Τα ΜΑΤ «αγρόν ηγόραζαν»

«Κράτος δεν είναι ο πρωθυπουργός, κράτος είναι ο Ολυμπιακός», φώναζαν οι συγκεντρωμένοι οπαδοί του Ολυμπιακού στο Σύνταγμα την περασμένη Τετάρτη (11/12), παρέα με εκείνους του Ερυθρού Αστέρα. Και φυσικά το απέδειξαν και στην συνέχεια, καθώς ακολούθησε ένα άνευ προηγουμένου πλιάτσικο στα περίπτερα του κέντρου, με τις δυνάμεις ασφαλείας να είναι απλοί παρατηρητές. 

4979542

Πακέτα τσιγάρων, μαχαίρια, καπέλα, γυαλιά, αναψυκτικά και πολλά άλλα είδη συνολικής αξίας δεκάδων χιλιάδων ευρώ πλιατσικολόγησαν από περίπτερα και καταστήματα στην οδό Αθηνάς οι εκατοντάδες χούλιγκανς που έκαναν πορεία στο κέντρο της Αθήνας την περασμένη Τετάρτη (11/12), όπως καταγγέλει ο Σύλλογος Αυτοαπασχολούμενων-Επαγγελματιών και Εμπόρων Δήμου Αθήνας. Την ίδια στιγμή το δόγμα «Νόμος και τάξη», της κυβέρνησης Μητσοτάκη γίνεται επιλεκτικό κατά το δοκούν, καθώς τα ΜΑΤ ήταν απλοί παρατηρητές στην όλη λεηλασία από τους χούλιγκαν. 

Το θέμα έφερε στο  δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας (16/12), ο έμπειρος δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Στέλιος Λάμπρου που αναφέρθηκε σε «χούλιγκανς του Ολυμπιακού» ασκώντας σφοδρή κριτική στον τρόπο με τον οποίο γίνεται η αστυνόμευση στο κέντρο της πόλης.  «Όλη την προεκλογική περίοδο ο Νόμος και η τάξη ήταν το σλόγκαν της παράταξης του σημερινού Δημάρχου», ανέφερε ξεκινώντας ο κ. Λάμπρου. Σημείωσε ότι το πρωί της ίδιας ημέρας, στο Ζάππειο, η αστυνομία επιτέθηκε στους νοσοκομειακούς γιατρούς που ήθελαν να μπουν στην ημερίδα που έκανε ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος για τα ΣΔΙΤ στα νοσοκομεία, όμως για τα απαράδεκτα αυτά γεγονότα αυτά μέσα στην πόλη δε βγήκε καμία ανακοίνωση από το δήμο της Αθήνας.

Στη συνέχεια ο κ. Λάμπρου αναφέρθηκε στους χούλιγκαν που έκαναν πορεία από την Ομόνοια στο Μοναστηράκι λέγοντας: «Αφού πέρασαν από το Δημαρχείο που το προστάτευαν 200 άντρες των ΜΑΤ, μόλις έφτασαν πιο κάτω από τη Σοφοκλέους διέλυσαν όλα τα περίπτερα. Εδώ, τα ΜΑΤ “αγρόν ηγόραζαν”, ενώ όταν καλούνται μαζί με τη δημοτική αστυνομία για να κάνουν κατασχέσεις, όλα λειτουργούν θαυμάσια. Αυτές οι ενέργειες πρέπει να καταδικάζονται, διαφορετικά η δημοτική αρχή έχει συνευθύνη. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν πάθει οικονομική ζημιά, έχουν βγάλει καταγγελία και ζητάνε εξαίρεση από τα δημοτικά τέλη προκειμένου να ισοσταθμιστούν οι απώλειες που έπαθαν. Ζητάμε από την δημοτική αρχή να υλοποιήσει το αίτημα τους».

Πηγή: Έθνος

Πρωτοφανές συμβάν στη Δράμα: Έκοψαν τα φρένα σε ΙΧ 38χρονης μητέρας – «Μα δεν έχει διαπραχθεί έγκλημα»…έλεγαν οι αστυνομικοί

andraz lazic lcirqLKB8B4 unsplash

Πρωτοφανές συμβάν στη Δράμα: Έκοψαν τα φρένα σε ΙΧ 38χρονης μητέρας – «Μα δεν έχει διαπραχθεί έγκλημα»…έλεγαν οι αστυνομικοί

«“Πρέπει να σ’ αγαπούν πολύ”, μου είπε με ύφος (ο μηχανικός) και ανέφερε ότι στα…

Μεγάλες στιγμές στα μπουζούκια: Ο Γονίδης φίλησε στο στόμα τον Ζαφείρη Μελά (video)

profile player 960x540 20

Μεγάλες στιγμές στα μπουζούκια: Ο Γονίδης φίλησε στο στόμα τον Ζαφείρη Μελά (video)

Τους πάντες αιφνιδίασε ο Σταμάτης Γονίδης στο νυχτερινό κέντρο που δουλεύει όταν αντιλήφθηκε τον Ζαφείρη…

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: «Θα γινόταν φονικό» – 39χρονος απείλησε να βλάψει τη μητέρα του

περιπολικο

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: «Θα γινόταν φονικό» – 39χρονος απείλησε να βλάψει τη μητέρα του

Ο 39χρονος είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών, ενώ στο παρελθόν έχει καταδικαστεί και έχει εκτίσει ποινές…