Τα "κορόιδα" του ΤΕΙ Αθήνας

Μία ανήθικη αλλά κυρίως παράνομη πρακτική φαίνεται πως ακολουθείται στο ΤΕΙ Αθήνας, αναφορικά με τις επιτηρήσεις που πρέπει να γίνουν από καθηγητές την περίοδο της εξεταστικής.

57c44a2f1dc5246d088b4782

του Άγγελου Προβολισιάνου

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, ωρομίσθιοι καθηγητές, των οποίων η σύμβαση έχει λήξει από 1/7/2016 κάνουν επιτηρήσεις στην εξεταστική του Σεπτεμβρίου στο Τμήμα Οπτικής και Οπτομετρίας της σχολής Επαγγελμάτων Υγείας & Πρόνοιας του ΤΕΙ Αθήνας, με την υποσχετική πως από τη νέα σπουδαστική σεζόν η σύμβασή τους θα ανανεωθεί.

Προφανώς και η πρακτική αυτή δεν είναι σύμφωνη με το νόμο. Όταν η σύμβαση ενός επιστημονικού συνεργάτη λήγει, τότε δεν έχει καμία αρμοδιότητα ή υποχρέωση προς το τμήμα στο οποίο εργαζόταν. Πόσο μάλλον, να τελεί χρέη επιτηρητή κατά την εξεταστική περίοδο του Σεπτεμβρίου, με δεδομένο ότι η σύμβασή του έχει λήξει από τον Ιούλιο.

Επιπρόσθετα, ποιος μπορεί να εγγυηθεί σε κάποιον επίδοξο επιστημονικό συνεργάτη, που θα ήθελε να εργαστεί στο συγκεκριμένο τμήμα του ΤΕΙ Αθήνας, πως θα έχει τα ίδια σημεία εκκίνησης με κάποιον που επιτηρεί αμισθί για να εξασφαλίσει την ανανέωση της σύμβασή του.

Στο φαινόμενο αυτό, εκτός από τα κορόιδα που προσφέρουν αφιλοκερδώς υπηρεσίες με την υπόσχεση της επαναπρόσληψης, εντοπίζονται και οι γνωστοί – άγνωστοι εξυπνάκηδες του Δημοσίου, που πάντα βρίσκουν τον τρόπο για να μην πράττουν όσα ορίζει το επάγγελμα ή το λειτούργημά τους. Δηλαδή, αν δεν υπήρχαν οι ωρομίσθιοι που κάνουν τη «λάντζα» δεν θα διεξαγόταν η εξεταστική του Σεπτεμβρίου; Με δεδομένο πως αποτελούν είδος προς εξαφάνιση οι μόνιμοι καθηγητές στο συγκεκριμένο Τμήμα που δείχνουν πρόθυμοι να επιτηρήσουν.

Στον πίνακα με το πρόγραμμα εξεταζόμενων μαθημάτων και τις επιτηρήσεις για την εξεταστική του Σεπτεμβρίου, οι καταγγελίες τονίζουν πως πέντε από τα παρακάτω ονόματα είναι επιστημονικοί συνεργάτες, δηλαδή ωρομίσθιοι καθηγητές, με ληγμένες συμβάσεις.

Ο πίνακας:

Το koutipandoras.gr επικοινώνησε με την διευθύντρια των τμημάτων Υγείας του ΤΕΙ Αθήνας, Ευαγγελία Πρωτόπαππα, η οποία επιφυλάχθηκε να απαντήσει στα δημοσιογραφικά ερωτήματα, επειδή -όπως είπε- δεν γνώριζε το θέμα. Τόνισε πως οι απαντήσεις θα δοθούν όταν επιστρέψει από 1η Σεπτέμβρη στα καθήκοντά της.

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Κυριακή

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Στη μήνυση, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παρουσιάζεται ένα άγνωστο στοιχείο, αφού…

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

5619840

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

Το πτώμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Κορίνθου, ενώ το Λιμεναρχείο Κορίνθου διενεργεί προανάκριση για την…

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

nigiria 768x512 1

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

Πρόκειται για την Λίντια που «διασώθηκε μαζί με τα τρία παιδιά της» κοντά στην πόλη…