Newsroom

Newsroom

Τα επτά αμύγδαλα που ο Μητσοτάκης «έκλεψε» από τον Ομπάμα

Στον ρόλο της Μισέλ Ομπάμα, ο Κωνσταντίνος Ζούλας

2637918

Στη σύγχρονη πολιτική η επικοινωνία παίζει κυρίαρχο ρόλο. Γι’ αυτό και πολλές φορές «συγχωρούνται» επικοινωνιακές υπερβολές πολιτικών, ιδιαίτερα σε προεκλογικές περιόδους, που συχνά το «τραβάνε» λίγο περισσότερο προκειμένου να εντυπωσιάσουν την εκλογική τους βάση.

Όλα όμως έχουν και ένα όριο και όπως πάντα, η επικοινωνιακή ομάδα του Κυριάκου Μητσοτάκη, η οποία αγκομαχά να του φιλοτεχνήσει ένα θετικό προφίλ, το ξεπέρασε.

Αυτή τη φορά αιτία του προβλήματος ήταν… τα επτά αμύγδαλα του Μητσοτάκη.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή:

Σε ένα απολύτως cringy άρθρο που έκανε την εμφάνισή του σήμερα στο in.gr, μάθαμε ότι ο… σπαρτιατικής πειθαρχίας πρωθυπουργός έσπασε την αυστηρή του δίαιτα στην πρόσφατη επίσκεψή του στην Καλαμάτα τρώγοντας γουρουνοπούλα αντί για ψάρι. Καλά ως εδώ. 

Στην επόμενη παράγραφο, μαθαίνουμε ότι ο τρομερά πειθαρχημένος Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν παρεκκλίνει ούτε τις δύσκολες μέρες της δουλειάς και για τον λόγο αυτό «πολύ συχνά ζητεί μόνον επτά αμύγδαλα για δεκατιανό. Αυστηρά επτά». Το άρθρο είναι τόσο καλά πληροφορημένο για τις ακριβείς διατροφικές συνήθειες του πρωθυπουργού που ξέρει και τα «ντεσού»: «Μία φορά μάλιστα ζήτησε δύο ακόμα, για να παρατηρήσει ο παριστάμενος Κωνσταντίνος Ζούλας (τότε εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ): «Τι βλέπω; Το ρίχνουμε έξω σήμερα, κύριε πρόεδρε;», αναφέρει το άρθρο.

Προφανώς όλα αυτά θα ήταν απλά καλό υλικό για λίγο παραδοσιακό τρολάρισμα στα social media, όπου το πρόσωπο του πρωθυπουργού τρεντάρει όλο και συχνότερα.

“Mirroring” και σ’ αυτό;

Το πρόβλημα όμως ξεκινά από το ότι ένα παλαιότερο άρθρο στους New York Times, αποκαλύπτει ότι το «mirroring» του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει φτάσει σε δυσθεώρητα επίπεδα, αφού απ’ ό,τι φαίνεται αντέγραψε το επικοινωνιακό κόλπο των επτά αμυγδάλων από τον… Μπάρακ Ομπάμα.

Σε άρθρο των New York Times, του 2016, γίνεται εκτενής αναφορά στην «πειθαρχία» του πρώην προέδρου των ΗΠΑ που δεν τρώει ανθιυγειινά snaks, αλλά προτιμά… ΕΠΤΑ ΑΜΥΓΔΑΛΑ.

Μάλιστα, ως άλλος… Κωνσταντίνος Ζούλας, εμφανίζεται η Μισέλ Ομπάμα που συχνά φέρεται να τον κορόιδευε (τον Ομπάμα, όχι τον Μητσοτάκη), για την ποσότητα: «Όχι έξι, όχι οχτώ, πάντα επτά αμύγδαλα». 

Στο άρθρο των New York Times, αναφέρεται ότι όλη αυτή η ιστορία για τα επτά αμύγδαλα του Μπάρακ Ομπάμα προέκυψε περισσότερο μέσα από μια χαλαρή συζήτηση ανάμεσα στον ίδιο, τη σύζυγό του Μισέλ, και τον μάγειρα του Λευκού Οίκου, Σαμ Κας

Απαντώντας μάλιστα σε ερώτηση για το αν επιτρέπει στον εαυτό του να φάει 10 ή 11 αμύγδαλα από τότε που έφυγε από τον Λευκό Οίκο, η απάντηση του Ομπάμα ήταν «φυσικά!».

Μάλιστα εξήγησε ότι η όλη υπόθεση με τα επτά αμύγδαλα είναι χαρακτηριστική του τρόπου με τον οποίο λειτουργούν τα ΜΜΕ.

«Αυτό είναι ένα παράδειγμα του παράξενου τρόπου με τον οποίο λειτουργεί ο Τύπος», είπε ο κ. Ομπάμα γελώντας σε συνέντευξή του στο NBC.

«Η Μισέλ και ο Σαμ Κας, που ήταν ο σεφ μας εδώ, ένα βράδυ μιλούσαν για μένα και με πείραζαν για το πόσο πειθαρχημένος ήμουν, ότι δεν τρώω ούτε πατατάκια, ούτε ένα κομμάτι κέικ. Και τότε η Μισέλ είπε: «Ναι, και τρώει μόλις επτά αμύγδαλα». Και το τράβηξε, λέγοντας ότι έπρεπε να χαλαρώσω λίγο.

«Ο Σαμ μετέφερε αυτό το αστείο στους New York Times στο άρθρο και με κάποιο τρόπο αυτό μεταδόθηκε λες και καθόμουν και μετρούσα επτά αμύγδαλα».

Obama vs. Mitsotakis σημειώσατε Χ! ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΜΑΣ!

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…