Τα "γύρισε" ο Τραμπ και ζητάει εκ νέου βασανιστήρια

Ο Ντόναλτ Τραμπ ο οποίος στο παρελθόν είχε ταχθεί υπέρ των βασανιστηρίων αλλά αναγκάστηκε να ανακαλέσει μετά από έντονες αντιδράσεις που είχαν προκληθεί, φαίνεται πως δεν μπορεί πια να συγκρατηθεί. Έτσι, με αφορμή το νέο τρομοκρατικό χτύπημα στην Κωνσταντινούπολη, τα «γύρισε» επαναφέροντας το ζήτημα.

5773f7491dc524d04c8b4f21

Σχολιάζοντας το γεγονός ο Τραμπ αναφέρθηκε ξανά στο βασανιστήριο του εικονικού πνιγμού, λέγοντας συγκεκριμένα αναφερόμενος στους τρομοκράτες: «μπορούν να κόβουν κεφάλια, να κλείνουν ανθρώπους σε ατσαλένια κελιά, μπορούν να κάνουν οπουδήποτε ό,τι θέλουν. Και ξέρετε ότι τρώνε δείπνο όπως εμείς. Μπορείτε να τους φανταστείτε να κάθονται στο τραπέζι ή όπου τρώνε και να λένε ότι οι Αμερικανοί δεν κάνουν εικονικό πνιγμό. Πιθανότατα πιστεύουν ότι είμαστε αδύναμοι. Είμαστε ηλίθιοι. Δεν ξέρουμε τι κάνουμε. Δεν έχουμε ηγεσία. Ξέρετε, τη φωτιά πρέπει να την πολεμάς με φωτιά».

Στο μεταξύ τη Δευτέρα έγραψε στο Twitter ότι «πρέπει να απαγορεύσουμε προσωρινά την μετανάστευση από περιοχές που συνδέονται με τρομοκρατία μέχρι να βρεθεί μια αποδεδειγμένα αποτελεσματική μέθοδος».

Υπενθυμίζεται ότι ο αμετροεπής Τραμπ, είχε δηλώσει τον περασμένο Φεβρουάριο ότι «θα κάνουμε πράγματα πέραν του εικονικού πνιγμού ίσως, αν χρειαστεί». ‘Έναν μήνα μετά ωστόσο αναγκάστηκε να τα μαζέψει διαβεβαιώνοντας πως δεν θα διέτασσε τον αμερικανικό στρατό να παραβιάσει το διεθνές δίκαιο, ακόμη και αν επρόκειτο για υπόπτους για τρομοκρατία.

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…