δικαιοσύνη, για την οικονομική προκοπή.

Σήμερα, επίσης, εορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου. Μια μέρα σπουδαία για την Ορθοδοξία, για όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες.

Στις δύσκολες συγκυρίες που διανύουμε, είναι απαραίτητη περισσότερο παρά ποτέ η εθνική ομοψυχία και η ενότητα του Έθνους, απέναντι στις μεγάλες προκλήσεις.

Μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε, αρκεί να είμαστε ενωμένοι, μακριά από τις διχαστικές γραμμές του παρελθόντος», τόνισε ο πρόεδρος τη ΝΔ

«Επίκαιρο όσο ποτέ το αίτημα για εθνική ενότητα» δήλωσε από τη Λευκωσία, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

«Τα νιάτα του Ελληνισμού μας κάνουν αισιόδοξους και υπερήφανους», δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά από τη Λευκωσία μετά την παρέλαση.

Ο Ελληνισμός από την Κύπρο, την Κρήτη, τη νησιωτική, την ηπειρωτική Ελλάδα, πρόσθεσε, όρθωσε το ανάστημά του απέναντι στην Οθωμανική Αυτοκρατορία εμπνευσμένος από τις αξίες και τις αρχές του Διαφωτισμού: την ισότητα, τη δημοκρατία, την ελευθερία, τη δικαιοσύνη.

Επισήμανε ότι αυτές τις αρχές καλούμαστε σήμερα να υπερασπιστούμε με αποφασιστικότητα και εγρήγορση απέναντι στην τρομοκρατία, τον φανατισμό και τη βία. Με την επισήμανση ότι οι Έλληνες έχουμε να αντιμετωπίσουμε ταυτόχρονα την προσφυγική κρίση, την οικονομική κρίση, χαρακτήρισε «επίκαιρο όσο ποτέ το αίτημα για εθνική ενότητα, όχι μόνο των πολιτικών δυνάμεων, αλλά του Ελληνισμού, γιατί έχουμε υποχρέωση να εξασφαλίσουμε καλύτερες μέρες για τις νέες γενιές της πατρίδας μας».

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…