Τα επικρατέστερα 6 ονόματα που έχουν ακουστεί για τη θέση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ

Όλη η πρόοδος των συνομιλιών που διεξάγεται πέριξ των υποψηφίων για την Προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ

συριζα

Στενεύουν τα χρονικά περιθώρια ως τη διεξαγωγή της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ το προσεχές σαββατοκύριακο όπου και θα ανακοινωθούν επίσημα τα ονόματα των υποψηφίων για τη θέση του Προέδρου (εκτός απροόπτου βέβαια), και οι συζητήσεις και οι κρυφές διεργασίες στο εσωτερικό του κόμματος μεταξύ τάσεων και ομάδων διεξάγονται σε πολύ έντονους ρυθμούς, προκειμένου να παρθούν οι οριστικές αποφάσεις. Το documentonews.gr είναι σε θέση να γνωρίζει τη πρόοδο των συνομιλιών που διεξάγονται πέριξ των υποψηφίων, και όλα δείχνουν ότι τελικώς, είναι 6 οι εν δυνάμει υποψήφιοι.

Έφη Αχτσιόγλου

Δεν θα ήταν παράτολμο να γραφτεί ότι η υποψηφιότητα της πρώην υπουργού Εργασίας πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Βέβαια, η κυρία Αχτσιόγλου δεν έχει ανακοινώσει ακόμα την υποψηφιότητά της, ενώ όλα δείχνουν ότι θα επιλέξει να το κάνει στο σωστό τόπο και χρόνο, δηλαδή στην Κεντρική Επιτροπή. Να σημειωθεί, βέβαια, ότι είναι ανοικτό το σενάριο να μην «αυτοπροταθεί» για Πρόεδρος, αλλά το όνομά της να κατατεθεί ως πρόταση από νεώτερα στελέχη της Κ.Ε. και στη συνέχεια η ίδια να αποδεχτεί την πρόταση.
Σε ότι αφορά τις δεύτερες σκέψεις που κάνει η κυρία Αχτσιόγλου, αυτές φαίνεται να αφορούν τον τις δύσκολες ισορροπίες που καλείται να διατηρήσει μεταξύ της οικογένειας της και των καθηκόντων που ορίζονται από τον ρόλο του Προέδρου. Ωστόσο, υψηλόβαθμα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασαν μια διαφορετική υπόθεση εργασίας πίσω από τους δισταγμούς της κ. Αχτσιόγλου.
Ό,τι δηλαδή, η ίδια το επεξεργάζεται σε βάθος καθώς δεν θα ήθελε να αναλάβει καθήκοντα Προέδρου και αμέσως μετά να οδηγηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ στην ήττα των Αυτοδιοικητικών εκλογών. Σε κάθε περίπτωση, η ήττα στις αυτοδιοικητικές εκλογές φαίνεται να είναι προδιαγεγραμμένη, δεδομένο που σίγουρα θα συνυπολογίσει και η ίδια στις αποφάσεις της.

Ευκλείδης Τσακαλώτος

Ο πρώην τσάρος της Οικονομίας δεν έχει λάβει ακόμα τις τελικές αποφάσεις. Η τριήμερη διαβούλευση που πραγματοποίησε η Ομπρέλα του έδωσε  το «πράσινο φως» να αποφασίσει ότι επιθυμεί ο ίδιος, ενώ όλα δείχνουν ότι την απόφαση δεν θα τη λάβει με σκοπό να «υπηρετήσει» μια υποψηφιότητα που θα έχει τον χαρακτήρα της τασικής καταγραφής.

Με απλά λόγια, ο κ. Τσακαλώτος αν αποφασίσει να «κατέβει» στις εκλογές θα το κάνει προσπαθώντας να οικοδομήσει μια υποψηφιότητα που θα λαμβάνει αποδοχή από κόσμο πέρα και έξω από την Ομπρέλα. Για το λόγο αυτό, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Τσακαλώτος έχει ήδη ξεκινήσει σειρά επαφών με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ., και ιδίως των επιτελείων με τα οποία συνεργαζόταν στο παρελθόν και δεν έχουν σχέση με την Ομπρέλα.

Τέλος, να σημειωθεί ότι πρέπει να θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι αμφότεροι (κυρία Αχτσιόγλου και κ. Τσακαλώτος) θα δώσουν τη στήριξή τους σε όποιον «περάσει» στον δεύτερο γύρο.

