Τα καρπούζια της οργής: Ζήτησε χρωστούμενα κι έφυγε χτυπημένος

Οργή προκαλεί η είδηση ότι ένας 64χρονος αγρότης στην Ηλεία, ο Γιάννης Ευθυμιόπουλος, έπεσε θύμα ξυλοδαρμού όταν ζήτησε από εταιρεία εμπορίου αγροτικών προϊόντων τα χρήματα που τού οφείλονταν από τον περασμένο Αύγουστο. Σύμφωνα με τον ίδιο και τον δικηγόρο του, πρόκειται για ποσό της τάξης των 20.000 ευρώ, τα οποία οφείλονται στον αγρότη για προϊόντα που πούλησε το καλοκαίρι του 2018. Τί απαντά η εταιρεία. 

χωράφι

Ο δικηγόρος του αγρότη, Πέτρος Κιούνις, μιλώντας στο Κουτί της Πανδώρας για την υπόθεση, τόνισε ότι ο πελάτης του αντιμετωπίζει και καρδιακά προβλήματα, γεγονός το οποίο γνώριζαν οι άνθρωποι της εταιρείας.

«Χθες 4 Μαρτίου ο κ. Ευθυμιόπουλος πήγε σε ένα πασίγνωστο συσκευαστήριο του κάμπου της Ηλείας, στο ύψος των Λεχαινών, προκειμένου να ζητήσει ευγενικά τα ποσά που του οφείλονται από το συγκεκριμένο συσκευαστήριο για την παραγωγή την οποία έχει αγοράσει με πίστωση από το περασμένο καλοκαίρι και αφορά παραγωγή καρπουζιών», εξηγεί ο κ. Κιούνις στο Κουτί της Πανδώρας, σημειώνοντας ότι ο πελάτης του έχει ζητήσει πολλές φορές στο παρελθόν, γραπτά και προφορικά, το οφειλόμενο ποσό.

Μάλιστα, όπως τονίζουν οι κ. Ευθυμιόπουλος και Κιούνις, το άτομο που επιτέθηκε στον αγρότη «αυτοσυστήνεται ως επενδυτής στην εν λόγω επιχείρηση».

«Του είπα ‘μη με χτυπάς, είμαι καρδιοπαθής’, αυτός συνέχισε να με χτυπάει κι εγώ έφυγα κάνοντας τρεις-τέσσερις μανούβρες για να τον αποφύγω. Όταν έφυγα και σταμάτησα μετά από 30 μέτρα γιατί δε μπορούσα να οδηγήσω άλλο το αυτοκίνητο, με κυνήγησε από πίσω με τα πόδια για να με ξαναχτυπήσει. Τον είδα στον καθρέφτη και έφυγα με την ψυχή στο στόμα», αφηγείται στο Κουτί της Πανδώρας ο ίδιος ο κ. Ευθυμιόπουλος. Σύμφωνα με τον δικηγόρο ο δράστης «τού προκάλεσε βαρύτατες σωματικές βλάβες στο πρόσωπο, στο στέρνο και στα πλευρά, τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα τη νοσηλεία του».

«Εμείς έχουμε ήδη κινήσει κάθε νόμιμη διαδικασία ως προς το ποινικό σκέλος. Σε κάθε περίπτωση εμείς δεν πρόκειται να σταματήσουμε, θα διεκδικήσουμε κάθε τίμημα το οποίο μπορεί να διεκδικηθεί με κάθε νόμιμο μέσο», σημειώνει.

«Εγώ για τα είκοσι χιλιάρικα που μου χρωστάει και δε μου τα έχει δώσει, τα έχω τιμολογήσει και θα πληρώσω 23% στην εφορία για κέρδη. Δηλαδή εγώ στην εφορία θα πληρώσω 4,5 χιλιάδες. Η εφορία δεν κοιτάει άμα σε έχουν πληρώσει», τονίζει με μεγάλη ένταση ο κ. Ευθυμιόπουλος. 

Σε ερώτηση σχετικά με το αν ο ιδιοκτήτης της συγκεκριμένης επιχείρησης έχει αντίστοιχο παρελθόν στην περιοχή, ο κ. Κιούνις τονίζει ότι «εξ’ όσων γνωρίζουμε έχει ιστορικό αφερεγγυότητας προς άλλους προμηθευτές».

Η τοπική κοινωνία από την πλευρά της υποστηρίζει τον αγρότη. «Η υποστήριξη είναι αμέριστη προς το πρόσωπό του, διότι με βάση τα όσα έχουμε λάβει γνώση, είναι μεγάλος ο αριθμός των προμηθευτών οι οποίοι έχουν λαμβάνειν από το συγκεκριμένο συσκευαστήριο. Μέχρι τώρα λαμβάνουμε δηλώσεις συμπαράστασης τόσο από μεμονωμένους ιδιώτες όσο και από αγροτικούς συλλόγους και συνεταιρισμούς», εξηγεί ο δικηγόρος του.

