«Τα γυρίζει» ο Μητσοτάκης και επικαλείται τους «ειδικούς« και το Meteo για το πυρονέφος

Τα στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (Meteo) είναι σωστά μόνο όταν συμφέρουν το κυβερνητικό αφήγημα.

5958050

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη σημερινή ομιλία του στη Βουλή σχετικά με τις πυρκαγιές προσπάθησε να μετακυλήσει για ακόμα μια φορά τις ευθύνες για την τεράστια καταστροφή που υπέστη η χώρα, με τον Έβρο να καίγεται για 13η μέρα, με ένα ρεσιτάλ αστείρευτου κυνισμού.

Στην προσπάθεια του να πείσει ότι η κυβέρνηση έκανε ότι καλύτερο μπορούσε αλλά οι συνθήκες ήταν αυτές που έκαναν πολύ δύσκολη την κατάσβεση επικαλέστηκε την κλιματική αλλαγή και τα καιρικά φαινόμενα ως τις δύο βασικές αιτίες για τις οποίες κάηκαν πάνω από 1.200.000 στρέμματα, με τον Έβρο να «σπάει» κάθε αρνητικό ρεκόρ καθώς πρόκειται για τη μεγαλύτερη φωτιά από το 2000.

Μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στο πυρονέφος που δημιουργήθηκε σε Πάρνηθα και Έβρο χρησιμοποιώντας τα στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (Meteo) τα οποία από ότι φαίνεται είναι σωστά μόνο όταν συμφέρουν το κυβερνητικό αφήγημα.

Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες μέρες πρωτοκλασάτα στελέχη της κυβέρνησης όπως η Βούλτεψη και ο Σκυλακάκης αμφισβητούσαν ευθέως το νούμερο των δασικών εκτάσεων που έχουν καεί κάνοντας μάλιστα λόγο και για «Προπαγάνδα των αριθμών».

Τι είναι το πυρονέφος;

Όπως εξηγούν οι επιστήμονες, στην περίπτωση της Πάρνηθας η πυρκαγιά εισήλθε στη βάση χαράδρας με πυκνή βλάστηση στις πλαγιές με αποτέλεσμα να αυξηθεί  το πυροθερμικό φορτίο, με τα θερμά αέρια που παράγονται κατά την καύση και τα οποία οδηγήθηκαν προς την κορυφή της χαράδρας.

Έτσι υπερθερμάνθηκαν τα άκαυτα δασικά καύσιμα και δημιουργήθηκε ένα επαγωγικό, πολύ ισχυρό ρεύμα αέρα προς τα ανάντη (προς την κορυφή της χαράδρας), το οποίο και «τράβηξε» την πυρκαγιά μέχρι την κορυφή της χαράδρας με εκρηκτικό τρόπο.

met1

Χαρακτηριστικό αποτύπωμα της ακραίας συμπεριφοράς που παρουσίασε η πυρκαγιά αποτελεί άλλωστε και η παροδική δημιουργία πυρονέφους πάνω από την πυρκαγιά.

Τα πυρονέφη δημιουργούνται εξαιτίας των μεγάλων ποσών θερμότητας που εκλύει η φωτιά, οδηγώντας τελικά στη σύζευξη της με την ατμόσφαιρα (η φωτιά δημιουργεί το δικό της καιρό).

met2

Δολοφονία Λυγγερίδη: «Οι αρχηγοί της Εγκληματικής φυγαδεύτηκαν με την ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού από το Ρέντη»!

Ρέντη

Δολοφονία Λυγγερίδη: «Οι αρχηγοί της Εγκληματικής φυγαδεύτηκαν με την ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού από το Ρέντη»!

Tην ίδια ώρα ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Μιχάλης Κουντούρης τσακωνόταν με αστυνομικό, διότι δεν ήθελε…

Πάτρα: 12 συλλήψεις για διακίνηση ναρκωτικών σε σχολεία!-Μαθητές ανάμεσα στους συλληφθέντες

gada51

Πάτρα: 12 συλλήψεις για διακίνηση ναρκωτικών σε σχολεία!-Μαθητές ανάμεσα στους συλληφθέντες

Κατάθεση μαθητή ο οποίος φέρεται να υποστήριξε ότι τον χτυπούσαν όταν δεν κατάφερνε να πουλήσει…

Ξέφραγο αμπέλι οι εγκαταστάσεις του ΗΣΑΠ: Γύρισαν ταινία ερωτικού περιεχομένου σε σταθμό του Ηλεκτρικού!

omonoia3

Ξέφραγο αμπέλι οι εγκαταστάσεις του ΗΣΑΠ: Γύρισαν ταινία ερωτικού περιεχομένου σε σταθμό του Ηλεκτρικού!

Η ΣΤΑ.ΣΥ. προάγει τον… «ερωτικό» πολιτισμό και μάλιστα με διεθνείς παραγωγές