Νίκος Παππάς

Το όνομα του Νίκου Παππά ως εν δυνάμει υποψηφίου για τη θέση της Προεδρίας στον ΣΥΡΙΖΑ δεν βρέθηκε από την αρχή στο τραπέζι των εσωκομματικών ζυμώσεων και συζητήσεων. Ο κ. Παππάς που όλα δείχνουν ότι είναι θετικός στο να λάβει μέρος στην κούρσα διαδοχής, φαίνεται να αποτελεί τον κρίσιμο και ενοποιητικό παράγοντα στο μπλοκ των –πάλαι ποτέ- Προεδρικών και η υποψηφιότητά του θεωρείται βέβαιο ότι θα συγκεντρώσει τη στήριξη των περισσοτέρων –αν όχι όλων- των κορυφαίων στελεχών της Κίνησης Μελών.

Βέβαια, όπως όλοι οι εν δυνάμει υποψήφιοι έτσι και ο κ. Παπάς κρατάει κλειστά ακόμα τα χαρτιά του, ενώ και για τον ίδιο το προσωπικό στοίχημα είναι να αποτελέσει μια υποψηφιότητα που θα συγκεντρώσει την αποδοχή μελών του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. που στην εσωκομματική γεωγραφία βρίσκονται πέρα και έξω από την Κίνηση Μελών. Προχωρημένες, φαίνεται ότι είναι λοιπόν, οι συζητήσεις που κάνει και ο ίδιος προκειμένου να λάβει τις οριστικές αποφάσεις, αν και μάλλον… «κλείνει» προς το ναι, δεδομένου, μάλιστα, ότι δεν μπορεί να υπάρξει άλλη υποψηφιότητα με τα ίδια χαρακτηριστικά.

Ρένα Δούρου

Το όνομα της κυρίας Δούρου έπεσε από τις πρώτες κιόλας μέρες στο τραπέζι των διαβουλεύσεων των –πάλαι ποτέ- Προεδρικών, με αρκετούς να θεωρούν ότι θα αποτελέσει μια «δυνατή και ισχυρή υποψηφιότητα». Λογικό και επόμενο, άλλωστε, δεδομένου ότι στο πρόσωπό της δημιουργούνται ισχυρές κομματικές ταυτίσεις μεταξύ της ίδιας και των μελών, λόγω των χυδαίων επιθέσεων που έχει δεχθεί για το Μάτι. Ωστόσο, ασφαλείς πληροφορίες του documentonews.gr αναφέρουν ότι η κυρία Δούρου δεν έλαβε το «πράσινο φώς» από την Κίνηση Μελών. Να σημειωθεί, μάλιστα, ότι οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ο λόγος ήταν η πολύ έντονη αντίδραση από τον κ. Σπίρτζη λόγω της προεκλογικής στήριξης που έδωσε η κυρία Δούρου στον κ. Καραμέρο. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι αυτή η στήριξη θεωρήθηκε από τον κ. Σπίρτζη ότι αποτέλεσε τη βασική αιτία για να βρεθεί ο ίδιος στην δεύτερη θέση και να μείνει εκτός Κοινοβουλίου.

Σωκράτης Φάμελλος

Παρότι είναι γνωστό ότι συζητιέται παρασκηνιακά το όνομα του κ. Φάμελου ως εν δυνάμει υποψηφίου για την Προεδρία στον ΣΥΡΙΖΑ, όλα δείχνουν ότι αυτό το ενδεχόμενο εξετάζεται παράλληλα με την υποψηφιότητα του κ. Παπά. Με άλλα λόγια, η απόφαση του κ. Παπά θα είναι καθοριστική για τις αποφάσεις που λάβει ο κ. Φάμελλος. Αν το κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. πει το τελικό «ναι», τότε στενεύουν πολύ τα περιθώρια για τον νέο Πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.  να βρεθεί και εκείνος στη κούρσα της διαδοχής.

Παύλος Πολάκης

Ο κ. Πολάκης δεν θα ήταν αρνητικός στο να βρεθεί στην κούρσα διαδοχής για την Προεδρία στον ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Μια ενδεχόμενη υποψηφιότητα είναι βέβαιο ότι θα του επέτρεπε να καταγράψει πανελλαδικά την αποδοχή που συγκεντρώνει το πρόσωπό του. Ωστόσο, άνθρωποι από το οικείο του περιβάλλον  τον καλούν να εξετάσει το ενδεχόμενο να μη θέσει εαυτόν υποψήφιο.

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

5653777 1

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

Μετά από επιχείρηση αστυνομικών, εντοπίστηκε το εν λόγω σπίτι, μέσα στο οποίο διέμεναν 14 άτομα…

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Screenshot 2024 04 27 204402

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Στο βίντεο, διάρκειας τριών λεπτών, οι Σίγκελ και Μιράν αναφέρουν τα ονόματά τους, και λένε…