Newsroom

Newsroom

Τα ellinika hoaxes βρήκαν αυτόν που σκοτώνει κουνούπια όταν αερίζεται και συνεχίζουν

Mέσα στο χαμό των fake news στην πανδημία, οι αποτυχημένοι καραβανάδες της ενημέρωσης ασχολήθηκαν με το ποιος μετέφρασε στη διάλεκτο της Κάτω Ιταλίας μια αφίσα

Screen Shot 2020 03 17 at 08.40.22

Αφού για μεγάλο διάστημα τα πολυσυζητημένα ellinika hoaxes, ένα πρόχειρο site με γραφιάδες απόστρατους του στρατού, είχε σιωπήσει ασχολούμενο πλέον με την «ταχύτητα της πορδής», έκανε και πάλι την εμφάνισή του τον καιρό της πανδημίας. Θα περίμενε κανείς πως μπήκαν ξανά στο παιχνίδι για να αντικρούσεουν όλες αυτές τις fake μεταδόσεις για τον κορονοϊό που πεθαίνει με ματζούνια και ζεστό νερό, ή τις θεωρίες συνωμοσίες για την εμφάνισή του. Φευ. Τα ellinika hoaxes χαρακτήρισαν χθες ως fake ρεπορτάζ που είχε και το koutipandoras.gr για μια αφίσα με οδηγίες για την αντιμετώπιση του κορονοϊού στα γρεκάνικα της Κάτω Ιταλίας. Σύμφωνα με τους δεκανείς της ενημερώσεις που συγγράφουν τα περισπούδαστα άρθρα στα ellinikahoaxes, το ρεπορτάζ είναι ψευδές γιατί γράφει πως «οι Ιταλοί έκαναν την αφίσσα στα Γρεκάνικα» ενώ προκύπτει πως δεν την έκαναν οι Ιταλοί, δηλαδή οι ιταλικές Αρχές, αλλά ένας σύλλογος της Κάτω Ιταλίας. Κατ’ αρχήν να πούμε πως έτσι είναι, δηλαδή δεν την έκαναν οι ιταλικές αρχές, απλώς ένας σύλλογος της Κάτω Ιταλίας, μετέφρασε τις επίσημες οδηγίες στα Γρεκάνικα.

Πού λοιπόν έχασε η ενημέρωση από κάτι γελοία ανακριβές και μέσα στο χαμό των fake news στην πανδημία, οι αποτυχημένοι καραβανάδες της ενημέρωσης ασχολήθηκαν με το ποιος μετέφρασε στη διάλεκτο της Κάτω Ιταλίας μια αφίσσα;

Να σας εξηγήσουμε τι συμβαίνει. Το koutipandoras και το Documentonews, τώρα που τα πράγματα είναι δύσκολα και ο κόσμος αναγνωρίζει την ανάγκη έγκυρης ενημέρωσης, έχουν αυξήσει θεαματικά την αναγνωσιμότητά τους. Οι αναγνώστες αναγνωρίζουν την υπεύθυνη στάση των δύο site μπροστά στην πανδημία και τη μάχη που δίνουν. Αυτό φαίνεται πως εκτιμάται ως κάτι επικίνδυνο για τους «αναλυτές της ταχύτητας των σωματικών αερίων» και πρέπει να βάλουν φραγμό. Φυσικά δεν τους διαβάζει και δεν τους εμπιστεύεται κανένας, ιδιαίτερα μετά την αποκάλυψη του προκλητικού τρόπου με τον οποίο έχρισαν τον εαυτό τους σε σωματοφύλακα του Κυριάκου Μητσοτάκη. Δεν το κάνουν για την αναγνωσιμότητα, αφού εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ πέφτουν στο ταμείο τους για να παίζουν το ρόλο που παίζουν. Το κάνουν γιατί με τις εκθέσεις τους για fake news, δημιουργούν πρόβλημα στο koutipandoras.gr σε ό,τι αφορά τη διάδοση των άρθρων και τη διαφήμιση μέσω Facebook. Φυσικά και γελοιοποιούνται επιχειρώντας να παίξουν το ρόλο το αναλυτή ψευδών ειδήσεων αυτοί που έχουν ειδικότητες γεωπόνου και δεκανέα, αλλά δεν τους ενοχλεί. Το χρήμα πέφτει.

Επειδή όμως έρχεται καταιγίδα και οι λογαριασμοί θε ελεγχθούν στο τέλος της, καλά θα κάνουν να ασχοληθούν με τον τύπο που σκοτώνει κουνούπια όταν αερίζεται και να αφήσουν τους δημοσιογράφους να κάνουν τη δουλειά τους. Είναι σε εξέλιξη πανδημία και χιλιάδες άνθρωποι είναι ετοιμοθάνατοι. Αν μέσα στο θανατικό το πρόβλημα των ellinika hoaxes είναι να χτυπήσουν τα site που τους εκθέτουν, αυτό δεν δείχνει μόνο την υστεροβουλία τους. Τους βάζει και σε μπελάδες που δεν φαντάζονται.

ΥΓ: Το Πρώτο Θέμα πριν από μερικές μέρες ανέβασε βίντεο του 2017 με έργα από τα σύνορα στον Έβρο ως διάνοιξη διόδου για μετανάστες. Σήμερα παρουσιάζει βίντεο από super market στη Γερμανία το 2011 ως πανικό στα γερμανικά super market (μπορείτε να το διαπιστώσετε και εδώ) Καμιά αναφορά για fake σε θέματα που είναι σοβαρά, Βλέπετε και το Πρώτο Θέμα και τα ellinika hoaxes έχουν κοινό πυρήνα στήριξης. Ποιος είναι θα σας πούμε σύντομα.

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…