Τα Εξάρχεια σε καραντίνα

Την γειτονιά την έχουν αφήσει να παρακμάζει επίτηδες εδώ και χρόνια. Δεν καθαρίζουν καν τους δρόμους όσο συχνά θα έπρεπε. Έχει γεμίσει ο τόπος μαφία, ναρκωτικά, όπλα. Και παρακμή. Επίτηδες, όλα επίτηδες, φτιάχνουν δράκους να έχουμε κάτι να φοβόμαστε αντί για το αληθινό τέρας. Δηλαδή τους ίδιους.

5080890 1 Large

Ο Χρυσοχοΐδης κάνει πάλι το όνειρό του πραγματικότητα: Σκληρή καταστολή, κουκουλονόμος, ξύλο, ξύλο, ξύλο. Σε αυτό το πλαίσιο συνέβη και η πολύκροτη σύλληψη των Θωμά Λάλου και Αλεξάνδρου Τιτκώβ. Τέσσερις έσερναν τον Τιτκώβ, όρμηξε να βοηθήσει ο Κάλος, τους συνέλαβαν και τους δύο.

Κάποτε τα είχαμε ξαναζήσει αυτά, δηλαδή στην πραγματικότητα δεν είναι πρωτάκουστη η είδηση. Πρωτάκουστη είναι η απαγόρευση εισόδου των δύο αντρών στα Εξάρχεια. Πού ακούστηκε ξανά τέτοια καραντίνα; Γνωρίζαμε ότι σε κατάδικους υπήρχαν απαγορεύσεις εξόδου από την χώρα, το νομό κλπ. Απαγόρευση εισόδου σε συνοικία της Αθήνας πρώτη φορά συμβαίνει. 

Κι εδώ είναι που μπαίνει σε σειρά το παζλ, ενώνεται: Τα Εξάρχεια κάνουν τα παιδιά μας ταραχοποιιύς, οι ταραχοποιοί που ξαναμπαίνουν στα Εξάρχεια σπέρνουν τον ιό της ταραχής, κάτι σαν την πανδημία. Όσα δεν κάνει η κυβέρνηση για τα λιμάνια και τα αεροδρόμια το έκανε για αυτά τα δύο αγόρια. 

Την γειτονιά έχουν ήδη αρχίσει να την αγοράσουν Κινέζοι, ο,τι είχε γίνει, δηλαδή και με τον Κεραμεικό. Τώρα, τα ενοίκια και οι πωλήσεις έχουν φτάσει στον Θεό, μέσα στην παρακμή των Εξαρχείων, η μπίζνα ανθεί. Gentrification τώρα και στην πόρτα σας, κυριολεκτικά.

Όλα δένουν. Αφήνουν μια ιστορική περιοχή να μαστίζεται από το έγκλημα (της μαφίας και το δικό τους, της αστυνομίας τους), την εξαγοράζουν, θέλουν να τη διακοσμήσουν με μετρό, ταυτόχρονα σπέρνουν τον πανικό και αύριο θα θελήσουν οι επενδυτές, (επενδυτή ακούω και επενδυτή δεν βλέπω) να κάνουν την περιοχή φιλέτο εστίασης, ενοικίασης κλπ.

Βέβαια, υπάρχει πάντα ένα πρόβλημα: Η ταξικότητα. Διότι, το πείραμα έχει παντού αποτύχει. Στον Κεραμεικό οι άνθρωποι σέρνονται στον δρόμο από την πρέζα, ακόμα, τα σπίτια του είναι παρατημένα χρέπια, όσα δεν αναστηλώθηκαν, δηλαδή κι έγκλημα έχει και απ’όλα. Και το… Αθηναϊκό Μπρούκλυν τελικά απέτυχε. 

Τώρα, τα Εξάρχεια αντιμετωπίζουν τους ίδιους γύπες. Δεν είναι η πρώτη φορά που μπαίνουν σε καραντίνα. Σε καραντίνα βρέθηκαν πρώτη φορά το 1944, στα Δεκεμβριανά κι έκτοτε η σπίθα δεν έσβησε ποτέ. Άμα δεν τα κατάφερε ο Σκόμπι, πολύ αμφιβάλλω ότι θα τα καταφέρουν ούτε ο Χρυσοχοΐδης, ούτε κι ο Μπακογιάννης.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Μαμαλάκης για Βέφα: «Λυπάμαι που στην ηλικία της θα ασχοληθεί με την πολιτική και με αυτό το κόμμα μάλιστα» (Video)

mamalakis alexiadou 2

Μαμαλάκης για Βέφα: «Λυπάμαι που στην ηλικία της θα ασχοληθεί με την πολιτική και με αυτό το κόμμα μάλιστα» (Video)

«Ένας κουρασμένος άνθρωπος τι μπορεί να προσφέρει στην πολιτική; Μέχρι και η μετακίνησή του είναι…

Zantac: Τεράστιες αποζημιώσεις 100 εκατ. δολαρίων μετά από 4.000 αγωγές στις ΗΠΑ – Συνδέουν το φάρμακο με καρκίνο (Έγγραφα)

Zantac FAQs img

Zantac: Τεράστιες αποζημιώσεις 100 εκατ. δολαρίων μετά από 4.000 αγωγές στις ΗΠΑ – Συνδέουν το φάρμακο με καρκίνο (Έγγραφα)

Όπως μετέδωσε το Bloomberg, η συμφωνία προβλέπει την καταβολή 25.000 δολαρίων σε κάθε χρήστη.

Βίσση για αντιδράσεις με συνέντευξη Καρβέλα: «Τι να τον δω; Αυτόν αγάπησα, αυτόν ερωτεύτηκα, αυτόν πιστεύω» (Video)

0359vissikareb0710

Βίσση για αντιδράσεις με συνέντευξη Καρβέλα: «Τι να τον δω; Αυτόν αγάπησα, αυτόν ερωτεύτηκα, αυτόν πιστεύω» (Video)

Τον ξαναγνώρισε ο κόσμος που δεν τον ήξερε, πρόσθεσε η τραγουδίστρια.