Τα Ellinika Hoaxes αδειάζουν τον Μητσοτάκη για τους μετακλητούς

Παρά τους ισχυρισμούς του πρωθυπουργού, τα Hoaxes δείχνουν ότι οι μετακλητοί επί διακυβέρνησής του αυξήθηκαν και μάλιστα σε επίπεδο ρεκόρ

ek ndkou 1

Με δημοσίευμά τους τα «Ellinika Hoaxes», αδειάζουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη που δήλωσε ότι τάχα μου δεν υπήρξε αύξηση των μετακλητών υπαλλήλων επί της κυβέρνησης ΝΔ.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης του πρωθυπουργού στη Νεφέλη Μεγκ, η Youtuber υποστήριξε ότι ο αριθμός των μετακλητών υπαλλήλων έχει αυξηθεί επί της διακυβέρνησής του, με τον Μητσοτάκη να το αρνείται επανειλημμένα και να κατηγορεί τη  Νεφέλη Μεγκ για διάδοση fake news.

Όπως συμπεραίνουν  οι Έλληνες fact checkers , (που παραθέτει μια σειρά δημοσιευμάτων των ΜΜΕ) είναι ψευδής ο ισχυρισμός ότι επί της κυβέρνησης ΝΔ 2019-2023, δεν υπήρξε αύξηση των μετακλητών υπαλλήλων. Τακτικά από το 2020, σειρά δημοσιευμάτων σε ΜΜΕ έχει επισημάνει ότι ο αριθμός των μετακλητών άρχισε να αυξάνεται αλματωδώς επί της τελευταίας διακυβέρνησης, φτάνοντας για πρώτη φορά σε ιστορικό ρεκόρ τον Απρίλιο του 2020.   Τα πιο πρόσφατα στοιχεία, μέχρι τον Ιανουάριο του 2023, καταδεικνύουν ότι ο αριθμός έχει παραμείνει στο υψηλότερο επίπεδο από το καλοκαίρι του 2022, πλέον με 3337 μετακλητούς σε θέσεις εκτός ΝΠΙΔ, έναντι του ρεκόρ της προηγούμενης κυβέρνησης, που ήταν 2739, αποτελώντας αύξηση σε ποσοστό σχεδόν 20%».

Στο δημοσίευμα παρατίθεται και ο σχετικός διάλογος που είχε ως εξής:

ΚΜ: Από εκεί και πέρα, όμως, ο σκοπός σε μία πιο αντικειμενική και τεχνοκρατική δημόσια διοίκηση είναι να μην διορίζει η εκάστοτε κυβέρνηση όλα τα στελέχη του κρατικού μηχανισμού.

ΝΜ: Γενικά να μην διορίζονται. Γιατί και επί Νέας Δημοκρατίας, τώρα, οι μετακλητοί αυξήθηκαν.

ΚΜ: Αυτό δεν είναι ακριβές.

ΝΜ: Δεν είναι ακριβές;

ΚΜ: Και πρέπει να σου πω ότι ο μετακλητός είναι αυτός ο οποίος υποστηρίζει το εκάστοτε στέλεχος της εκτελεστικής εξουσίας στην δουλειά του. Τι σημαίνει μετακλητός; Σημαίνει ότι είσαι ένας υπάλληλος ο οποίος υπηρετεί όσο καιρό υπηρετεί το αφεντικό σου, για να το πω πολύ απλά. Είσαι ο συνεργάτης του Υπουργού.
Φαντάζομαι ότι όλοι συμφωνούν ότι ο κάθε Υπουργός πρέπει να μπορεί να έχει έναν συγκεκριμένο αριθμό συνεργατών για να μπορεί να κάνει τη δουλειά του. Μικρό, διότι πρέπει πρωτίστως να διοικεί με τη δημόσια διοίκηση και με το Υπουργείο του οποίου προΐσταται, πάντα χρειάζεται όμως ένας αριθμός συνεργατών για να μπορεί ο κάθε Υπουργός να μπορεί να συμπληρώνει, αν θέλεις, τη δημόσια διοίκηση με μία ομάδα ανθρώπων που να είναι αποκλειστικά της δικής του επιλογής.
Παντού γίνεται αυτό, μην κοροϊδευόμαστε.

ΝΜ: Εγώ συμφωνώ, αλλά γιατί αυξήθηκαν τόσο πολύ;

ΚΜ: Μα δεν αυξήθηκαν τόσο πολύ.

ΝΜ: Μα γιατί; Αφού από το μητρώο τα βρήκα το νούμερα.

ΚΜ: Από πού το βρήκες το μητρώο; Τώρα δεν θα μπούμε, εγώ δεν έχω τα στοιχεία εύκαιρα, αλλά φοβάμαι ότι εδώ αναπαράγεις κάτι…

ΝΜ: Δεν είναι, δεν θα το έκανα αυτό.

ΚΜ: Εδώ για πρώτη φορά πιστεύω ότι αναπαράγεις κάποια fake news τα οποία δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

ΝΜ: Δεν θα το έκανα αυτό και μπορώ να σας τα δείξω μετά και μπορούμε να το συνεχίσουμε.

ΚΜ: Ναι.

ΝΜ: Ωραία, εγώ συνεχίζω με τις ερωτήσεις.

 

 

Β. Καπερνάρος για υπόθεση Λυγγερίδη: «Θα υπάρξουν πιέσεις, για να κλείσουν στόματα» (video)

καπερναρος

Β. Καπερνάρος για υπόθεση Λυγγερίδη: «Θα υπάρξουν πιέσεις, για να κλείσουν στόματα» (video)

«Η Αστυνομία δέχεται συνεχώς επιθέσεις στα γήπεδα, αλλά πάντα περνούσαν στο ντούκου», παραδέχτηκε ο πρόεδρος…