Τα ΜΑΤ επνιξαν με χημικά την ειρηνική διαμαρτυρία για την ανθρωποκτονία του Κώστα Φραγκούλη

Ένα κύμα οργής εκδηλώνεται στη χώρα καθώς το πρωί σήμερα έγινε γνωστό ότι υπέκυψε στα τραύματά του ο 16χρονος Ρομά Κώστας Φραγκούλης, πατέρας ενός βρέφους, που νοσηλευόταν στο Ιπποκράτειο μετά τη σφαίρα που δέχτηκε στο κεφάλι από το όπλο αστυνομικού της ΔΙΑΣ

MAT POREIA

Σε εξέλιξη πορείες διαμαρτυρίας σε όλη τη χώρα για την ανθρωποκτονία του Κώστα Φραγκούλη,  που πυροβολήθηκε στο κεφάλι από αστυνομικό στη Θεσσαλονίκη και κατέληξε σήμερα μετά από 8 μέρες που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ. Στην Αθήνα, λίγο μετά τις 19:00 χιλιάδες πολίτες -κατά προσέγγιση της ΓΑΔΑ περίπου 2.000- συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια από όπου ξεκίνησε πορεία διαμαρτυρίας που κινείται αυτή την ώρα στους δρόμους του κέντρου της Αθήνας, υπο την ισχυρή αστυνομική παρουσία που ήταν επι ποδός μετά την ανακοίνωση θανάτου του 16χρονου.

Στα πανό κυριαρχούν οι λέξεις «δολοφόνοι», «δηκεοσύνη», «Δεν ήταν η βενζίνη δεν ήταν τα λεφτά, οι μπάτσοι πυροβόλησαν γιατί ήτανε Ρομά»

 

Λίγο μετά τις 20.00 σημειώθηκε ένταση, Συγκεκριμένα, χειροβομβίδες κρότου λάμψης και χημικά έχουν πέσει επί της οδού Πανεπιστημίου, στο τέλος της πορείας. Eπεισόδια σημειώνεται και στην Σταδίου όπου πέφτουν χημικά και ενεργεί ο Αίαντας.

 

 

 

stadioy

 

Νωρίτερα, λίγο πριν το τέλος της πορείας διαμαρτυρίας στην Πάτρα, για τον Κώστα Φραγκούλη, ομάδα αντιεξουσιαστών εκτόξευσε πέτρες και κροτίδες προς τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες αντέδρασαν με ρίψη δακρυγόνων.

Για λίγη ώρα έμεινε κλειστή η οδός Κορίνθου και άνοιξε μόλις ηρέμησαν τα πνεύματα. Τα άτομα που προσπάθησαν να προκαλέσουν τα επεισόδια, προσωρινά βρήκαν καταφύγιο στο πρώην παράρτημα του Πανεπιστημίου Πατρών στο κέντρο της πόλης.

Οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε μια προσαγωγή.

Οργή Ρομά σε Ασπρόπυργο, Χαλκίδα και Ρόδο

Ένταση επικρατεί στον Ασπρόπυργο, ενώ νωρίτερα σημειώθηκαν επεισόδια στη Χαλκίδα, καθώς οι κοινότητες των Ρομά ξεχειλίζουν από οργή μετά τον θάνατο του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη που πυροβολήθηκε από αστυνομικό στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, Ρομά άναψαν φωτιά στον καταυλισμό της Νέας Ζωής Ασπροπύργου ενώ έκλεισαν με αντικείμενα τις γραμμές του Προαστιακού, με αποτέλεσμα να διακοπεί για λόγους ασφαλείας η κίνηση των τρένων.

Στη Χαλκίδα, γύρω στις 18.00 το απόγευμα, περίπου 80 άτομα συγκεντρώθηκαν στην επαρχιακή οδό προς Στύρα, στην περιοχή Καμάρες, όπου άναψαν φωτιές και έκλεισαν τον δρόμο, αφήνοντας μόνο φορτηγά και λεωφορεία να περνούν. Πριν από λίγο, ωστόσο, οι συγκεντρωθέντες αποσύρθηκαν από το δρόμο και η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε.

Οδοφράγματα στη Ρόδο

Τον περιφερειακό δρόμο έξω από τον καταυλισμό των Ρομά στην περιοχή «Καρακόνερο», στην πόλη της Ρόδου, έκλεισαν σήμερα το βράδυ δεκάδες τσιγγάνοι, κυρίως νεαροί, βάζοντας φωτιά και στήνοντας οδοφράγματα, εκφράζοντας έτσι την αντίδρασή τους στον θάνατο του 16χρονου Ρομά, που κατέληξε σήμερα στο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και δύο οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου.

Ο δρόμος είναι κλειστός από το ύψος το νεκροταφείου έως και την διασταύρωση με την Ρόδου-Καλλιθέας για λόγους ασφαλείας, ενώ οι Ρομά που συμμετέχουν στην κινητοποίηση φωνάζουν συνθήματα και ζητούν δικαιοσύνη.

Β. Καπερνάρος για υπόθεση Λυγγερίδη: «Θα υπάρξουν πιέσεις, για να κλείσουν στόματα» (video)

καπερναρος

Β. Καπερνάρος για υπόθεση Λυγγερίδη: «Θα υπάρξουν πιέσεις, για να κλείσουν στόματα» (video)

«Η Αστυνομία δέχεται συνεχώς επιθέσεις στα γήπεδα, αλλά πάντα περνούσαν στο ντούκου», παραδέχτηκε ο πρόεδρος…