ΠΚ

Πέτρος Κατσάκος

Τα κανόνια του Μιχάλη

Οι αστυνομικοί δίνουν συγχαρητήρια στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και στην κυβέρνηση για την αγορά του ηχητικού κανονιού

sound cannon

Μέχρι και οι ίδιοι οι αστυνομικοί εξοργίστηκαν με τον υπουργό τους. Εξοργίστηκαν και καταγγέλλουν την αγορά ηχητικού κανονιού από την ΕΛ.ΑΣ., το οποίο, όπως διαβάζουμε, θα χρησιμοποιηθεί για την αποτροπή των προσφύγων να περνούν τον  Έβρο. Εξοργίστηκαν και δίνουν συγχαρητήρια στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και στην κυβέρνηση για την αγορά του ηχητικού κανονιού, την ώρα που η μαφία βρίσκεται εντελώς εκτός ελέγχου και δολοφονεί στο κέντρο της Αθήνας. 

Συγκεκριμένα, η «Πρωτοβουλία Αστυνομικών» με ανακοίνωσή της καταδικάζει το γεγονός ότι ο εξοπλισμός προορίζεται για την καταστολή πλήθους «μανάδων με παιδιά και δυστυχισμένων ανθρώπων που φεύγουν από εμπόλεμες ζώνες και η τύχη τούς φέρνει στα σύνορα της χώρας μας», καταγγέλλοντας παράλληλα την κυβερνητική εμμονή να εστιάζει πολιτικά και επιχειρησιακά σε τεχνητούς κινδύνους για τη δημιουργία εντυπώσεων που καλλιεργούν κλίμα ξενοφοβίας και ρατσισμού.

Πρόκειται για το κανόνι που αγοράστηκε από τις ΗΠΑ -για την προμήθεια του οποίου έχει παρουσιαστεί εκτενές ρεπορτάζ στην ΑΥΓΗ- και η ένταση του ήχου που εκπέμπει στοχευμένα κατά πολιτών μπορεί να προκαλέσει μόνιμες βλάβες στην ακοή, με το συγκεκριμένο όπλο να χρησιμοποιείται και απέναντι σε διαδηλωτές όπως είδαμε σε ΗΠΑ (διαδηλώσεις για τη δολοφονία Φλόιντ) και Ισραήλ (διαδηλώσεις Παλαιστινίων).

Είναι επικίνδυνες πλέον οι εμμονές τού εκ μεταγραφής «κεντρώου» Μιχάλη Χρυσοχοΐδη όσον αφορά την επιχειρησιακή στόχευση της αστυνομίας, που τη βλέπουμε να εστιάζει σε πρόσφυγες, φοιτητές και κοινωνικά κινήματα σπαταλώντας οικονομικούς πόρους και ανθρώπινο δυναμικό σε πεδία δράσης που ουδεμία σχέση έχουν με το οργανωμένο έγκλημα, το οποίο πλέον δρα ανενόχλητο κάτω από τη μύτη της ΕΛ.ΑΣ. Είναι επικίνδυνη η επιλογή του υπουργού να τοποθετεί απέναντι στον νόμο τον πρόσφυγα, τον φοιτητή και τον εργαζόμενο.

Πηγή: Αυγή

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

σεισμός

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν στην Ηλεία - Οι πρώτες εκτιμήσεις από τους σεισμολόγους