Newsroom

Newsroom

Τα ιπτάμενα αυτοκίνητα γίνονται πραγματικότητα – Οι πρώτες δοκιμές της Airbus εντός του 2017

Ιδιαίτερα φιλόδοξα είναι τα σχέδια της Airbus η οποία ανακοίνωσε πως εντός του 2017 στοχεύει να κάνει τις πρώτες δοκιμές σε πρωτότυπα ιπτάμενα ταξί, ενώ σχεδιάζει να προβεί σε μια ευρύτερη παρουσίαση το 2021.

587e050d1dc524d4778b4b8b

Η εταιρεία επεξεργάζεται προς το παρόν το σχέδιο Vahana, τη δημιουργία δηλαδή ενός αυτόνομου μονοθέσιου ταξί ικανό να προσγειώνεται και να απογειώνεται.

Επίσης, η εταιρεία σχεδιάζει την ανάπτυξη πολυ-επιβατικών αυτοκινήτων, με τις πρώτες δοκιμές να έχουν οριστεί για φέτος.

Η εταιρεία πιστεύει ότι με αυτό τον τρόπο θα δώσει μια λύση στην κυκλοφοριακή συμφόρηση που υπάρχει στους δρόμους, και θα βοηθήσει τους πολίτες να εξοικονομούν χρόνο και χρήμα.

«Εκατό χρόνια πριν, οι αστικές μεταφορές κινούνταν υπόγεια, τώρα έχουμε τα τεχνολογικά μέσα για να πετάνε πάνω από το έδαφος», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Airbus, Tom Enders στο συνέδριο DLD στο Μόναχο, σύμφωνα με το Reuters.

«Είμαστε σε μια φάση πειραματισμού, παίρνουμε αυτή την εξέλιξη πολύ σοβαρά. Πετώντας, δεν χρειάζεται να δίνουμε δισεκατομμύρια σε γέφυρες και σε δρόμους.»

Η Airbus προβλέπει ένα μέλλον στο οποίο οι άνθρωποι θα είναι σε θέση να καλούν ιπτάμενα ταξί μέσω μιας εφαρμογής, όμοια με αυτή της Uber. 

Ιωαννίδης: Φραστικό επεισόδιο με οπαδό – «Εγώ δεν τιμάω το τριφύλλι, που παίζω με έξι ενέσεις;» (video)

Ιωαννίδης

Ιωαννίδης: Φραστικό επεισόδιο με οπαδό – «Εγώ δεν τιμάω το τριφύλλι, που παίζω με έξι ενέσεις;» (video)

Μετά την νέα ήττα του Παναθηναϊκού, αυτή τη φορά από τον Άρη, υπήρξε ένα επεισόδιο…