Τα μαζεύει ο Φουρθιώτης: Μαγνητοσκοπημένες και όχι μέσα από τη φυλακή οι εκπομπές του

Ανακοίνωση με την οποία διαψεύδει την... ανακοίνωσή του εξέδωσε ο σταθμός του Μένιου Φουρθιώτη, PARTY FM

NewsRoom 13/06/2021 | 16:21

Αίσθηση προκάλεσε η ανακοίνωση του PARTY FM την περασμένη Παρασκευή, σύμφωνα με την οποία ο φυλακισμένος Μένιος Φουρθιώτης θα έχει ξανά τη δική του καθημερινή εκπομπή στο ραδιόφωνο.

Κάτι περισσότερο από έναν μήνα, από τότε που πέρασε την πύλη του Κορυδαλλού, ο παρουσιαστής, εκδότης και πρόεδρος του ΔΣ του PARTY FM, Μένιος Φουρθιώτης ανακοίνωσε μέσω του σταθμού του ότι θα έχει ραδιοφωνική εκπομπή μέσα από τη φυλακή.

Ωστόσο, μετά τον «θόρυβο» που δημιουργήθηκε, ο σταθμός επανήλθε με ανακοίνωση της Γενικής Συνέλευσής του, σύμφωνα με την οποία διευκρινίζεται ότι οι εκπομπές αυτές θα είναι μαγνητοσκοπημένες και όχι ζωντανά από τη φυλακή.

Μέσω του δικηγόρου του, ο PARTY FM διευκρινίζει προς τα μέσα ενημέρωσης πως ο κ. Φουρθιώτης ο ίδιος (ή οποιοσδήποτε δικηγόρος του ουδέποτε έχει ζητήσει ή έχει αιτηθεί ούτε εγγράφως ούτε προφορικώς στο Συμβούλιο των Φυλακών ή σε οποιασδήποτε άλλη αρχή να του δοθεί άδεια να κάνει ζωντανή ή μαγνητοσκοπημένη ραδιοφωνική εκπομπή.

Στην ανακοίνωση του σταθμού που διαψεύδει την... ανακοίνωση του σταθμού, περιλαμβάνονται και… παραινέσεις προς τα ΜΜΕ για τη διαχείριση της υπόθεσης Φουρθιώτη.

Διαβάστε την ανακοίνωση του σταθμού:

Ύστερα από την Έκακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρείας με την επωνυμία «PARTY FM ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΑΕ», ιδιοκτήτρια του ραδιοφωνικού σταθμού «PARTY FM 104» η γενική συνέλευση αποφάσισε όπως εκδοθεί η παρούσα ανακοίνωση προς τα ΜΜΕ μέσω του πληρεξούσιου δικηγόρου των μετόχων της , τον δικηγόρο Αθηνών κ. Νικόλαο Δ. Αναγνωστόπουλο.

Σχετικά με διάφορα δημοσιεύματα στον τύπο (έντυπο,ηλεκτρονικό,τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό) σχετικά με την ανάρτηση δελτίου τύπου στα social media του ραδιοφωνικού σταθμού PARTY FM 104 για την μετάδοση εκπομπών του κ. Φουρθιώτη Μαίνανδρου – Γεώργιου (ο οποίος μεταξύ της ιδιότητας του ως τηλεοπτικός παρουσιαστής, ραδιοφωνικός παραγωγός, εκδότης παν. Εφημερίδας , είναι εκλεγμένο μέλος του ΔΣ της ως άνω εταιρείας και μάλιστα κατέχει την θέση του Προέδρου & Δ/νων Συμβούλου αυτής), η εταιρεία θέλει να διευκρινήσει τα εξής:

Η εταιρεία που είναι ιδιοκτήτρια του ραδιοφωνικού σταθμού PARTY FM AE , αποφάσισε όπως έχει κάθε νόμιμο δικαίωμα της να διαμορφώσει το ραδιοφωνικό της πρόγραμμα για την τρέχουσα περίοδο σύμφωνα με τις κείμενες ραδιοτηλεοπτικές και ραδιοφωνικές διατάξεις.

