Newsroom

Newsroom

Τα επεισόδια στην Πρεμετή δεν είναι χθεσινά…

Τα χθεσινά έκτροπα στην Πρεμετή, όταν υπάλληλοι της αλβανικής υπηρεσίας εκτέλεσης δικαστικών αποφάσεων άσκησαν σωματική και ψυχολογική βία εναντίον εκπροσώπων…

Τα χθεσινά έκτροπα στην Πρεμετή, όταν υπάλληλοι της αλβανικής υπηρεσίας εκτέλεσης δικαστικών αποφάσεων άσκησαν σωματική και ψυχολογική βία εναντίον εκπροσώπων του ιερού Ναού των Εισοδίων της Θεοτόκου, δεν ήρθαν από το πουθενά. Όπως αναφέρουν στο www.koutipandoras.gr άνθρωποι που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις, εδώ και τουλάχιστον τρία χρόνια το αλβανικό παρακράτος επιδιώκει το κλείσιμο της αποκαλούμενης Παναγίας του Παζαριού, η οποία επί Χότζα λειτουργούσε ως «Παλάτι Κουλτούρας».

Υπενθυμίζουν, άλλωστε, τα πρόσφατα επεισόδια στο χωριό Κοσίνα, κοντά στην Πρεμετή, με αφορμή τη συλλογή των οστών ελλήνων στρατιωτών που έχασαν τη ζωή τους στη Βόρειο Ήπειρο κατά τη διάρκεια του ελληνοϊταλικού πολέμου. Σύμφωνα πάντοτε με τα λεγόμενά τους, η κατάσταση έχει εκτραχυνθεί το τελευταίο διάστημα εξαιτίας της ανοχής που επιδεικνύει η νέα κυβέρνηση του Εντι Ράμα στη δράση του παρακράτους, το οποίο φέρεται να συνεργάζεται ακόμα και με τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες.

Στο μεταξύ, η αλβανική Ομάδα για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα εξέφρασε την ανησυχία κι αγανάκτησή της και καταδίκασε τις πράξεις βίας εναντίον της Ορθόδοξης κοινότητας στην Πρεμετή, τονίζοντας πως η παραβίαση του θεσμού της Εκκλησίας αποτελεί επικίνδυνο προηγούμενο για την υποκίνηση θρησκευτικού μίσους. «Η αλβανική Ομάδα για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα παρακολουθεί την πολυετή νομική διαμάχη μεταξύ της Ορθοδόξου Εκκλησίας και των δημοτικών αρχών, που έκλεισε με μια αμφιλεγόμενη απόφαση δικαστηρίου υπέρ του Δήμου της πόλης. Οι ιερείς χτυπήθηκαν και πολλά αντικείμενα λατρείας απομακρύνθηκαν βίαια και αυτό θυμίζει τις πικρές αναμνήσεις του πολέμου κατά της θρησκείας, την περίοδο του κομμουνιστικού καθεστώτος. Αυτή η πράξη δεν είναι μόνο μια εκτέλεση ρουτίνας μιας δικαστικής απόφασης, αλλά σαφώς αποδεικνύει ένα πνεύμα θρησκευτικού μίσους κατά της ορθόδοξης κοινότητας», υπογραμμίζεται στην ίδια ανακοίνωση.

Ιωαννίδης: Φραστικό επεισόδιο με οπαδό – «Εγώ δεν τιμάω το τριφύλλι, που παίζω με έξι ενέσεις;» (video)

Ιωαννίδης

Ιωαννίδης: Φραστικό επεισόδιο με οπαδό – «Εγώ δεν τιμάω το τριφύλλι, που παίζω με έξι ενέσεις;» (video)

Μετά την νέα ήττα του Παναθηναϊκού, αυτή τη φορά από τον Άρη, υπήρξε ένα επεισόδιο…