Τα δικαιώματα, η Βούλτεψη, η Palantir κι ο Τσιτσιπάς

Είναι αξιοσημείωτη η ικανότητα του Μητσοτάκη να επιλέγει σε θέσεις που άπτονται άμεσα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ό,τι πιο σκληρό και ανάλγητο διαθέτει η ΝΔ

5216756

Ο ανασχηματισμός αυτός ανήκει στον Νικόλα Γιατρομανωλάκη. Με ό,τι αυτό σηματοδοτεί.

Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι οικουμενικά δικαιώματα, για όλους. Δεν υπάρχουν δικαιώματα à la carte, διαφορετικών ταχυτήτων. Δεν μπορεί να νοιάζεσαι και να αγωνίζεσαι για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας και να μην νοιάζεσαι για τους φτωχούς ανθρώπους, για τους πρόσφυγες, για τους φυλακισμένους. Για τον περιορισμό των ατομικών δικαιωμάτων και την ενίσχυση του αστυνομικού κράτους. Φανταζόμαστε ότι ο κύριος Νικόλας Γιατρομανωλάκης θα αγωνιστεί μέσα στους κόλπους αυτής της κυβέρνησης, συνολικά για τα ανθρώπινα δικαιώματα και όχι μόνον για αυτά που τον αφορούν προσωπικά.

Ο ανασχηματισμός αυτός ανήκει και στην Σοφία Βούλτεψη. Πλέον θα ξεκατινιάζεται στα τηλεοπτικά κανάλια αναβαθμισμένη σε υφυπουργό. Είναι αξιοσημείωτη η ικανότητα του Μητσοτάκη να επιλέγει σε θέσεις που άπτονται άμεσα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ό,τι πιο σκληρό και ανάλγητο διαθέτει η ΝΔ. Το βλέπουμε στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής με το δίδυμο Μηταράκη- Βούλτεψη, το βλέπουμε και στη γενική γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής με τη Σοφία Νικολάου.

Ανθρώπινο δικαιώματα είναι και η προστασία των προσωπικών δεδομένων του καθενός μας. Ποιος θα μας απαντήσει για υπόθεση Palantir Technologies; Ακόμα αναμένουμε την δημοσιοποίηση της σύμβασης μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της Αμερικάνικης εταιρίας επεξεργασίας δεδομένων. Γιατί αποφεύγει η κυβέρνηση να δώσει στην δημοσιότητα την σύμβαση; «Το Chaos Computer Club CCC (η μεγαλύτερη ένωση χάκερ στην Ευρώπη), το οποίο λόγω της τεχνογνωσίας του σε θέματα προστασίας προσωπικών δεδομένων, χρησιμοποιείται στη Γερμανία στο πλαίσιο της επίσημης νομοθετικής διαδικασίας, απορρίπτει καταρχήν τη χρήση του λογισμικού της Palantir. Το CCC προειδοποιεί: Η Palantir αναπτύσσει τεχνολογίες παρακολούθησης.»*

Τι κρύβει η κυβέρνηση Μητσοτάκη; Εάν όπως λέει η Palantir Technologies βοηθά σε θέματα ανάλυσης των στοιχείων της εξάπλωσης του κορονοϊού, ας μας εξηγήσουν τον τρόπο που γίνεται αυτό. Τι γνωρίζει για την Palantir η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων, που διαχειρίζεται την πανδημία μαζί με την κυβέρνηση; Γιατί δεν μιλάνε; Η κυβέρνηση για τον έλεγχο της πανδημίας λαμβάνει τα ίδια κάθετα μέτρα σε όλη την επικράτεια. Από τη Γαύδο έως τη Θεσσαλονίκη. Ίδια κάθετα μέτρα σε περιοχές που έχουν πολλά κρούσματα, λίγα, ελάχιστα ή και καθόλου. Αυτό σημαίνει, ότι η κυβέρνηση δεν έχει καλή εικόνα της χώρας ανά περιοχή, σε σχέση με την εξάπλωση του κορονοϊού. Άρα τι φούμαρα μας πουλάνε για την Palantir Technologies και την βοήθεια της στην ανάλυση των στοιχείων του κορονοϊού; Ας είμαστε σοβαροί. Κάτι άλλο ενώνει την κυβέρνηση Μητσοτάκη με την Palantir Technologies. Γι αυτό δεν δίνει τα σχετικά στοιχεία.

