ΣΚ

Στέλιος Κούλογλου

Τα γραφεία της Χρυσής Αυγής και το μυστικό του κ.Χρυσοχοΐδη

Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες έχουν ληφθεί περιοριστικά μέτρα για τις γιορτές, αλλά σε καμία η αστυνομία δεν έκλεισε σταθμούς του μετρό, ούτε έκανε συλλήψεις. 

Χρυσή Αυγή

Και φυσικά πουθενά ο αρμόδιος υπουργός δεν απείλησε ότι θα «σφραγίσει σπίτια», όπως ο κ.Χρυσοχοίδης. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αξιοποιεί την πανδημία για να περιορίσει τις δημοκρατικές ελευθερίες, αλλά γιατί ο, εκ του  ΠΑΣΟΚ προερχόμενος, υπουργός εμφανίζεται βασιλικότερος του βασιλέως;
 
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη έχει αποτύχει παταγωδώς στην υπόθεση Χρυσή Αυγή. Κλείνουν 3 μήνες από την ημέρα που το έσκασε ο υπαρχηγός Χ. Παππάς, κάτω από τη μύτη της αστυνομίας. Ισχύουν ανάλογα για την περίπτωση του Λαγού. Μπορεί να βρίσκεται στο Ευρωκοινοβούλιο, γιατί το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ζήτησε από τα ταξιδιωτικά γραφεία να μην του εκδώσουν εισιτήριο για τις Βρυξέλλες καθυστερημένα: αφού ο νεοναζί ευρωβουλευτής είχε αναχωρήσει με το πάσο του μια μέρα νωρίτερα.
 
Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Τo site κόντρα, που κάνει πολύ καλή δουλειά στις αντιφασιστικές αποκαλυπτικές ειδήσεις, δημοσίευσε προχθές  φωτογραφία (επάνω) από τα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Σταθμό Λαρίσης, με τα λάβαρα και το logo της. Να μία ακόμη ευρωπαϊκή πρωτιά: μία οργάνωση που  με δικαστική απόφαση έχει χαρακτηριστεί εγκληματική, διατηρεί γραφεία στο κέντρο της πρωτεύουσας.
 
Για να εξακριβώσει αν χρησιμοποιούνται ακόμη, ρεπόρτερ του Κόντρα επικοινώνησε με το υπουργείο και με το αστυνομικό τμήμα Ομονοίας, για να λάβει απαντήσεις αλά ελληνικά: το αίτημα μεταφέρθηκε από τη γραμματέα του υφυπουργού κ. Οικονόμου στον υπασπιστή του, που θα ενημερώσει τον υφυπουργό και προφανώς αυτός.. τον υπουργό. Όσο για τη διοίκηση του αστυνομικού τμήματος της Ομόνοιας, αυτή δήλωσε άγνοια για την υπόθεση και παρέπεμψε (μαντέψτε που) στο ..υπουργείο!
 
Ανεξάρτητα αν στα νεοναζιστικά γραφεία παρατηρείται κάποια δραστηριότητα– μάλλον απίθανο καθώς οι νεοναζί διακρίνονται για την θρασυδειλία τους- η Αστυνομία του κ. Χρυσοχοΐδη θα έπρεπε να ήξερε τι συμβαίνει και να είχε κατεβάσει τα σύμβολα και τις ταμπέλες. Αλλά που να βρεθεί χρόνος, όταν τα όργανα έχουν να εμποδίσουν πολίτες που θέλουν να καταθέσουν ένα λουλούδι, να ξυλοκοπήσουν πιτσιρικάδες στην Κυψέλη ή να ανακαλύψουν παράνομα πάρτι;
 
Η φαινομενική αδιαφορία της αστυνομίας για τη Χρυσή Αυγή, έχει όμως ένα πολύ πιο ουσιαστικό υπόβαθρο. Πριν μία εβδομάδα, στο «Βήμα της Κυριακής» δημοσιεύτηκε ρεπορτάζ με τίτλο «Οι άγνωστοι “φίλοι“ της Χρυσής Αυγής». Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η ΕΛΑΣ βρήκε ένα ηλεκτρονικό αρχείο που περιλαμβάνει τα ονόματα ενός κυκλώματος 1.250 ανθρώπων, που στήριζαν έμπρακτα τη δράση της Χρυσής Αυγής.
 
