Το μάζεψε ο Μητσοτάκης για το δώρο του Πάσχα

Το δώρο του Πάσχα θα καταβληθεί στο ακέραιο από όλους τους εργοδότες προς όλους τους εργαζόμενους, όπως ακριβώς το δικαιούνται, δήλωσε κατά το νέο διάγγελμα του για τις εξελίξεις σχετικά με τον κορονοϊό ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. «Ο ακριβής χρόνος καταβολής του θα ανακοινωθεί από τα συναρμόδια Υπουργεία», συμπλήρωσε

ek lgmhg 1

Παιχνίδια με το δώρο Πάσχα και με τους εργαζόμενους παίζει η κυβέρνηση σε μία δύσκολη περίοδο για όλους που απαιτείται σοβαρότητα και υπευθυνότητα.Αλλιώς πως να εξηγήσει κανείς ότι το πρωί στην ΕΡΤ ο ο υπουργός οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας ερωτηθείς αν μέσα στα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων εξετάζεται και η αναστολή του δώρου του Πάσχα απάντησε «Αξιολογείται».

Δεν πέρασαν μερικές ώρες και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητοτάκης στο διάγγελμά του είπε ότι «το δώρο του Πάσχα θα καταβληθεί στο ακέραιο από όλους τους εργοδότες προς όλους τους εργαζόμενους, όπως ακριβώς το δικαιούνται».

Μάλιστα προχωρώντας ένα βήμα παραπάνω ο πρωθυπουργός γνωστοποίησε ότι όχι μόνο δεν θα κοπεί το δώρο Πάσχα αλλά «οι ήρωες με τις πράσινες και τις λευκές μπλούζες» θα πάρουν φέτος έκτακτο δώρο Πάσχα.

Κι αναρωτιέται κανείς, ο κ. Σταϊκούρας δεν γνώριζε το πρωί όταν έλεγε ό,τι έλεγε; Χωρίς συνεννόηση με τον πρωθυπουργό είπε ότι «αξιολογείται» ή έπαιζαν απλά ένα επικοινωνιακό παιχνίδι στις πλάτες των εργαζόμενων και των επιχειρήσεων σε μια τόσο δύσκολη εποχή;

Μήπως παίζουν τη γνωστή ιστορία του Χότζα με τους γαιδαρους και μάλιστα στην πλάτη των εργαζόμενων και των επιχειρήσεων;.

Τα ίδια και με την απόφαση της ΕΚΤ Τα ίδια και χειρότερα έκαναν τα κυβερνητικά στελέχη και ο πρωθυπουργός με την απόφαση της ΕΚΤ να ρίξει φρέσκο χρήμα στην αγορά μέσω της αγοράς ομολόγων κρατών – μελών μεταξύ αυτών και της χώρας μας. Αμέσως ο κ. Μητσοτάκης και τα φιλικά προς την κυβέρνηση Μέσα θυμήθηκαν το περίφημο QE και ότι η χώρα μας δεν εντάχθηκε σε αυτό επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Ωστόσο τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά…

Το πρόγραμμα που ανακοίνωσε η Κριστίν Λαγκάρντ, ονομάζεται «Pandemic emergency purchase programme» (με απλά Ελληνικά έκτακτο πρόγραμμα ανάγκης λόγω της πανδημίας) είναι ύψους 700 δισ. και για τη χώρα μας προβλέπει την αγορά 12 δισ. ομολόγων -προσέξτε- από τη δευτερογενή αγορά. Όχι δηλαδή από την Ελλάδα αλλά από τα funds τα οποία θα αποκομίσουν τα όποια κέρδη.

Το μόνο στο οποίο μπορεί να ελπίζει η Ελλάδα και το οικονομικό επιτελείο είναι η αποκλιμάκωση, για παράδειγμα, του 10ετους για μερικές ημέρες το οποίο λόγω κρίσης έχει πάλι προσεγγίσει το 4%! Κι αυτή όμως την απόφαση της ΕΚΤ στην Ελλάδα το Μαξίμου και τα ΜΜΕ επιχείρησαν να την βαφτίσουν ως μεγάλη επιτυχία της κυβέρνησης. Το μόνο σίγουρο είναι ότι στους πολύ δύσκολους καιρούς που διανύουμε η επικοινωνιακή διαχείριση των θεμάτων της καθημερινότητας είναι το χειρότερο που μπορεί να πράξει μια κυβέρνηση.

Δείτε το σχετικό tweet του εκδότη του Documento Κώστα Βαξεβάνη:

Πηγή: Documento 

ΗΠΑ: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο την ώρα που εκδικαζόταν υπόθεση του Ντόναλντ Τραμπ (Video)

τραμπ πυρ

ΗΠΑ: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο την ώρα που εκδικαζόταν υπόθεση του Ντόναλντ Τραμπ (Video)

Ο άνθρωπος που αυτοπυρπολήθηκε έλαβε ιατρική βοήθεια και μεταφέρθηκε από την περιοχή

Αυτό είναι το «μεταγραφικό μπάμ» απο τον Ανδρουλάκη για τις ευρωεκλογές: Ο παπα-Μιχάλης από τον «Σασμό» υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ

papa mixalis sasmos

Αυτό είναι το «μεταγραφικό μπάμ» απο τον Ανδρουλάκη για τις ευρωεκλογές: Ο παπα-Μιχάλης από τον «Σασμό» υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ

Μια «μεταγραφή» από την υποκριτική στην πολιτική που θα συζητηθεί έκανε ο Νίκος Ανδρουλάκης