«Οι συνάδελφοί μου όλοι είναι με το μέρος μου. ‘Γιάννη, μην κάνεις πίσω’ μού λένε, δίκιο δεν του δίνει κανένας», δηλώνει ο κ. Ευθυμιόπουλος, υπενθυμίζοντας ότι ο ίδιος υπήρξε για πολλά χρόνια πρόεδρος της κοινότητας του Καρδαμά.

Τι απαντά η εταιρεία

Το Κουτί της Πανδώρας επικοινώνησε με τη νομική εκπρόσωπο της εταιρείας. Κατά την επικοινωνία κατέστη σαφές ότι η εταιρεία η οποία έχει έδρα σήμερα στον χώρο όπου στεγαζόταν στο παρελθόν η εταιρεία με την οποία συνεργαζόταν ο κ. Ευθυμιόπουλος, αρνείται κατηγορηματικά ότι υπήρξε περιστατικό ξυλοδαρμού.

Η νομική εκπρόσωπος της εταιρείας, σημειώνει ότι ο κ. Ευθυμιόπουλος έκλεισε με το αυτοκίνητό του την είσοδο της επιχείρησης απειλώντας ότι δε θα φύγει αν δε του δοθούν τα χρήματα. Μάλιστα τονίζει ότι κατά τη λεκτική διαμάχη που είχε ο αγρότης με τον επιχειρηματία, ενώ όπως η ίδια ισχυρίζεται, ο κ. Ευθυμιόπουλος τού άρπαξε το ρολόι, γεγονός για το οποίο έχει ασκηθεί μήνυση για κλοπή.

Παράλληλα, η νομική εκπρόσωπος της εταιρείας στην είσοδο της οποίας έλαβε χώρα το περιστατικό, τονίζει ότι ο κ. Ευθυμιόπουλος βρισκόταν σε μεγάλη οικονομική δυσπραγία, γεγονός που τον οδήγησε στο να ζητήσει ακόμη και δανεικά.

Ωστόσο, θα πρέπει να σημειωθεί ότι η εταιρεία με την οποία ο κ. Ευθυμιόπουλος συνεργαζόταν έχει μεταφέρει την έδρα της στον Πειραιά, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει οργανική σχέση με την εταιρεία που στεγάζεται πλέον στις εγκαταστάσεις στα Λεχαινά και στην οποία μετέβη ο κ. Ευθυμιόπουλος.

Από την πλευρά της, η Βασιλική Πανταζή, νομική σύμβουλος της εταιρείας και μέλος του ΔΣ, με την οποία συνεργαζόταν στο παρελθόν – μέχρι το περασμένο καλοκαίρι – ο κ. Ευθυμιόπουλος, «υπάρχει ένας ολόκληρος λογαριασμός με την εταιρεία, συνεργάζονται 15-20 χρόνια. Η εταιρεία τον στήριζε πολύ οικονομικά. Υπάρχει ένας ολόκληρος λογαριασμός στον οποίο πρέπει να γίνουν συμψηφιστικές εγγραφές. Υπάρχει μια εκκρεμότητα και πρέπει να γίνει συμψηφισμός». «Η εταιρεία του έχει προσφέρει υπηρεσίες αποθήκευσης των προϊόντων του», τονίζει η κ. Πανταζή αρνούμενη ότι το ποσό είναι τόσο υψηλό.

Μάλιστα, η κ. Πανταζή τονίζει ότι ο κ. Ευθυμιόπουλος της έχει στείλει απειλητικά μηνύματα για το θέμα, αλλά και ότι της έχει ζητήσει προσωπικά δανεικά.

Καιρός: «Καμπανάκι» από Μαρουσάκη για τις επόμενες 5 ημέρες – Πού θα χτυπήσουν τα φαινόμενα

Μαρουσάκης καιρός

Καιρός: «Καμπανάκι» από Μαρουσάκη για τις επόμενες 5 ημέρες – Πού θα χτυπήσουν τα φαινόμενα

Ο καιρός θα αλλάξει ραγδαία τα επόμενα 24ωρα - Αναλυτικά η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη

Καταγγελίες για σοβαρά προβλήματα σε αεροσκάφη της Boeing: «Μου είπαν να το βουλώσω, δέχθηκα απειλές»

Air New Zealand Airplane Aeroplane Boeing 737 93499

Καταγγελίες για σοβαρά προβλήματα σε αεροσκάφη της Boeing: «Μου είπαν να το βουλώσω, δέχθηκα απειλές»

Σοκάρουν οι καταθέσεις μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος σε επιτροπή έρευνας της αμερικανικής Γερουσίας