Newsroom

Newsroom

Τα λαβράκια στο πόθεν έσχες βουλευτών ζητάει ο Δ. Παπαδημούλης

Στην Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής της οποίας είναι μέλος, θα απευθυνθεί επισήμως ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης,…

papadimoulis 8

Στην Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής της οποίας είναι μέλος, θα απευθυνθεί επισήμως ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, για να ζητήσει λίστα με στοιχεία υπουργών από το 1974 μέχρι σήμερα, μια διαδικασία η οποία ξεκίνησε με πρωτοβουλία του πρώην προέδρου της Βουλής Απόστολου Κακλαμάνη, πριν από περίπου δύο χρόνια.

Το koutipandoras.gr έχει αποκαλύψει πως η ομάδα ορκωτών λογιστών που κάνει αντιπαραβολή των στοιχείων στα πόθεν έσχες, έχει εντοπίσει μαύρες τρύπες σε τρία σημαίνοντα πολιτικά πρόσωπα. Η ομάδα των λογιστών επιχείρησε, σύμφωνα με πληροφορίες μας, να ζητήσει το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών συγκεκριμένων προσώπων.

Ωστόσο, έπειτα από αυτή την κίνηση, συγκεκριμένοι κύκλοι άρχισαν να διαρρέουν πως η ομάδα των λογιστών είναι εξαιρετικά κοστοβόρα και ασύμφορη για τη Βουλή, με προφανή σκοπό την απαξίωση της όλης διαδικασίας και την προκαταβολική ακύρωση του έργου των λογιστών.

Ο κ. Παπαδημούλης διευκρίνισε ότι δεν γνωρίζει τη συγκεκριμένη διάσταση του θέματος, τόνισε όμως ότι επί προεδρίας Γιώργου Καλαντζή, η Επιτροπή Πόθεν Έσχες υπολειτουργεί. Διαβεβαίωσε παράλληλα πως θα ζητήσει τα πλήρη στοιχεία που έχουν προκύψει από την έρευνα η οποία έχει ξεκινήσει.

Σημειωτέον ότι τα περιθώρια που δίνει ο νόμος για έλεγχο είναι σκανδαλωδώς ελάχιστα. 

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…