Newsroom

Newsroom

Τα επόμενα βήματα μετά τις εκλογές: Ανακοινώνεται η σύνθεση της νέας κυβέρνησης

Παραδόθηκαν επίσημα στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας τα εκλογικά αποτελέσματα - Πότε θα ορκιστούν οι βουλευτές

μαξίμου

Με την παράδοση των επισήμων εκλογικών αποτελεσμάτων, από τον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, και την ορκωμοσία του επανεκλεγέντος πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, αρχίζει σήμερα, Δευτέρα 26 Ιουνίου, η πρώτη φάση της μετεκλογικής περιόδου.

Στις 9 το πρωί, η υπηρεσιακή υπουργός Εσωτερικών Καλλιόπη Σπανού μετέβη στο Μέγαρο της Βουλής, όπου επέδωσε τον πίνακα με τα επίσημα εκλογικά αποτελέσματα της 25ης Ιουνίου, στον Κωνσταντίνο Τασούλα. Αυτός, με τη σειρά του, θα μεταβεί στην Ηρώδου Αττικού προκειμένου να ενημερώσει σχετικώς, την Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ακολούθως, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα επικοινωνήσει με τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, προκειμένου να τον διορίσει πρωθυπουργό και να του αναθέσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. Ο επανεκλεγείς πρωθυπουργός θα ορκιστεί στο Προεδρικό Μέγαρο στις 11 το πρωί, και στη 1 το μεσημέρι αναμένεται η ανακοίνωση της σύνθεσης της νέας κυβέρνησης της ΝΔ.

Διαβάστε: Τα φαβορί για το νέο υπουργικό συμβούλιο – Εκπλήξεις σε Εξωτερικών, Άμυνας, Εργασίας και… Μεταφορών

Την ερχόμενη Δευτέρα 3 Ιουλίου, στις 11 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία των βουλευτών που εξελέγησαν στις πρόσφατες εκλογές, και την επόμενη ημέρα, Τρίτη, 4 Ιουλίου η ολομέλεια της νέας Βουλής θα συνέλθει για την εκλογή του προέδρου της Βουλής, την εκλογή των αντιπροέδρων του σώματος καθώς και των γραμματέων και κοσμητόρων του κοινοβουλίου.

Η πρώτη, αυτή, φάση της νέας τετραετίας, θα ολοκληρωθεί με την ανάγνωση των Προγραμματικών Δηλώσεων της κυβέρνησης και την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής.