Τα κριτήρια για την πρόσληψη 50.000 ανέργων

[…]

Ένα νέο πρόγραμμα για την πρόσληψη 50.000 ανέργων αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή από το Σεπτέμβριο. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, οι άνεργοι θα μπορούν να απασχολούνται με πεντάμηνες ή επτάμηνες συμβάσεις, σε θέσεις κοινωφελούς εργασίας σε δήμους, περιφέρειες, σχολεία ή νοσοκομεία.

Αναλυτικότερα, οι άνεργοι θα μπορούν να εργαστούν σε υπηρεσίες των ΟΤΑ για την αναβάθμιση ή τη συντήρηση υποδομών και υπηρεσιών, σε υπηρεσίες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης παρέχοντας υποστηρικτικές υπηρεσίες τόσο εκπαίδευσης όσο και συντήρησης ή αναβάθμισης υποδομών, σε υπηρεσίες του τομέα Υγείας (καθαρισμός, εξυπηρέτηση κοινού, αναβάθμιση υποδομών), σε κοινωνικές υπηρεσίες, αλλά και σε ασφαλιστικά ταμεία, κέντρα εξυπηρέτησης πολιτών κλπ.

Για τις επτάμηνες συμβάσεις ο μισθός θα ανέρχεται σε 490 για όσους από τους ανέργους είναι πάνω από 25 χρονών, και 427 ευρώ για τους νέους κάτων των 25 ετών, ενώ προβλέπεται πλήρης ασφαλιστική κάλυψη.

Η επιλογή θα γίνει με το σύστημα της μοριοδότησης και με κριτήρια τη διάρκεια της ανεργίας, το ετήσιο φορολογητέο εισόδημα – ατομικό ή οικογενειακό του 2012 –, η ηλικία, η οικογενειακή κατάσταση και το εκπαιδευτικό επίπεδο όπου απαιτείται.

Οι αιτήσεις θα γίνουν ηλεκτρονικά στον ΟΑΕΔ, όταν δημοσιευτεί η προκήρυξη

Παρέμβαση Ρουβίκωνα για την Παλαιστίνη στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Παρέμβαση Ρουβίκωνα για την Παλαιστίνη στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Η οργάνωση ανάρτησε σημαίες της Παλαιστίνης στο κτίριο όπου Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί διεθνές συνέδριο για…