Τα εξοντωτικά πρόστιμα “σκοτώνουν” την αγορά

Στενάζει η αγορά από τα υψηλότατα πρόστιμα του υπουργείου Εργασίας αλλά και των εφοριών, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση του Επαγγελματικού…

louketo magazia

Στενάζει η αγορά από τα υψηλότατα πρόστιμα του υπουργείου Εργασίας αλλά και των εφοριών, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό τα μέλη του ΕΕΑ επισημαίνουν ότι “προκειμένου να συνετιστούν οι φοροφυγάδες, λαμβάνονται δρακόντεια μέτρα που δεν είναι δυνατόν να έχουν σαν αποτέλεσμα την συμμόρφωση των επαγγελματιών αλλά που τους οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην εξαθλίωση και την τελική εξόντωσή τους”.

Συγκεκριμένα το 71% των επαγγελματιών θεωρεί ότι τα πρόστιμα της εφορίας είναι εξοντωτικά για τις επιχειρήσεις και το 27% ότι δεν πρόκειται να έχουν αποτέλεσμα στην μάχη της φοροδιαφυγής.

Επίσης για το όριο  των 500€ για πληρωμές με κατάθεση στην τράπεζα το 85% των απαντήσεων θεωρεί ότι θα φέρει σοβαρά προβλήματα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ενώ για το πρόστιμο των 10.550 ευρώ για την μη αναγραφή εργαζόμενου στην ΑΠΔ το 59% πιστεύει ότι είναι εξοντωτικό για τις επιχειρήσεις και το 26% ότι δεν θα έχει αποτέλεσμα στην μάχη της φοροδιαφυγής.

Τέλος, για την μηνιαία υποβολή των συγκεντρωτικών καταστάσεων που συντομεύει τον χρόνο ενημέρωσης των βιβλίων σε 15 μέρες, το 93% πιστεύει ότι είναι προθεσμία εξοντωτική για τις επιχειρήσεις και τους λογιστές.
 

Ο καιρός το Πάσχα: Άνοιξη στα νησιά, Φθινόπωρο στα βόρεια ορεινά – Πώς θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα (Βίντεο/ Χάρτες)

6200599

Ο καιρός το Πάσχα: Άνοιξη στα νησιά, Φθινόπωρο στα βόρεια ορεινά – Πώς θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα (Βίντεο/ Χάρτες)

«Πιθανό να συναντήσουμε άστατες καιρικές συνθήκες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και ιδιαίτερα μεσημεριανές…

Αποκάλυψη-σοκ για Ελληνικό: Bρέθηκαν 314 βόμβες θαμμένες στο πρώην αεροδρόμιο (Video)

437100549 348981421492025 1935200647555485649 n

Αποκάλυψη-σοκ για Ελληνικό: Bρέθηκαν 314 βόμβες θαμμένες στο πρώην αεροδρόμιο (Video)

«Σε σημεία που χιλιάδες άνθρωποι έμπαιναν καθημερινά!» - Την αποκάλυψη για τις εκατοντάδες βόμβες έκανε…