Newsroom

Newsroom

Τα ευτράπελα των εκλογών: Λιποθύμησε δικαστικός αντιπρόσωπος – Προβλήματα με τις εφορευτικές επιτροπές

Δεν άργησαν να εμφανιστούν μικροπροβλήματα και στην φετινή εκλογική αναμέτρηση με τα περισσότερα ωστόσο να έχουν αντιμετωπιστεί.

paravan kalpi

Το πρώτο περιστατικό συνέβη στην Κρήτη, στην ενδοχώρα του νομού Ηρακλείου και κινητοποίησε τις δικαστικές αρχές.

Συγκεκριμένα λίγο πριν τις 7 και την εκκίνηση της εκλογικής διαδικασίας, στο χωριό Αστρίτσι του δήμου Αρχανών Αστερουσίων η δικαστική αντιπρόσωπος που είχε οριστεί δεν αισθάνθηκε καλά και λιποθύμησε με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός!

Άμεσα επιλήφθηκε η έφορος των εκλογών και αντικαταστάθηκε από τη λίστα αναπληρωτών δικαστικών αντιπροσώπων που υπάρχει στο Πρωτοδικείο Ηρακλείου και η ψηφοφορία άρχισε με μια μικρή καθυστέρηση και τώρα κυλούν όλα ομαλά.

Προβλήματα με την ψηφιακή ταυτότητα

Σε αρκετά εκλογικά τμήματα οι δικαστικοί αντιπρόσωποι ζητούν από όσους επιδεικνύουν την ψηφιακή τους ταυτότητα να παρουσιάσουν και άλλο έγγραφο πιστοποίησης των στοιχείων τους, δηλαδή, είτε την αστυνομική ταυτότητα, είτε το διαβατήριο ή το δίπλωμα οδήγησης.

Όπως αναφέρουν η διαδικασία πιστοποίησης των στοιχείων του ψηφοφόρου μέσω της εφαρμογής Gov.gr wallet, παρουσιάζει σε κάποιες περιπτώσεις καθυστέρηση και δυσλειτουργίες κι έτσι θεωρούν ότι ο παλιός παραδοσιακός τρόπος είναι πιο γρήγορος.

Ελλείψεις στις εφορευτικές επιτροπές

Αρκετές ελλείψεις στις εφορευτικές επιτροπές αναφέρθηκαν από νωρίς το πρωί σε αρκετά εκλογικά τμήματα, κάτι που παρακωλύει την εκλογική διαδικασία και που αναμένεται να έχει ως αποτέλεσμα και την καθυστέρηση της καταμέτρησης των ψηφοδελτίων αφού κλείσουν οι κάλπες.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα σε εκλογικό τμήμα της Κυψέλης όπου μόλις ένα άτομο από τα συνολικά οκτώ που είχαν κληθεί να είναι στην εφορευτική επιτροπή.

Χωρίς εφορευτικές επιτροπές ξεκίνησαν να λειτουργούν και τα περισσότερα εκλογικά κέντρα στη Λέσβο.

Παράλληλα, δύο ζητήματα προέκυψαν από το πρωί κατά την εκλογική διαδικασία και στην Ξάνθη. Το πρώτο αφορά στο γεγονός ότι δεν παρουσιάστηκαν όλα τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών που εκλήθησαν, ενώ το δεύτερο σε μικρές καθυστερήσεις αναφορικά με τα τηλεγραφήματα παρουσίασης και ενημέρωσης μέσω των tablets, πριν την έναρξη την έναρξη της όλης διαδικασίας.

Μικροπροβλήματα στα τάμπλετ των δικαστικών αντιπροσώπων και αργοπορία

Από τις 6.30 το πρωί όλοι είναι στις θέσεις τους για τις βουλευτικές εκλογές του 2023, στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, με παρόντες τους γραμματείς και τους δύο εφόρους των περιφερειών Α και Β Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, η εκλογική διαδικασία ξεκίνησε με μικροπροβλήματα. Δικαστικοί αντιπρόσωποι ανέφεραν σε κάποιες περιπτώσεις ότι στα τάμπλετ τους συμπεριλήφθηκαν ονόματα ατόμων εφορευτικών επιτροπών που δεν είχαν διοριστεί.

Η οδηγία που δόθηκε από τα δικαστήρια Θεσσαλονίκης είναι να ακολουθηθεί κανονικά η διαδικασία. Ακόμη, ένας δικαστικός αντιπρόσωπος είπε ότι δεν άνοιξε το τάμπλετ του. Επίσης, από χθες αντικαταστάθηκαν 12 δικαστικοί αντιπρόσωποι για διάφορους λόγους, ενώ κάποιοι γραμματείς δεν παρουσιάστηκαν.

Με καθυστέρηση άνοιξαν οι κάλπες και στο 1ο δημοτικό σχολείο Θεσσαλονίκης όπου θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα ο Κώστας Καραμανλής, λόγω αργοπορίας του δικαστικού αντιπροσώπου.

 

«Λευτεριά στην Παλαιστίνη» – Χιλιάδες κόσμου στην πορεία προς την Iσραηλινή πρεσβεία (Εικόνες)

gaza 11 1320x880 1

«Λευτεριά στην Παλαιστίνη» – Χιλιάδες κόσμου στην πορεία προς την Iσραηλινή πρεσβεία (Εικόνες)

Ένταση και επεισόδια σημειώθηκαν ωστόσο μετά το τέλος της πορείας, με τις αστυνομικές δυνάμεις να…

Σλοβακία: Ο γνωστός λογοτέχνης Τσιντούλα πυροβόλησε τον πρωθυπουργό της χώρας Ρόμπερτ Φίτσο (Video)

assassin

Σλοβακία: Ο γνωστός λογοτέχνης Τσιντούλα πυροβόλησε τον πρωθυπουργό της χώρας Ρόμπερτ Φίτσο (Video)

Ο λογοτέχνης Γιουράι Τσιντούλα φέρεται να είναι ο δράστης πίσω από την επίθεση με πυροβολισμούς…