Τα "κορόιδα" του ΤΕΙ Αθήνας

Μία ανήθικη αλλά κυρίως παράνομη πρακτική φαίνεται πως ακολουθείται στο ΤΕΙ Αθήνας, αναφορικά με τις επιτηρήσεις που πρέπει να γίνουν από καθηγητές την περίοδο της εξεταστικής.

NewsRoom 29/08/2016 | 17:23

του Άγγελου Προβολισιάνου

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, ωρομίσθιοι καθηγητές, των οποίων η σύμβαση έχει λήξει από 1/7/2016 κάνουν επιτηρήσεις στην εξεταστική του Σεπτεμβρίου στο Τμήμα Οπτικής και Οπτομετρίας της σχολής Επαγγελμάτων Υγείας & Πρόνοιας του ΤΕΙ Αθήνας, με την υποσχετική πως από τη νέα σπουδαστική σεζόν η σύμβασή τους θα ανανεωθεί.

Προφανώς και η πρακτική αυτή δεν είναι σύμφωνη με το νόμο. Όταν η σύμβαση ενός επιστημονικού συνεργάτη λήγει, τότε δεν έχει καμία αρμοδιότητα ή υποχρέωση προς το τμήμα στο οποίο εργαζόταν. Πόσο μάλλον, να τελεί χρέη επιτηρητή κατά την εξεταστική περίοδο του Σεπτεμβρίου, με δεδομένο ότι η σύμβασή του έχει λήξει από τον Ιούλιο.

Επιπρόσθετα, ποιος μπορεί να εγγυηθεί σε κάποιον επίδοξο επιστημονικό συνεργάτη, που θα ήθελε να εργαστεί στο συγκεκριμένο τμήμα του ΤΕΙ Αθήνας, πως θα έχει τα ίδια σημεία εκκίνησης με κάποιον που επιτηρεί αμισθί για να εξασφαλίσει την ανανέωση της σύμβασή του.

Στο φαινόμενο αυτό, εκτός από τα κορόιδα που προσφέρουν αφιλοκερδώς υπηρεσίες με την υπόσχεση της επαναπρόσληψης, εντοπίζονται και οι γνωστοί – άγνωστοι εξυπνάκηδες του Δημοσίου, που πάντα βρίσκουν τον τρόπο για να μην πράττουν όσα ορίζει το επάγγελμα ή το λειτούργημά τους. Δηλαδή, αν δεν υπήρχαν οι ωρομίσθιοι που κάνουν τη «λάντζα» δεν θα διεξαγόταν η εξεταστική του Σεπτεμβρίου; Με δεδομένο πως αποτελούν είδος προς εξαφάνιση οι μόνιμοι καθηγητές στο συγκεκριμένο Τμήμα που δείχνουν πρόθυμοι να επιτηρήσουν.

Στον πίνακα με το πρόγραμμα εξεταζόμενων μαθημάτων και τις επιτηρήσεις για την εξεταστική του Σεπτεμβρίου, οι καταγγελίες τονίζουν πως πέντε από τα παρακάτω ονόματα είναι επιστημονικοί συνεργάτες, δηλαδή ωρομίσθιοι καθηγητές, με ληγμένες συμβάσεις.

Ο πίνακας:

Το koutipandoras.gr επικοινώνησε με την διευθύντρια των τμημάτων Υγείας του ΤΕΙ Αθήνας, Ευαγγελία Πρωτόπαππα, η οποία επιφυλάχθηκε να απαντήσει στα δημοσιογραφικά ερωτήματα, επειδή -όπως είπε- δεν γνώριζε το θέμα. Τόνισε πως οι απαντήσεις θα δοθούν όταν επιστρέψει από 1η Σεπτέμβρη στα καθήκοντά της.

To koutipandoras.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.