Τα έχει χαμένα… ο Σταικούρας: Κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι έφερε ύφεση

Δήλωση εκτός πραγματικότητας από τον υπουργό Οικονομικών -Καυστική απάντηση από Έφη Αχτσιόγλου και Ευκλείδη Τσακαλώτο

Τη στιγμή που η χώρα βρίσκεται σε μία διπλή κρίση, υγειονομική και οικονομική,  ο Χρήστος Σταϊκούρας (που είχε υποδεχθεί με θετικά σχόλια ως υπουργός την οικονομική πολιτική σου ΣΥΡΙΖΑ), τώρα κάνει στροφή 180 μοιρών και τα βάζει με τον ΣΥΡΙΖΑ,  κατηγορώντας τον ότι μετέτρεψε την ανάπτυξη σε ύφεση, για να καλύψει τις δικές του αστοχίες στην οικονομία. 

«Η προηγούμενη κυβέρνηση, με τις εσφαλμένες πολιτικές επιλογές της, μετέτρεψε την ανάπτυξη που παρέλαβε σε ύφεση και κατέστησε την ελληνική οικονομία ουραγό της Ευρώπης. Ευτυχώς, η κατάσταση αυτή άρχισε να αλλάζει το 2019» ισχυρίστηκε ο υπουργός Οικονομικών με αφορμή ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ για τους ετήσιους εθνικούς λογαριασμού.

Άμεση ήταν η απάντηση της Έφης Αχτσιόγλου και του Ευκλείδη Τσακαλώτου, οι οποίοι σε κοινή τους δήλωση κάνουν λόγο για «άκρως ανησυχητική έλλειψη επαφής του υπουργού Οικονομικών με την πραγματικότητα».

«Ειλικρινά, δεν ξέρουμε τι από τα δύο πρέπει να ανησυχήσει περισσότερο την ελληνική κοινωνία στη δήλωση που μόλις έκανε ο υπουργός Οικονομικών» αναφέρουν η τομεάρχης Οικονομικών και ο συντονιστής οικονομικού κύκλου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

«Το γεγονός ότι η κυβέρνηση επιμένει να χαρακτηρίζει αναιμική την ανάπτυξη 2% που επιτεύχθηκε την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, μετά, μάλιστα, από χρεοκοπία και μία μακρά περίοδο ύφεσης; Και τούτο παρά το γεγονός ότι από την ώρα που ανέλαβε και πάλι τα ηνία της χώρας η ΝΔ την έθεσε ξανά σε υφεσιακή τροχιά, πολύ πριν τον κορωνοϊό (στοιχεία δ΄ τριμήνου 2019  ΕΛΣΤΑΤ) και τη βύθισε για τα καλά στην ύφεση το 2020 (στοιχεία α΄ και β΄ τριμήνου 2020 ΕΛΣΤΑΤ),  χωρίς να γνωρίζει κανείς μας πότε θα βγούμε απ’ αυτό το τούνελ» σημειώνουν Έ. Αχτσιόγλου και Ευκλ. Τσακαλώτος.

«Ή, κυρίως, το γεγονός ότι εν μέσω μιας απίστευτης πανδημικής και οικονομικής κρίσης, με εκατοντάδες χιλιάδες νέους ανέργους και λουκέτα στην αγορά, η κυβέρνηση, τελικά, όχι απλώς νίπτει τας χείρας της, αλλά ως να βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου, πανηγυρίζει για τις επιδόσεις της στην οικονομία;

Η δήλωση του υπουργού Οικονομικών στερείται κάθε επαφής με την πραγματικότητα» καταλήγουν.