Τα γυρνάει τώρα ο Ζαεφ και θέλει πρόσθετο χρόνο

Zωντανή προσπαθεί να κρατήσει τη διαπραγμάτευση ο Σκοπιανός Πρωθυπουργός, στον απόηχο την αυστηρής προειδοποίησης του Αλέξη Τσίπρα.

NewsRoom 03/06/2018 | 09:24

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, θα επιδιώξει να κάνει πιθανόν σήμερα ο Ζόραν Ζαεφ, όπου θα ζητήσει πρόσθετο χρόνο

Σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής της Κυριακής η τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα - Ζάεφ θα πραγματοποιηθεί ίσως και σήμερα. Όμως ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ είναι πιθανόν να ζητήσει πρόσθετο χρόνο, τοποθετώντας τυχόν συμφωνία στο τέλος του έτους, καθώς αυτή τη στιγμή οι αντιδράσεις στο εσωτερικό της χώρας του είναι έντονες.

Η ελληνική πλευρά πάντως συζητεί μια αναβολή στις αποφάσεις, αλλά όχι πέραν του Σεπτεμβρίου. Ακόμη και με άμεση υπογραφή συμφωνίας όμως, το θέμα θα συνεχίσει να απασχολεί έως το φθινόπωρο, οπότε θα πραγματοποιηθεί δημοψήφισμα στη γείτονα.

Αισιόδοξος για συμφωνία στο ονοματολογικό εμφανίστηκε πάντως το Σάββατο ο Ζόραν Ζάεφ, επισημαίνοντας ότι συνεχίζονται οι συζητήσεις για την επεξεργασία τεχνικών λεπτομερειών του πλαισίου συμφωνίας Κοτζιά - Ντιμιτρόφ, προσπαθώντας να δικαιολογήσει τις παλινωδίες του. O πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ διευκρίνισε ότι δεν είχε την Παρασκευή τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά είναι έτοιμος να επικοινωνήσει μαζί του.