«Τα χριστιανόπουλα θα πάμε με φτερά να πούμε μήνυμα που φέρνει τη χαρά»

Η ακροδεξιά του Κυρίου στις καλύτερες στιγμές της

ek thris

Το Συμβούλιο της Επικρατείας, γνωμάτευσε ότι μέσω του μαθήματος των θρησκευτικών, πρέπει να επιδιώκεται η ανάπτυξη της ορθόδοξης θρησκευτικής συνείδησης και το μάθημα αυτό να απευθύνεται στους ορθόδοξους χριστιανούς μαθητές…

Προπαγάνδα ενίσχυσης του φρονήματος! Ορθόδοξη χριστιανική προπαγάνδα και Άγιος ο Θεός.

Σχολιάζει η Πανελλήνια Ένωση θεολόγων για την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας:

“Οι αποφάσεις αυτές έρχονται να δικαιώσουν τις σχετικές προσφυγές αλλά και εν γένει τις καταγγελίες της Πανελληνίου Ενώσεως θεολόγων, Μητροπολιτών αλλά και πλήθους γονέων και μαθητών για το θέμα. Η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας οφείλει να αποκαταστήσει τη νομιμότητα και να διασφαλίσει τα δικαιώματα γονέων και μαθητών. Τα βιβλία-φάκελοι του μαθήματος θρησκευτικών που έχουν ήδη μοιραστεί στα σχολεία, είναι επικίνδυνα για τον ψυχικό κόσμο των μαθητών, ιδίως των μικρών ηλικιών και ως εκ τούτου πρέπει να αποσυρθούν άμεσα”.

Η ακροδεξιά του Κυρίου στις καλύτερες στιγμές της. Σκοταδισμός στον υπερθετικό βαθμό. Νομίζω ότι είναι σωστό, μόλις τα βιβλία-φάκελοι, τα τόσο επικίνδυνα για την ψυχή των μαθητών αποσυρθούν, να συγκεντρωθούν και να οργανωθούν τελετές καψίματος τους. Μαζί με τα επικίνδυνα βιβλία των θρησκευτικών, στην πυρά θα μπορούν να προστεθούν και βιβλία γνωστών «άθεων» συγγραφέων, που με την σκέψη τους δεν βοηθούν στην ανάπτυξη της ορθόδοξης θρησκευτικής συνείδησης των μαθητών.

Προτεινόμενοι συγγραφείς για κάψιμο των βιβλίων τους: Νίκος Καζαντζάκης, Εμμανουήλ Ροΐδης, Θεόφιλος Καΐρης. Γενικότερα θα μπορούν να καίγονται όλα τα βιβλία που δεν αρέσουν και θεωρούνται βλάσφημα. Ελλήνων και ξένων. Όλων των εποχών. Ακόμα και των αρχαίων χρόνων.

Τελετάρχες των τελετών καψίματος των βιβλίων, θα είναι μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης θεολόγων, Μητροπολίτες και οι ιεροδιδάσκαλοι της κυρίας Κεραμέως.

Τις τελετές θα τιμήσουν με την παρουσία τους καλόγριες, καλόγεροι κανονικοί και καλόγεροι παλαιοημερολογίτες. Κατά την διάρκεια των τελετών θα μοιράζονται ευλογημένα κομβοσχοίνια και θα ξεματιάζονται οι πιστοί που θα συρρέουν…

Η Πανελλήνια Ένωση θεολόγων θεωρεί νομιμότητα την πλύση εγκεφάλου των μαθητών ως προς την θρησκευτική τους επιλογή, ως προς την θρησκευτική τους συνείδηση. Άραγε πως αποκαθίσταται η νομιμότητα και πως διασφαλιζονται τα δικαιώματα γονέων και μαθητών, μέσα από την προτεινόμενη προπαγανδιστική διδασκαλία των θρησκευτικών;

Έχουν χάσει και το δένδρο και το δάσος και την λογική. ISIS της ορθοδοξίας. Όνειρο τους τα σχολεία μας να γίνουν θρησκευτικά σχολεία. “Mεντρεσέδες”. Κι οι ίδιοι ιεροδιδάσκαλοι.

Η ΝΔ ήρθε μέσα από τον λαϊκισμό, τον εθνικισμό και την ξενοφοβία. Την ψήφισε ένα τεράστιο ποσοστό ακροδεξιών. Η Χρυσή Αυγή αποσυντίθεται όμως οι ιδέες της δεν εξαφανίστηκαν. Κυκλοφορούν και παράγουν αποτελέσματα. Κυκλοφορούν ως «σοβαρές» ιδέες, από «σοβαρούς» ανθρώπους και «σοβαρούς» θεσμούς.

Η Πανελλήνια Ένωση θεολόγων μας είπε ότι τα βιβλία των θρησκευτικών που έχουν μοιραστεί στα σχολεία, τα οποία προφανώς γράφηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ, είναι επικίνδυνα για τον ψυχικό κόσμο των μαθητών. Ιδίως των μικρών ηλικιών.

Όμως ξέρουμε ότι η γνώση, η αμφιβολία, η αμφισβήτηση, είναι στοιχεία που ένα σύγχρονο σχολείο ωφείλει να παρέχει στους μαθητές του. Σε όλες τις ηλικίες της εκπαίδευσης. Θρησκευτική παιδεία, δογματισμός, καταναγκασμός, κατήχηση δεν ταιριάζουν σε ελεύθερους ανθρώπους. Δεν ταιριάζουν σε ελεύθερα σχολεία.

Αν η ένωση θεολόγων θέλει να έχει τέτοια μορφή η παιδεία μας, ας ενδυθούν το μαύρο ράσο και ας κάνουν τους ιεροεξεταστές.

Στην εποχή μας δεν θα είναι τρομακτικοί. Θα είναι απλώς γελοίοι.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…