ΤΡ

Τζώρτζης Ρούσσος

Τα επτά μέτωπα του Σωτήρη Τσιόδρα με… τον εαυτό του

Μπούμερανγκ η χρησιμοποίηση της τέχνης της αμφισημίας και της αγκιτάτσιας με τα ήξεις αφήξεις υπέρ της κυβέρνησης

5055824

Ερχονται με φόρα από τις πανεπιστημιακές έδρες και κραδαίνοντας τους τίτλους τους δεν δέχονται αμφισβήτηση… Είναι οι κάθε λογής εμπειρογνώμονες που απαρτίζουν τις… επιτροπές σοφών. Η εκάστοτε κυβέρνηση «πατάει» στο επιστημονικό υπόβαθρο της επιτροπής που η ίδια συγκρότησε, περνώντας τις αποφάσεις της (δεν μπορεί να αμφισβητηθεί η αξία επιστημόνων με τόσα πανεπιστημιακά πτυχία). Ως εκ θαύματος όλα τα πορίσματα καταλήγουν να βολεύουν τον εκάστοτε υπουργό να νομοθετήσει αυτό που η εκάστοτε κυβέρνηση έχει προαποφασίσει…

Το ερώτημα που αναφύεται είναι αν υφίσταται στρατευμένη επιστήμη και αν σ’ αυτή την κατηγορία συγκαταλέγεται η «επιτροπή σοφών» του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα. Σε ένα πανεπιστημιακό σύγγραμμα ο αείμνηστος συνταγματολόγος Δημήτρης Τσάτσος έγραφε για το πόσο επικίνδυνη είναι η διαμόρφωση ενός τρίτου πόλου εξουσίας από ειδικούς και εμπειρογνώμονες, η οποία θα μπει ανάμεσα στο δίπολο λαός – κυβέρνηση…

Η κλειδωμένη στα σπίτια της ελληνική κοινωνία βιώνει τις τελευταίες ημέρες αδυσώπητο κλυδωνισμό. Σαν να έχει μπει κάποιος σε ασανσέρ και σε κλάσματα δευτερολέπτου να βρίσκεται από το ναδίρ στο ζενίθ! Αλλα έλεγε ο κ. Τσιόδρας πριν για τους ανηλίκους και άλλα λέει τώρα. Αλλα έλεγε για τις μάσκες στην αρχή και άλλα τώρα… Σε κάθε τοποθέτησή του ο επικεφαλής της επιδημιολογικής αυτής «επιτροπής σοφών» προτάσσει, χωρίς συνήθως να κατονομάζει, τα επιστημονικά δεδομένα που όλως περιέργως ταιριάζουν με όσα επιβάλλει η κυβέρνηση!

Ωστόσο αυτό που δεν μπορείς παρά να αναγνωρίσεις στον κ. Τσιόδρα είναι η άψογη χρήση της τέχνης της αμφισημίας αλλά και της αγκιτάτσιας. Χρήση φράσεων και λέξεων οι οποίες δύνανται να λάβουν περισσότερες από μία έννοιες μέσα από τα συμφραζόμενα του ίδιου επιχειρήματος. Σε απλά ελληνικά, αν δεν βρέξει θα χιονίσει, αλλά μπορεί να υπάρξει και ηλιοφάνεια… Οσο για την αγκιτάτσια, πρόκειται για τη μαύρη προπαγάνδα που κινητοποιεί το θυμικό, το ένστικτο και το συναίσθημα και όχι τη λογική και το επιχείρημα…

Ας δούμε τα ήξεις αφήξεις κι ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του.

1) ΠΟΥ: Στις 20.1.2020 δίνει συνέντευξη στον δημοσιογράφο Δ. Καραγιώργο. Με την ιδιότητα του επιστημονικού συνεργάτη του ΕΟΔΥ αναφέρει: «Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΠΟΥ, πρόκειται για έναν νέο κορονοϊό, ο οποίος εμφανίζει χαμηλή μεταδοτικότητα και μειωμένη θνησιμότητα σε σχέση με τους SARS και MERS. Από τη μέχρι τώρα εικόνα προκύπτει πως πρόκειται για έναν κορονοϊό ο οποίος μεταδίδεται δύσκολα από άνθρωπο σε άνθρωπο. Η αρχική εκτίμηση του ΠΟΥ αποδίδεται στο ότι από τους 400 εργαζόμενους στις δομές υγείας της Γουχάν που ήρθαν σε επαφή με ασθενείς δεν εμφάνισε κανείς συμπτώματα της νόσου».

Ναι, καλά διαβάζετε, οι γιατροί στη Γουχάν δεν κολλούσαν τον κορονοϊό. «Μα αυτά τα είπε ο ΠΟΥ» θα πουν όσοι βιαστούν να μας χαρακτηρίσουν κακεντρεχείς. Ομως το ερώτημα παραμένει. Ενας επιστήμονας με τους τίτλους του κ. Τσιόδρα κάνει απλώς αναπαραγωγή του ΠΟΥ; Δεν είχε διαβάσει συνεντεύξεις Κινέζων ιατρών που αντιμετώπιζαν την επέλαση της Covid-19 και μιλούσαν ήδη από τον Δεκέμβριο για εκθετική επέκταση; Τελικά χρειαζόμαστε έναν επιστήμονα που θα αναπαράγει ό,τι λέει ο ΠΟΥ ή έναν που θα αναλύει τα δεδομένα;

2) ΤΕΣΤ: Ο ΠΟΥ συστήνει να γίνονται τεστ όσο διαρκεί ο κοινωνικός αποκλεισμός. Ο κ. Τσιόδρας όμως, αφού η κυβέρνηση δεν είχε αγοράσει τεστ (με τη συμβουλή του άραγε;), μας έλεγε ότι δεν χρειάζεται. Τελικά αναπαράγουμε και εφαρμόζουμε ευλαβικά ό,τι λέει ο ΠΟΥ ή προσαρμόζουμε τα επιστημονικά δεδομένα στα «θέλω» της κυβέρνησης; Πάμε όμως στα χειρότερα: η σοβαρή έλλειψη αντιδραστηρίων για τον εργαστηριακό έλεγχο των πρώτων ημερών αποκρύφτηκε, πληροφορώντας μας ότι γίνονται κανονικά τα τεστ. Μόνο όταν βγήκε επισήμως στο Open αυτός που θεωρείται επιστημονικός του «πατέρας» και αποκάλυψε ότι δεν γίνονται τεστ αναγκάστηκε να το παραδεχτεί χρησιμοποιώντας την τέχνη της αμφισημίας.3) ΜΑΣΚΕΣ: Αρχικά μας έλεγε ότι μάσκες φορούν μόνο όσοι ασθενούν και το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό – μάλιστα μιλούσε για επικινδυνότητα. Πλέον σύμφωνα με τα κατά Τσιόδρα δεδομένα είναι υποχρεωμένοι οι πολίτες να τις φορούν.

4) ΠΑΙΔΙΑ: Η αρχική του εισήγηση ήταν ότι τα παιδιά, ενώ δεν νοσούν, έχουν μεγάλο ιικό φορτίο και μεταδίδουν εύκολα τον ιό. Πλέον ανοίγουν τα σχολεία για να εκτεθούν τα παιδιά και να δημιουργηθεί η κατακριτέα από τον ίδιο ανοσία της αγέλης!

5) ΧΛΩΡΟΚΙΝΗ: Στην αρχή έλεγε ότι η χλωροκίνη είναι αποτελεσματική. Φέρεται δε να είχε εισηγηθεί να δοθεί χημειοπροφύλαξη με χλωροκίνη σε όλους τους υγειονομικούς. Το παράδοξο είναι ότι οι επαΐοντες γνωρίζουν ότι είναι εξαιρετικά τοξικό φάρμακο σε οποιαδήποτε δόση. Μετά μας είπε ότι τελικά δεν είναι αποτελεσματική. Στο ενδιάμεσο η συντριπτική πλειονότητα των υγειονομικών είχε αρνηθεί να λάβει ως προφύλαξη χλωροκίνη.

6) ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ: Ηταν υπέρμαχος της τήρησης αποστάσεων αλλά ο ίδιος όταν πήγε στους Ρομά στη Λάρισα δεν τήρησε τις υποδείξεις του. Στις εύλογες απορίες δικαιολογήθηκε μιλώντας για ολιγόλεπτη παραμονή και για την πολλή αγάπη που έλαβε! Στις 16.3.2020 (σε καθεστώς καραντίνας), μετά την επίσκεψή του στην Ιερά Σύνοδο, δεν δίστασε για να κάνει δηλώσεις να βρεθεί σε κλοιό στενότερο των 50 εκατοστών με άλλους οκτώ ανθρώπους! Η ζώσα εκδοχή της παροιμίας «δάσκαλε που δίδασκες» δηλαδή!

7) ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ: Παρότι πήγε από το προηγούμενο βράδυ (με τον Ν. Χαρδαλιά) στις δύο ιδιωτικές κλινικές Ταξιάρχαι και Κασταλία, δεν το ανακοίνωσαν παρά μόνο όταν άρχισαν τα τηλεοπτικά ρεπορτάζ.

Πηγή: documentonews.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Χάρης Δούκας: Δέχεται επίθεση από τον Ζούκοφ, τον Πλεύρη και δεξιά τρολ επειδή είπε… «μπάτσος» – Τι πραγματικά έγινε (video)

Χάρης Δούκας

Χάρης Δούκας: Δέχεται επίθεση από τον Ζούκοφ, τον Πλεύρη και δεξιά τρολ επειδή είπε… «μπάτσος» – Τι πραγματικά έγινε (video)

Μάλιστα θέση στον χορό πήρε και ο Θάνο Πλεύρης - Τι πραγματικά ειπώθηκε από τον…

Πάτρα: «Βρήκε η παλάμη μου εκεί και μαύρισε το χέρι μου», λέει ο 17χρονος που υπέστη ηλεκτροπληξία (Video)

image 3

Πάτρα: «Βρήκε η παλάμη μου εκεί και μαύρισε το χέρι μου», λέει ο 17χρονος που υπέστη ηλεκτροπληξία (Video)

Ένα 24ωρο μετά τα όσα έγιναν στο Λύκειο της Πάτρας, ο 17χρονος φέρνει στο μυαλό του εικόνες, που θα θυμάται για καιρό.

Βίντεο–ντοκουμέντο κατέγραψε τη δράση των διαρρηκτών στα βόρεια προάστια – Κλωτσούν μέχρι να σπάσουν την πόρτα

433589017 703248218462576 2760550193709265598 n

Βίντεο–ντοκουμέντο κατέγραψε τη δράση των διαρρηκτών στα βόρεια προάστια – Κλωτσούν μέχρι να σπάσουν την πόρτα

Bίντεο ντοκουμέντο με τη σπείρα που ξάφριζε σπίτια σε Εκάλη και Νέα Ερυθραία - Αίσθηση…

Έλενα Ακρίτα: Ξεμπρόστιασε τα γέλια Βορίδη και Μιχαηλίδου στη Βουλή – «Μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι» (εικόνα)

Ακρίτα 1

Έλενα Ακρίτα: Ξεμπρόστιασε τα γέλια Βορίδη και Μιχαηλίδου στη Βουλή – «Μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι» (εικόνα)

Την ώρα που συζητούσαν για τους 57 νεκρούς των Τεμπών, ο Βορίδης με τη Μιχαηλίδου…

Αρπάχτηκαν on air Τζίμα και Πρετεντέρης για τον Καραμανλή: «Αυτό είναι άποψή σου Γιάννη, η δική μου είναι άλλη» (video)

Καταγραφή 13

Αρπάχτηκαν on air Τζίμα και Πρετεντέρης για τον Καραμανλή: «Αυτό είναι άποψή σου Γιάννη, η δική μου είναι άλλη» (video)

Για τη βουλευτική ασυλία και τη δικαιοσύνη στην περίπτωση του Αχιλλέα Καραμανλή αρπάχτηκαν η Ράνια…