Newsroom

Newsroom

Τα ΚΚ και η ΠΑΣΟΚΑ

Πώς θα αποκαλείται το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα - Κίνημα Αλλαγής;

4960779

Στο ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ επικρατεί μια θολούρα.

Οι γυροβολιές που έχει ρίξει το κόμμα (Κίνημα για τους παλιούς) είναι τόσες που έχουν ζαλιστεί τα μέλη του. Το πάλαι ποτέ κραταιό ΠΑΣΟΚ των εκατομμυρίων μελών –και υποψήφιων ρουσφετιών βεβαίως βεβαίως– κατέρρευσε με γδούπο υπό τις μνημονιακές ιαχές των στελεχών του.

Εν τάχει, μεταλλάχτηκε σε Ελιά, Δημοκρατική Παράταξη και εσχάτως με απόφαση συνεδρίου το 2018 και συνοδοιπόρους το ΚΙΔΗΣΟ και ό,τι απέμεινε από το Ποτάμι βρέθηκαν όλοι μαζί στην ίδια κοίτη του πασοκικού ρεύματος ως Κίνημα Αλλαγής (ΚΙΝΑΛ) – κι ας είχαν διαρρεύσει σε παραποτάμια ρυάκια. 

Την Κυριακή που μας πέρασε το νεοσύστατο ΚΙΝΑΛ βαφτίστηκε με νονούς 170.000 ψηφοφόρους (μάλλον, καθώς υπάρχουν σοβαρές καταγγελίες για διπλοψηφίες) σε ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Οι γυροβολιές φαίνεται να σταμάτησαν καθώς επέστρεψαν –έστω και κατά το ήμισυ– στο αρχικό brand name αλλά κόλλησαν και μια ουρά σύγχρονη. Οι «νονοί» όμως δεν έχουν συνέλθει από τη θολούρα. Συνεπαρμένοι από το «αρχαίο κλέος» και τις διαδοχικές κυβερνήσεις, έχουν καταφέρει ένα μοναδικό φαινόμενο, να προκαλούν θυμηδία. 

Πώς θα αποκαλείται το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα – Κίνημα Αλλαγής; Δύοφορές η χρήση της λέξης «Κίνημα» στον ίδιο τίτλο; Προφανώς θα αποκαλείται μόνο με αρκτικόλεξα, μακριά από την ανάλυση του ονόματος και τη χρήση «παρωχημένων» για τους νεοπασόκους όρους, όπως ο σοσιαλισμός και το κίνημα. Εντάξει για την αλλαγή έχουν ξεχάσει τεχνηέντως την ιδεολογική φόρτιση που είχε από το 1981, όταν ο λαός δεν ξεχνούσε τι σημαίνει Δεξιά.

Γιατί όμως δεν το ονομάτισαν ΠΑΣΟΚΑ (Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα Αλλαγής); Ορθότερο θα ήταν γραμματικά και ταυτοτικά.
Η βιάση όμως και οι απανωτές ονοματοδοσίες είναι το «θεωρητικό» κάλυμμα στην οικονομική (και ιδεολογική) χρεοκοπία του ΠΑΣΟΚ.

Πού θα βρουν τα 320 εκατ. ευρώ;

Το ΚΙΝΑΛ άλλαξε όνομα αλλά θα αναλάβει και όλα τα χρέη του ΠΑΣΟΚ; Μάλλον θα σφυρίξουν κλέφτικα καθώς ο Νίκος Ανδρουλάκης δήλωσε πρόσφατα για το χρέος του: «Δεν έχω ακριβή εικόνα πόσα είναι». 

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…