Ανάμεσα σε αυτούς φιγουράρουν ανώτεροι αξιωματικοί των ενόπλων δυνάμεων, τραπεζικοί και κρατικοί υπάλληλοι, δέκα εκπρόσωποι ιδιωτικών εταιριών ασφάλειας, 22 νομικοί, πέντε καλόγεροι και, προσέξτε, οκτώ αστυνομικοί, ορισμένοι από τους οποίους κατείχαν σημαντικές θέσεις στη ΓΑΔΑ,. Επιβεβαιώνεται έτσι ότι οι νεοναζί είχαν προσβάσεις στην Αστυνομία, σε ανώτερο ή ανώτατο επίπεδο. Και είναι προφανές, ότι αν όχι με τη βοήθεια, τουλάχιστον με την ανοχή Αστυνομικών ο Χ.Παππάς κατάφερε να εξαφανιστεί, την ώρα που ο συνδικαλιστής της Αστυνομίας κ. Μπαλάσκας μας διαβεβαίωνε ότι δεν υπήρχε «ούτε μια περίπτωση στο τρισεκατομμύριο» να το σκάσει.
 
Το γεγονός ότι αυτό το αρχείο με τα 1250 ονόματα βρέθηκε από την ΕΛΑΣ μόλις πρόσφατα, ενώ κυκλοφορούσε από τον Φεβρουάριο του 2020 στο λεγόμενο «σκοτεινό Διαδίκτυο» (Darkweb), μεγαλώνει τις ευθύνες της: αν είχε αξιοποιηθεί νωρίτερα, θα μπορούσε ίσως να είχε αποφευχθεί η απόδραση ή να είχε εντοπιστεί νωρίτερα το κύκλωμα που ασφαλώς έκρυψε -ή συνεχίζει και κρύβει- και διευκόλυνε τον Παππά. Ο υπουργός γνώριζε  τις διασυνδέσεις των νεοναζί με την Αστυνομία. Προφανώς ήξερε ότι ο Ρουπακιάς, ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, είχε πει στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν: “είμαι δικός σας”. Αλλά δεν πήρε τα μέτρα του.
 
Αυτό είναι το μυστικό του κ. Χρυσοχοΐδη. Μετά το φιάσκο Παππά- Λαγού, οποιοσδήποτε αρμόδιος υπουργός θα είχε παραιτηθεί. Θα είχαν αναζητηθεί ευθύνες στην ηγεσία της Αστυνομίας και θα είχαν επιβληθεί ποινές, πράγμα που ο κ.Χρυσοχοίδης επίσης δεν έχει κάνει. Αντί για αυτό, προσπαθεί να γίνει αρεστός στη ΝΔ και τους συντηρητικούς ψηφοφόρους της, παριστάνοντας τον σερίφη της πόλης και ξυλοκοπώντας στα σαλούν.

Πηγή: Tvxs
 

 
 
 
 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Τέμπη: Συγγενείς καλούν τον Καραμανλή σε συνάντηση – «Έστω και την τελευταία στιγμή να απολογηθείτε»

5820786

Τέμπη: Συγγενείς καλούν τον Καραμανλή σε συνάντηση – «Έστω και την τελευταία στιγμή να απολογηθείτε»

«Εάν θέλετε μπορείτε να φέρετε και τους νομικούς σας. Εμείς δεν θα τους έχουμε», λένε…

Τρόμος στον αέρα: Απίστευτη προσγείωση αεροπλάνου στη Μαδέρα – Έκανε σούζα με τη μύτη λόγω ανέμων (video)

THE WILDEST LANDING EVER at Madeira Airport 0 54 screenshot

Τρόμος στον αέρα: Απίστευτη προσγείωση αεροπλάνου στη Μαδέρα – Έκανε σούζα με τη μύτη λόγω ανέμων (video)

Κόβουν την ανάσα τα πλάνα του αεροσκάφους που προσπαθεί να προσγειωθεί στη Μαδέρα

Οικονομάκου: Η απάντηση για τις φωτογραφίες στο Ντουμπάι – «Τους ενοχλεί γιατί ζουν μια δυστυχισμένη ζωή» (video)

Οικονομάκου

Οικονομάκου: Η απάντηση για τις φωτογραφίες στο Ντουμπάι – «Τους ενοχλεί γιατί ζουν μια δυστυχισμένη ζωή» (video)

«Δεν μου αρέσει και δεν μου ταιριάζει να εκθέτω τα προσωπικά μου», τόνισε η Αθηνά…

Ο Βαγγέλης Βλάχος αφιέρωσε στον Καραμανλή το βίντεο του Άδωνι με τα τρενάκια – «Αφού δεν καταλαβαίνουν…»

430113696 386032271017011 577611428516139923 n

Ο Βαγγέλης Βλάχος αφιέρωσε στον Καραμανλή το βίντεο του Άδωνι με τα τρενάκια – «Αφού δεν καταλαβαίνουν…»

Με βίντεο του Άδωνι να... παίζει με τρενάκια ανέβασε ο Βαγγέλης Βλάχος θέλοντας να απαντήσει…