Newsroom

Newsroom

«Τα μέτρα ελάφρυνσης δεν είναι για επιχειρήσεις που κερδίζουν εκατομμύρια»

«Είναι ντροπή κάποιοι σύλλογοι να προχωρούν σε αναστολή συμβάσεων των εργαζομένων, χωρίς πραγματικά να υπάρχει ανάγκη», δήλωσε ο 'Αλαν Σίρερ

w08 11325623

Ο ‘Αλαν Σίρερ καλεί τους θεσμικούς φορείς της Premier League να αφήσουν τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές να αποφασίσουν με ποιον τρόπο θα συνεισφέρουν στην μάχη κατά του κορονοϊού. Ο πρώτος σκόρερ στην Ιστορία του θεσμού με 260 γκολ, τοποθετήθηκε στο θέμα μέσω της στήλης που διατηρεί στον ιστότοπο του BBC και «κατακεραύνωσε» τους συλλόγους που κάνουν χρήση κυβερνητικών μέτρων ανακούφισης, χωρίς στην πραγματικότητα να το έχουν ανάγκη.
 
«Είναι ντροπή κάποιοι σύλλογοι να προχωρούν σε αναστολή συμβάσεων των εργαζομένων, χωρίς πραγματικά να υπάρχει ανάγκη. Το μέτρο αυτό δεν θεσπίστηκε για να βοηθήσει επιχειρήσεις με κέρδη εκατομμυρίων τα τελευταία χρόνια. Αφορά μικρές 
Εταιρίες που κινδυνεύουν να ‘βαρέσουν κανόνι’ και οι υπάλληλοί τους να μείνουν στο δρόμο. Η Λίβερπουλ ήδη έκανε πίσω, όμως υπάρχουν κι άλλες ομάδες της Premiership που έχουν πάρει αυτήν την απόφαση. Ίσως να είναι σωστό για τη Νόριτς ή για άλλες ομάδες που ενδεχομένως να δυσκολευτούν πολύ στην περιόδο της κρίσης, αλλά σίγουρα δεν είναι σωστό για τις αποκαλούμενες ‘μεγαλύτερες’ ομάδες» έγραψε ο Σίρερ. 

Οσον αφορά τους ποδοσφαιριστές και την πρόταση της διοργανώτριας αρχής για οριζόντια μείωση 30%, ο άλλοτε ηγέτης της Νιούκαστλ, της Μπλάκμπερν και της εθνικής Αγγλίας υποστήριξε: «Οι παίκτες θέλουν να ξέρουν που πηγαίνουν τα χρήματά τους. Επίσης πρέπει όλοι να θυμόμαστε ότι δεν είναι όλοι εκατομμυριούχοι, παρόλα αυτά δέχονται γενικευμένη κριτική ως ένα σύνολο σουπερσταρ, είτε είναι, είτε όχι. Από τη δική μου εμπειρία, θεωρώ ότι όλοι θέλουν να βάλουν ένα λιθαράκι, ανεξάρτητα με την κατάσταση στην οποία βρίσκονται. Είμαι βέβαιος ότι τις προσεχείς εβδομάδες θα δείτε ποδοσφαιριστές να δωρίζουν εκατομμύρια, εκεί που πιστεύουν οι ίδιοι ότι είναι απαραίτητο και ήδη έχουμε δει τον Ντε Χέα, τον Ράσφορντ και τον Χέντερσον να εμπλέκονται σε φιλανθρωπίες».

Τέλος, συμφώνησε με την άποψη ότι το πρωτάθλημα πρέπει να ολοκληρωθεί με κάθε τρόπο και η διακοπή του αποτελεί έσχατη λύση. «Πάντως οφείλουμε να περιμένουμε μέχρι να γίνει ασφαλές το περιβάλλον. Δεν έχουμε άλλη επιλογή παρά να περιμένουμε υπομονετικά, γιατί αυτή τη στιγμή όλοι μας απλώς εικάζουμε τι πρόκειται να συμβεί».

* Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…