Η εταιρεία η οποία λειτουργεί νομίμως τον ραδιοφωνικό σταθμό PARTY FM 104 (πρωήν ΠΑΡΕΑ 104 FM) από το 2005 κατά την διάρκεια των ετών λειτουργείας του και ιδίως από το 2017 ως σήμερα έχει συνάψει με πολλούς ραδιοφωνικούς παραγωγούς ενδεικτικά (με τον κ. Γιώργο Λιάγκα, τον κ. Κώστα Χαρδαβέλλα, την κ. Ελεονώρα Μελέτη, την κ. Σταματίνα Τσιμτσιλή, τον κ. Πέτρο Κουσουλό, τον κ. Μένιο Φουρθιώτη, τον κ. Θέμη Γεωργαντά κ.α) συμβάσεις συνεργασίας όπου προβλεπόταν η παρουσίαση ραδιοφωνικών εκπομπών, διαφημιστικών μηνυμάτων κα. Στις συμβάσεις συνεργασίας ρητώς είχε συμφωνηθεί ότι η εταιρεία κατέχει το σύνολο των πνευματικών δικαιωμάτων επί των μεταδιδόμενων ραδιοφωνικών εκπομπών καθώς και το διλαίωμα απεριόριστων μεταδόσεων σε επανάληψη των εκπομπών αυτών (αυτούσιες ή μονταρισμένες).

Στα ως άνω πλαίσια ο ραδιοφωνικός σταθμός αποφάσισε να μεταδίδει τις ραδιοφωνικές εκπομπές με τίτλο ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ LIVE με τον Μένιο Φουρθιώτη που μεταδόθηκαν κατά τα έτη 2017 ως το 2020 από την ραδιοφωνική του συχνότητα σε επανάληψη από τις 21 Ιουνίου 2021.

Διευκρινίζεται προς αποφυγή άσκοπων κακούβολων δημοσιευμάτων και σχολίων ότι η εταιρεία μας ουδέποτε ανακοίνωσε ή δήλωσε ότι οι εκπομπές του κ. Φουρθιώτη θα μεταδίδονται ζωντανά από το Σωφρονιστικό κατάστημα κράτησης του Κορυδαλλού όπου βρίσκεται προσωρινά κρατούμενος ο κ. Φουρθιώτης.

Επίσης διευκρινίζεται ρητώς ότι ο κ. Φουρθιώτης ο ίδιος ( ή οποιοσδήποτε δικηγόρος του) ουδέποτε έχει ζητήσει ή έχει αιτηθεί ούτε εγγράφως ούτε προφορικώς στο Συμβούλιο των Φυλακών ή σε οποιασδήποτε άλλη αρχή να του δοθεί άδεια να κάνει ζωντανή ή μαγνητοσκοπημένη ραδιοφωνική εκπομπή.

Ο κ. Φουρθιώτης εμμένει και συνεχίζει να έχει εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη για τα ζητήματα που τον αφορούν και άπτονται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ και μόνο στο έργο των ανακριτικών , δικαστικών και αστυνομικών αρχών και σέβεται το λειτούργημα τους.

Επειδή, οι ως άνω δημοσιεύσεις σας, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι κατ’ επανάληψη στο παρελθόν (πρόσφατο και απώτερο), έχετε προβεί σε σωρεία παράνομων και έκνομων πράξεων και συμπεριφορών εναντίον του κ Φουρθιώτη και έχετε παραβιάσει επανειλημμένα τον νόμο και ειδικότερα τις διατάξεις περί προσωπικών δεδομένων, οι οποίες είναι και αυτεπαγγέλτως διωκόμενες , καθώς βλάπτουν κατάφωρα την τιμή και την υπόληψή του και έχουν ως σκοπό τη δυσφήμιση του αλλά και τη δημιουργία αρνητικών εντυπώσεων για το πρόσωπο του στο ευρύ κοινό αλλά και στις Δικαστικές και Ανακριτικές Αρχές, τη στιγμή που βρίσκεται σε ιδιαιτέρως ευάλωτη κατάσταση, αφενός λόγω της προσωρινής κράτησης του και αφετέρου λόγω των σοβαρών θεμάτων υγείας τα οποία αντιμετωπίζει.

Για τους λόγους αυτούς σας καλούμε όπως με την λήψη της παρούσας δημοσιεύσετε τα αληθή και πραγματικά γεγονότα και συγκεκριμένα ολόκληρο το κείμενο της παρούσας ανακοίνωσης