Τι αμοιβή πήραν οι Αμερικανοί για τις άγνωστες υπηρεσίες τους; Λένε ότι έκαναν την επεξεργασία δωρεάν. Μήπως το δωρεάν ήταν η παροχή στην Palantir των προσωπικών δεδομένων ελλήνων πολιτών για κάθε μελλοντική χρήση; Μήπως τα ίδια προσωπικά δεδομένα των ελλήνων πολιτών θέλει να τα χρησιμοποιήσει το επιτελικό κράτος της ΝΔ για ίδιο κομματικό όφελος; Τι έχει να μας πει επί τούτου ο masterchef της πληροφορικής, πρώην σοσιαλιστής και νυν Μητσοτακιστής κύριος Κυριάκος Πιερρακάκης;

Ο Τσιτσιπάς είχε το δικαίωμα να πάει στο Ντουμπάι. Έκανε αυτό που ονειρεύονταν να κάνουν και έκαναν τόσα χρόνια πολλοί έλληνες celebrities της «καλής κοινωνίας». Επιχειρηματίες, καλλιτέχνες, τηλεοπτικοί μαϊντανοί. Κυριλάτες διακοπές στα παγκόσμια καπιταλιστικά θέρετρα. Μόνο που τα λεφτά πολλών από αυτούς ήταν από «νόμιμες» και παράνομες κομπίνες, μίζες, προμήθειες, μαύρο χρήμα. Ζωή μεγιστάνων λεηλατώντας τον πλούτο της χώρας. Κλέβοντας όλους τους υπόλοιπους.

Ο Τσιτσιπάς δεν είναι παράσιτο, λαμόγιο, μιζαδόρος. Χρησιμοποιεί το χρήμα που με το ταλέντο και τον κόπο του κερδίζει, στα παγκόσμια courts του τένις. Μπορεί η κοινωνική του ελαφρότητα κι ανεμελιά να μας ενοχλεί αισθητικά, έχει όμως όλα τα ελαφρυντικά της ηλικίας του. Άλλωστε το μισό δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας, συν τον σούπερ περιφερειάρχη Αττικής μετά της συζύγου του, συν το πρωθυπουργικό ζεύγος έχουν ανάλογη αισθητική.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κι ο Γιάννης Αντετοκούμπο ή Ακενοτούμπο, κατά την δήθεν αθώα άγνοια του εθνικού μας χαμαιλέοντα Άδωνη Γεωργιάδη, είναι οι δύο παγκόσμιοι υπεραθλητές μας. Δεν είναι αντίπαλα δέη. Δεν υπάρχει λόγος να συγκρίνονται. Όμως η στάση ζωής τους διαμορφώνει τις προτιμήσεις μας.

Η ελληνική κοινωνία σήμερα, πλην των ρατσιστών και των φασιστών, συμπαθεί, αγαπά, τιμά και σέβεται τον Γιάννη Αντετοκούμπο. Η φτώχεια κι η οικογένεια του τον έκαναν καλό άνθρωπο κι απ’ ότι φαίνεται τα πλούτη δεν τον χάλασαν.

*Απόσπασμα από το άρθρο του Ferry Batzoglou στη Frankfurter Rundschau

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Ο καιρός το Πάσχα: Άνοιξη στα νησιά, Φθινόπωρο στα βόρεια ορεινά – Πώς θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα (Βίντεο/ Χάρτες)

6200599

Ο καιρός το Πάσχα: Άνοιξη στα νησιά, Φθινόπωρο στα βόρεια ορεινά – Πώς θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα (Βίντεο/ Χάρτες)

«Πιθανό να συναντήσουμε άστατες καιρικές συνθήκες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και ιδιαίτερα μεσημεριανές…

Αποκάλυψη-σοκ για Ελληνικό: Bρέθηκαν 314 βόμβες θαμμένες στο πρώην αεροδρόμιο (Video)

437100549 348981421492025 1935200647555485649 n

Αποκάλυψη-σοκ για Ελληνικό: Bρέθηκαν 314 βόμβες θαμμένες στο πρώην αεροδρόμιο (Video)

«Σε σημεία που χιλιάδες άνθρωποι έμπαιναν καθημερινά!» - Την αποκάλυψη για τις εκατοντάδες βόμβες έκανε…

Απάντηση Άδωνι σε καταγγελίες Καλλιάνου: «Στην περίπτωση του πατέρα του τηρήθηκαν όλα τα πρωτόκολλα» (Video)

InCollage 20240424 163106834

Απάντηση Άδωνι σε καταγγελίες Καλλιάνου: «Στην περίπτωση του πατέρα του τηρήθηκαν όλα τα πρωτόκολλα» (Video)

Ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλάει για τις συνθήκες νοσηλείες του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου αλλά και…