Τα Fake news χτύπησαν ακόμα και το αγαπημένο junk food του Έλληνα

Τα τρία ευρώ θα πωλείται, κατά πάσα πιθανότητα (σύμφωνα με τους τρομολάγνους των social), το τυλιχτό σουβλάκι ή πιτόγυρο ελληνιστί , από την πρώτη Μαΐου και αυτό είναι το σπουδαιότερο νέο της ελληνικής επικαιρότητας.

pexels photo 327168

Η αύξηση στην τιμή του κρέατος και στη φορολογία του, ακόμα μία φορά θα επιβαρύνει, όπως φαίνεται, το καταναλωτικό κοινό για ένα φαγητό που για τους περισσότερους ‘Ελληνες  είναι σχεδόν ιερό, είναι τρόπος ζωής.

Οι αντιδράσεις στο άκουσμα της είδησης ήταν απερίγραπτες, τα social media πήραν φωτιά, οι εκδηλώσεις απογοήτευσης σε όλη την επικράτεια πήραν τη μορφή χιονοστοιβάδας και η Πρωτομαγιά του 2019 θα είναι εκτός από αργία και ημέρα πένθους , για το πρώτο σε δημοτικότητα φαγητό. Ήδη οι ειδήμονες του αθλήματος-μόλις βλέπουν τέτοιες ειδήσεις στα social-πήραν θέση και διοργανώνουν και  «συλλαλητήριο», ενώ το σωματείο ψητοπωλών  που… δεν υπάρχει, βγήκε στον Skai  για να ανακοινώσει ότι το σουβλάκι θα αυξηθεί. 

Ποια είναι τελικά η αλήθεια και τι θα  ισχύσει;  Τα σουβλάκια θα παραμείνουν ταπεινά ή θα πάρουν τα πάνω τους…  και οι καταστηματάρχες θα τα παρουσιάζουν αλλιώς; Θα πρέπει να ξεχάσουμε το πιτόγυρο όπως το γνωρίσαμε; Μήπως είμαστε θεατές ακόμα μια φορά σε ένα Fake News;

Το υπουργείο Οικονομίας παίρνει θέση: «Σταθερές οι τιμές»

«Δεν μπορούν να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα για το εάν η αυξητική τάση στις διεθνείς τιμές χοιρινού μεταφερθεί στις τιμές καταναλωτή, όμως τα στοιχεία τιμών λιανικής δεν δείχνουν μεγάλο βαθμό συσχέτισης».

Αυτό σημειώνει το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης ξεκαθαρίζοντας τα στοιχεία σχετικά με τη διαμόρφωση των τιμών στο χοιρινό και απαντώντας στα δημοσιεύματα για επικείμενες αυξήσεις 10-15% σε προϊόντα όπως το σουβλάκι. 

Μάλιστα στην ανακοίνωσή του το υπουργείο, αναφέρει και τις σχετικές αυξήσεις που έχουν παρατηρηθεί στην αγορά του χοιρινού, καθησυχάζοντας πάντως πως είναι πολύ μικρότερες από τις φημολογούμενες.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατόρων Γιώργος Καββαθάς, σχολιάζοντας την είδηση ανέφερε, «Δεν μπορείς να μιλάς για αύξηση από τα 2,20 στα 3 ευρώ»  προσθέτοντας ότι: «αυτό που με παραξενεύει είναι ότι δημιουργείται ένα θέμα από το πουθενά».

«Ο κλάδος μας έχει τεράστια προβλήματα από τα υπόλοιπα και κάποιος βγήκε να μιλήσει για το κρέας και αυτό δεν μου αρέσει. Ένα υπό σύσταση σωματείο αντί να μιλήσει για το ΦΠΑ μιλάει για αύξηση στο σουβλάκι» πρόσθεσε ο πρόεδρος των εστιατόρων μιλώντας για προσπάθεια χειραγώγησης της αγοράς πίσω από την οποία, όπως είπε, «αντιλαμβάνομαι ότι είναι γύρω από το χώρο του κρέατος».

Στην ερώτηση, δε, αν πρόκειται για «λαγούς», ο κ. Καββαθάς απάντησε «σαφώς είναι λαγός αυτός που το ανακίνησε».

Εν κατακλείδι, αφού έγινε ο απαραίτητος και επιδιωκόμενος θόρυβος αποδεικνύετε  ότι βρισκόμαστε μπροστά σ’ ένα ακόμα fake news που πέρασε και δεν άγγιξε. 

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Κυριακή

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Στη μήνυση, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παρουσιάζεται ένα άγνωστο στοιχείο, αφού…

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

5619840

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

Το πτώμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Κορίνθου, ενώ το Λιμεναρχείο Κορίνθου διενεργεί προανάκριση για την…

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

nigiria 768x512 1

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

Πρόκειται για την Λίντια που «διασώθηκε μαζί με τα τρία παιδιά της» κοντά στην πόλη…